Intensiiviryhmät

Valmennusryhmä
Valmennusryhmä (ns. ”Kepe”-ryhmä) on tarkoitettu 7–12-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat harrastaneet sirkusta tai jotain muuta akrobaattista lajia jo pidempään. Ryhmä harjoittelee sirkusta tavoitteellisesti kaksi kertaa viikossa. Valmennusryhmän oppilailla on toisinaan mahdollisuus esiintyä. Valmennusryhmä kuuluu taiteen perusopetuksen piiriin.

Ryhmää ohjaavat Fanni Tähtinen, Meri Kunttu ja Johan Juslin.
Lisätietoa taiteen perusopetuksesta: http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/taiteen_perusopetus

 

Konkarit
Konkarit on intensiiviryhmä 13–18-vuotiaille syventävän vaiheen oppilaille. Syksyllä 2018 perustettu ryhmä on suunnattu taiteen perusopetuksen syventävän vaiheen oppilaille tai muuten korkean taitotason ja harjoittelumotivaation omaaville nuorille. Ryhmä harjoittelee kahdesti viikossa kahden tunnin ajan.

Harjoituksissa painotetaan akrobatian ja oman, vapaasti valittavan sirkuslajin harjoittelua, kehonhallintaa, ilmaisua, esitysten tekoa, esiintymistä ja sirkustaiteen tuntemusta. Syventävän vaiheen päätteeksi on mahdollista suorittaa lopputyö ja saada todistus taiteen perusopintojen laajan oppimäärän suorittamisesta.

Ryhmää ohjaavat Elina Vessonen, Meri Kunttu ja Johan Juslin.
Lisätietoa taiteen perusopetuksesta: http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/taiteen_perusopetus

 

Esiintyvä ryhmä
Esiintyvä ryhmä on 8–20-vuotiaista lapsista ja nuorista koostuva noin 30 sirkusharrastajan ryhmä, joka esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa kuten kesätapahtumissa, yritysten ja järjestöjen tapahtumissa sekä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Ryhmän taso on korkea ja ryhmä on toiminut mm. opetushallituksen nimeämänä Nuori kulttuuri -lähettiläänä.

Esiintyvään ryhmään otetaan lapsia ja nuoria, jotka ovat taidollisesti pitkällä ja jotka ovat kiinnostuneita sirkustaiteesta ja esiintymisestä. Esiintyvään ryhmään kuuluminen vaatii oppilaalta sitoutumista ryhmän toimintaan ja sääntöihin. Oppilaat harjoittelevat 3–4 kertaa viikossa ja esiintyvät säännöllisesti.

Ryhmää opettavat Saga Kolehmainen, Markus Mannilin, Osmo Tammisalo, Matleena Laine ja Julia von Lerber sekä vaihtuvat sirkusalan ammattilaiset.

Esiintyvän ryhmän palkinnot ja kunniamaininnat
Tilaa sirkusesitys tapahtumaasi

 

Circus Helsingin Esiintyvä ryhmä

Intensiiviryhmiin valitaan vuosittain uusia oppilaita pääsykokeiden kautta. Seuraavan kerran uusia oppilaita valitaan keväällä 2021.

Ota yhteyttä: Saga Kolehmainen (saga@circushelsinki.fi)