Tiiviskurssit

AJANKOHTAISET TIIVISKURSSIT CIRCUS HELSINGILLÄ


Vertical rope and aerial silks workshop in English (for over 15 years old)

In this workshop we will go through the basics of dynamic movement and how to work on conditioning on the rope or silks.

We will work on different swings, how to get into the position and how to make the movements easier to maintain. You will learn the timing of the dynamic movements, when and how to start your pirouettes or flips. And we will work on some dynamic movements without leaving the rope or silks completely, meaning one of your hands will be on the apparatus at all time.

For the conditioning, I will bring you a program that goes through all the basics: inversions, different ways of climbing the rope and silks, swings and specific exercises to strengthen your technique and yourself on your apparatus.

To participate to this workshop you will need to be able to climb the rope or silks comfortably and be able to suspend yourself with both hand for couple seconds so that you can fully enjoy every aspect of the course.

Mon 16.10. at 17:30-19

Wed 18.10. at 17:30-19

Hinta: 45 €

There is capacity for 12 students.

Teacher: Nora Chacón

Nora is a versatile aerial acrobat and circus professional. She discovered circus in adulthood after actively practicing and coaching rhythmic gymnastics. Originally from Spain, Nora graduated from the Scuola di Cirko Vertigo in Italy and from the prestigious The Centre national des arts du cirque (CNAC) in France. She has been performing all over Europe for 10 years. In addition to her circus career, Nora works as a hairdresser. Nora encourages and guides her students to find the right way to learn circus skills for each individual. Learning should be fun, without forgetting the joy of doing. Nora teaches in English, Spanish, Italian and French.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ


Trampoliinin tiiviskurssi (yli 16-vuotiaille)

Avoimen tason trampoliinin tiiviskurssilla harjoitellaan trampoliiniliikkeitä ryhmän tason mukaisesti. Harjoittelu lähtee liikkeelle perusliikkeistä, kuten hypyt istumaan, selälle ja mahalle sekä kerävoltti eteen ja taakse. Perushypyistä edetään muun muassa kierrevolttien sekä taitto- ja suoravolttien harjoitteluun. Kurssilaisten käytössä on kaksi kilpatrampoliinia ja alastulomonttu.

Ti 17.10.  klo 17-18:30

Pe 20.10. klo 17-18:30

Hinta: 70 €

Kurssille mahtuu 6 oppilasta.

Opettaja: Karoliina Kaitanen

Karoliina on Circus Helsingin pitkäaikainen opettaja ja esiintyvän ryhmän vanha oppilas. Hän aloitti telinevoimistelun 7-vuotiaana ja 15-vuotiaana löysi tiensä Circus Helsingille. Tällä hetkellä Karoliina työskentelee täyspäiväisesti osteopaattina ja harrastaa TeamGymiä maajoukkuetasolla sekä on lajin moninkertainen Suomen mestari. Karoliinan erityisosaamisalueena on lattia-akrobatia, hyppynaru ja trampoliini. 


Käsinseisonnan tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

Haluatko kehittää käsinseisontataitojasi? Käsinseisonnan tiiviskurssilla tehdään käsinseisontaa kehittäviä tekniikka-, voima- ja liikkuvuusharjoituksia.  Tuntiin kuuluvat käsinseisontaan liittyvä alkulämmittely ja venyttely. Käytössä on harjoitusta tukevia ja helpottavia välineitä, kuten mattoja, erilaisia korokkeita ja käsinseisontatelineitä.

Voit osallistua kurssille, mikäli sinulla on jo vähän kokemusta käsinseisonnasta: ponnistaminen seinää vasten käsinseisontaan sujuu jo, ja jaksat seistä käsillä tukea vasten n. 15 s. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan.

Ti 17.10. klo 18-19:30
To 19.10. klo 18-19:30

Hinta: 45 €

Opettaja: Katerina Repponen

Katerina on sirkusartisti ja sirkuksen opettaja. Kuusivuotiaana sirkusharrastuksen aloittanut Katerina valmistui Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta vuonna 2010. Lisäksi hän on kouluttautunut Kiovassa Ukrainan valtion sirkuskoulussa. Katerina esiintyy aktiivisesti ympäri maailmaa erilaisissa produktioissa, festivaaleilla ja teatterissa. Lisäksi hän on opettanut sirkuksen eri lajeja valmistumisestaan lähtien ja pitänyt työpajoja sekä Suomessa että ulkomailla. Katerinan erityisosaamisaluetta ovat pariakrobatia, käsinseisonta, jalkajongleeraus ja ruoskien manipulointi salsan pyörteitä unohtamatta.


Kiinalaisen tolpan tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille) TÄYNNÄ

Tiiviskurssilla harjoitellaan kiipeämistä, erilaisia staattisia pitoja, liikeyhdistelmiä ja liukumista. Kurssi sopii kaikentasoisille akrobaateille ja tolpan ystäville, joilla on vähintäänkin hieman perusvoimaa ja liikkuvuutta. Kurssilla tehdään voima-, liikkuvuus- ja tolppatreeniä, joka hyödyttää kaikentasoisia treenaajia. Tolpalla tehtävistä tempuista on saatavilla eri variaatioita eri tasoille. Kurssilla on mahdollista treenata pidempää liikesarjaa tai vain yksittäisiä liikkeitä. Otathan mukaan kurssille farkut ja pitkähihaisen hupparin suojaamaan ihoa palamiselta sekä kumipohjaiset tossut.

Ma 16.10. klo 19:30-21
Ti 17.10. klo 19:30-21

Hinta: 70 €

Kurssille mahtuu 6 oppilasta.

Opettaja: Petri Ekqvist

Petri on kiinalaiseen tolppaan erikoistunut sirkustaiteilija, tanssija ja hieroja. Taiteellisen uransa aikana Petri on työskennellyt niin maalla, merellä kuin ilmassakin sekä Suomessa että Suomen ulkopuolella.

ILMOITTAUDU TÄSTÄ