Yleistä tietoa opetuksesta

Circus Helsinki tarjoaa opetusta kaiken ikäisille ja kaiken tasoisille liikkujille. Alle 18-vuotiaille oppilaille tarjotaan sirkustaiteen laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Alle 6-vuotiaat voivat harjoitella vanhemman kanssa lapsi-vanhempi -tunneilla. Aikuisille on tarjolla opetusta aloittelijoista edistyneisiin harrastajiin.

Oppilaat pääsääntöisesti aloittavat perustason ryhmistä ja siirtyvät sieltä keski- ja jatkotason ryhmiin. Tunneilla harjoitellaan lattia-akrobatiaa ja tutustutaan eri sirkuslajeihin. Aikuisille on tarjolla lisäksi ilma-akrobatiaan, käsinseisontaan, pariakrobatiaan ja trampoliiniin keskittyviä lajitunteja. Lisäksi järjestetään leirejä ja intensiivikursseja.

Opetukseen ilmoittaudutaan ryhmittäin. Kukin ryhmä harjoittelee 1–2 kertaa viikossa lukujärjestyksessä ilmoitettuna aikana. Halutessaan oppilaat voivat ilmoittautua useampaan ryhmään. Yleensä oppilaat harjoittelevat 1–3 ryhmässä. Circus Helsingillä on myös intensiiviryhmiä, joihin haetaan oppilaita vuosittain pääsykokeella. Intensiiviryhmät sopivat oppilaille, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisesti useamman kerran viikossa sekä esiintyä.

Circus Helsingin opettajat ovat oman lajinsa parhaimmistoa. Harjoittelu Circus Helsingillä on asianmukaista ja turvallista. Sirkusharjoittelu vaatii oppilaalta kärsivällisyyttä ja tunneilla odotetaan hyvää käytöstä ja opettajan ohjeiden noudattamista. Opetuskielet ovat ryhmästä riippuen suomi, ruotsi, englanti ja espanja.

Tapaturmavakuutus
Alle 20-vuotiaat oppilaat on vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan vahinkoilmoituslomakkeen. Lomakkeen voi pyytää myös Circus Helsingin toimistosta. Yli 20-vuotiaat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

 

Kuvia Circus Helsingin opetuksesta

Toimintaohjeet lukuvuodelle 2020-2021

Circus Helsingin opetussuunnitelma