Marras-joulukuun tiiviskurssit

Korealaisen kehdon tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

La 31.10. klo 19.30–22 ja su 1.11. klo 15–17.30
Hinta: 75 €

Korealainen kehto on harvinainen sirkuslaji, jossa lentäjiä keinutetaan ja heitetään puolelta toiselle korkeilla tasoilla. Tässä rakennelmassa kaksi heittäjää seisoo vastakkain ja keinuttaa lentäjää välissään. Kurssilla pääset kokeilemaan lajia ammattilaisohjauksessa!

Ensimmäisellä tunnilla harjoitellaan keinumisen perusteita sekä erilaisia irrotuksia yhdellä puolella. Toisella tunnilla keskitytään vaihtoheittoihin puolten välillä. Kaikki liikkeet tehdään turvallisesti lonssissa.

Arctic Ensemble on suomalainen sirkusryhmä, joka on esiintynyt korealaisen kehdon kanssa kahden vuoden ajan mm. Sirkus Finlandian kiertueella, Little World -teemapuistossa Japanissa sekä Hippodrome Circuksessa Isossa-Britanniassa. Ryhmä koostuu entisistä Salpauksen Sirkusartistikoulutuksen opiskelijoista. Tämän kurssin opettajina toimivat Armas Lintusaari, Linnea Purontaus, Minna Pulsa ja Orfeo Llewellyn. He ovat valmistuneet Sirkusartistikoulutuksesta vuosina 2017 ja 2018 ja heidän muita päälajejaan ovat pariakrobatia, ristiheitot, tiukka nuora, ilmatolppa, köysi sekä cyr-rengas.

Kurssille ilmoittautuessa mainitsethan, oletko tulossa kurssille lentämään vai heittämään. Heittäjille on hyötyä kokemuksesta pari- tai ryhmäakrobatiassa ja lentäjillä olisi hyvä olla jonkin verran akrobatiataustaa. Kurssin taso on kuitenkin avoin, joten kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita! Opetuskielet ovat suomi ja englanti.

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma

 

Still-trapetsin tiiviskurssi edistyneille (yli 15-vuotiaille) / PERUTTU

Su 1.11. ja su 8.11. klo 15–17
Hinta: 60 €

Haluatko löytää uusia tapoja liikkua trapetsilla sekä kehittää omaa liikekieltäsi ja persoonallista tyyliäsi? Edistyneemmille still-trapetsin harjoittelijoille suunnattu kurssi koostuu harjoitteista, joissa on keskiössä luovuus sekä oma keho ja sen vahvuudet ja voimavarat. Pitkän uran ilma-akrobaattina tehneen Matleenan kurssilla avoimuus ja vapaus yhdistyvät edistyneen tason lajiharjoitteluun: ”Kun emme tuomitse itseämme tai toisiamme ja päästämämme leikkisyyden ja ilon valloilleen, löydämme aivan uusia ulottuvuuksia luomiseen.”

Kurssilla olisi hyvä osata trapetsin perusteet ja tuntea olonsa varmaksi ilmassa. Luovana lähtökohtana toimii kuitenkin aiemmin opitun unohtaminen ja siten puhtaalta pöydältä aloittaminen.

Opettaja: Matleena Laine
Matleena on valmistunut Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulusta (DOCH) vuonna 2008 päälajinaan trapetsi. Tätä ennen hän opiskeli Lahden sirkuslinjalla vuosina 2002–2005. Matleena on tehnyt pitkän uran ilma-akrobaattina kiertäen maailmaa eri ryhmien mukana. Lisäksi Matleena on kouluttautunut käsityöpedagogiksi vuonna 2015, ja hän viimeistelee parhaillaan hahmoterapeutin opintoja. Sirkusopettajana Matleenaa kiinnostaa jokaisen yksilön omien voimavarojen, vahvuuksien ja kiinnostusten kohteiden löytäminen sekä mielen ja kehon avaaminen uusille tavoille tehdä. Luovuus kävelee käsi kädessä onnistumisen tunteen ja ilon kanssa. Matleenan opetuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma


kuva: Pauli Haanpää

 

Leikkisä klovnikurssi aloittelijoille (yli 18-vuotiaille)

Sunnuntait 15.11., 22.11. ja 29.11. klo 15–17
Hinta: 80 €

Klovni. Se joka rakastaa mokiaan ja vikojaan ja haluaa tulla niiden kanssa nähdyksi.

Kurssin aikana piipahdetaan klovnerian maailmassa, jossa käydään läpi klovnerian peruspilarit: leikki, läsnäolo ja jakamisen tärkeys. Tämän lisäksi houkutellaan jokaisen klovniminää esille erilaisten fyysisten harjoitteiden ja leikin avulla. Mikä juuri minussa on ihanan naurettavaa? Kurssi sopii kaikille yli 18-vuotiaille klovneriasta kiinnostuneille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta. Vaatetus: Mielellään yksiväriset, mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua.

Opettaja: Inga Björn
Inga on näyttelijä, klovni, sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta ja toiminut tämän jälkeen laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä esiintyen ja opettaen. Klovneriaa Inga on opiskellut klovnipedagogien Giovanni Fusettin opissa Coloradossa, Angela De Castron opissa Lontoossa sekä Taina Mäki-Ison opissa Turussa ja Helsingissä.

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma

 

Valomiekkailun tiiviskurssi (yli 11-vuotiaille) PERUTTU

Su 13.12. klo 15–17
Hinta: 30 €

Löydä sisäinen jedisi ja aloita matkasi padwanista mestariksi. Valomiekkailun tiiviskurssilla perehdyt valomiekkailun ja voiman saloihin. Opit käsittelemään asettasi todellisen sankarin elkein ja harjaannut valomiekkailukamppailun pääelementeissä: hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Lisäksi ymmärrät, kuinka käyttää miekkailussa sisäistä voimaasi ja miksi pimeälle puolelle ei sen helppoudesta huolimatta kannata eksyä. Tämän kurssin käytyäsi sinun ei tarvitse enää pelätä yhtäkään sithiä – sithit pelkäävät sinua.

Kurssilla harjoitellaan valomiekkailua kepeillä. Voit halutessasi ottaa mukaan myös oman valomiekan.

Opettaja: Tuomas Vuorinen
Tuomas on keppimanipulaatioon ja tulitaiteeseen erikoistunut sirkustaiteilija. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta vuonna 2013 ja työskennellyt sen jälkeen sirkustaiteilijana Blind Gut Companyssa, Sirkus Aikamoisessa ja vapaana taiteilijana. Esiintymistöiden ohella Tuomas on pitänyt erilaisia sirkustyöpajoja ja opettanut sirkuskouluissa. Hänellä on pitkä kokemus kamppailulajeista ja boffer-miekkailusta.

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma

Sivu täydentyy.