Ajankohtaiset esitykset

VUOSIJUHLAVIIKKO 15.12.-20.12.2021

Circus Helsinki viettää tänä vuonna 20. juhlavuotta. Vuosijuhlaviikolla joulukuussa on luvassa laaja kattaus huikeita sirkusesityksiä Circus Helsingin entisiltä oppilailta, jotka ovat jatkaneet taivaltaan esitystaiteen parissa sekä Circus Helsingin nykyiseltä Esiintyvältä ryhmältä. Lipunmyynti esityksiin avataan loka-marraskuun vaihteessa!

ke 15.12. klo 18 / Shelter / Johan Juslin ja Jacintha Damström
to 16.12. klo 18Hygge / Circus Helsinki
la 18.12. klo 20Neljän esityksen ilta / Kasperi Kola, Hannu Pham, Elsi Sloan ja Aino Savolainen
su 19.12. klo 15Kepa / Circus Helsinki
su 19.12. klo 18 / Rafla / Kate & Pasi
ma 20.12. klo 18 Shelter / Johan Juslin ja Jacintha Damström

Liput
Aikuinen 11 €
Lapsi (alle 12 v.) 6 €

 

***

Shelter
A wordless performance that mixes circus and music with a theatrical twist
Johan Juslin & Jacintha Damström

Shelter on sympaattinen ja hauska esitys koko perheelle, joka yhdistää sirkusta ja livemusiikkia. Esityksessä näemme ystävyyden tärkeyden ja sen, kuinka tärkeää on hyväksyä toisemme, vaikka tulisimme erilaisista taustoista ja kulttuureista.

Esiintyjät: Johan Juslin & Jacintha Damström
Ohjaus: Alfonso Garzon

ke 15.12. klo 18
ma 20.12. klo 18

Esitys sopii yli 4-vuotiaille


Kuva: Tuomas Tenkanen

***

Hygge
-Home is where my socks are
Circus Helsinki

Hygge kutsuu katsojat turvaan villasukkien ja lämpimien syleilyjen maailmaan. Hyggeilijät avaavat kotinsa ovet katsojille ja päästävät heidät sisään maailmaansa, jossa kommunikoidaan liikkein ja elein. Olohuoneen matoilla nähdään akrobatiaa, käsilläseisontaa, jongleerausta, ilma-akrobatiaa, tanssia ja mimiikkaa. Vedä jalkaasi villasukat ja tee olosi kotoisaksi! Tässä kodissa kaikille tarjotaan kuumaa teetä.

to 16.12. klo 18

Kesto n. 50 min

***

Neljän esityksen ilta
Kasperi Kola, Hannu Pham, Aino Savolainen ja Elsi Sloan
Juontaja ja dj Enrique Salas

la 18.12. klo 20

Esitysilta sopii yli 18-vuotiaille

~Esitykset~

Kasperi Kola: VITTU MIKÄ TYÖMAA

”Missä mun turvakengät? Missä heijastinliivi? Missä kypärä? Miksi toi alue on rajattu oranssilla?”

VITTU MIKÄ TYÖMAA on monologi maskuliinisuudesta, seksuaalisesta turhautumisesta ja unelmoinnista. Siinä halutaan porautua poralla perseeseen ja kysyä, miksi työmaalle pääsee vain kulkukortilla. Se on mieleen juolahtaneiden ajatusten kasa, joka tahtoo laajentaa leikkikenttää.

Esitys sai ensi-iltansa Tampereella keväällä 2021.
Monologi sisältää ronskia kielenkäyttöä.

 

Hannu Pham: Light dance

”A rhythm of nature presented by the beauty of power and art”
-We are queerlesque

Light dance on soolo lattia-akrobatiassa, jossa hengitys on pääosassa.


Kuva: Johanna Sandborg

 

Aino Savolainen

 

Elsi Sloan

Elsi on rohkee ja rankka tyyppi joka haluaisi tehdä raffii musaa, mutta sielusta pulppuaa pelkkää hellää heleää tekstivetosta queerartpoppia.

”Mä olen Elsi Sloan, 21-vuotias vapaa ilmaisija. Mulle tärkeitä asioita ovat innostuminen, yhdessä tekeminen, välittäminen ja uteliaisuus. Viimeiset viisi vuotta olen säveltänyt ja esittänyt omia laulujani ukulelen, pianon ja lauluefektilaudan säestyksellä. Ääni kiinnostelee kokonaisuutena. Circus Helsingillä olin 7-11-vuotiaana, ja siellä kokemani asiat ovat vaikuttaneet ajatteluuni hyvin perustavanlaatuisesti: poikkitaiteellisuus ei oo mitenkään erityistä vaan lähtökohta, överiyden ihanuus, ideoiden välitön kokeileminen jahkailun sijaan, esiintymisen mielekkyys, vakavastiotettava leikki, luovan yhteisön merkittävyys, miten hyvältä tuntuu kun saa yleisön nauramaan… Tällä hetkellä opiskelen näyttelemistä Tampereen yliopistossa ja haaveilen kapitalismin jälkeisestä lempeämmästä ajasta.”

***

Kepa
Circus Helsinki

Sun on turha koittaa määräillä mua
En tästä päivästä lähtien tottele sua
Tästä päivästä lähtien teen mitä huvittaa
-Janna

Iloinen ja raikas Kepa-sirkusesitys on täynnä vauhtia ja huimia temppuja. Tässä pikkuklovnien leikkipuistossa kiikkulaudalta hypitään voltteja, tynnyreillä seisotaan käsillä, keinussa roikutaan pää alaspäin ja hyppynaruissa tehdään voltteja. Kulmakunnan coolein klovni Kepa sekoittaa pakkaa suurella persoonallaan. Kepa on hyväntuulen esitys, joka sopii erityisen hyvin myös perheen pienimmille.

su 19.12. klo 15

Kesto n. 40 min

***

Rafla
Kate & Pasi

Rafla on nykysirkuksen keinoin kerrottu tarina kiertävästä ravintolasta ja kahdesta ravintoloitsijasta, jotka rakastavat työtään ja toisiaan kommelluksista huolimatta. Raflassa kaikki ei aina mene niin kuin pitää, mutta ilo ja riemu on aina taattu. Kevyen komediallinen ja elämäniloinen teos kaappaa katsojat mukaan akrobatian ja jongleerauksen maailmaan, jossa pizzat, sipulit ja ihmiset lentävät, kun Raflan ravintoloitsijat käyvät toimeen!

Kate ja Pasi on kymmenen vuoden ajan maailmaa kiertänyt ja kansainvälisesti palkittu duo, joka luo korkeatasoista, vauhdikasta ja huumorilla höystettyä sirkusohjelmaa. Duo on esiintynyt tunnettujen varieteeteattereiden ohjelmistoissa ja kiertänyt maailmalla kanadalaisen nykysirkusryhmä Cirque Eloizen sekä pohjoisamerikkalaisen Cirque Dreamsin matkassa. Kotimaassa duo on nähty mm. Sirkus Finlandian ja Talvisirkus Hurjaruuthin tuotannoissa.

su 19.12. klo 18

Esityksen pituus: 30 min
Esitys sopii yli 5-vuotiaille

Esiintyjät: Katerina Repponen ja Pasi Nousiainen
Esityksen idea: Maksim Komaro
Puvustus: Riikka Heiskanen
Lavastus: Tapio Komulainen

https://www.kate-pasi.com/


Kuva: Mia Bergius

***

Haluatko kuulla ensimmäisenä tulevista esityksistä? Liity Circus Helsingin esitysten postituslistalle!