Tiiviskurssit

AJANKOHTAISET TIIVISKURSSIT CIRCUS HELSINGILLÄ


Valomiekkailun tiiviskurssi (yli 11-vuotiaille)

La 8.4. klo 15-17

Hinta: 35 €

Löydä sisäinen jedisi ja aloita matkasi padawanista mestariksi. Valomiekkailun tiiviskurssilla perehdyt valomiekkailun ja voiman saloihin. Opit käsittelemään asettasi todellisen sankarin elkein ja harjaannut valomiekkailukamppailun pääelementeissä: hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Lisäksi ymmärrät, kuinka käyttää miekkailussa sisäistä voimaasi ja miksi pimeälle puolelle ei sen helppoudesta huolimatta kannata eksyä. Tämän kurssin käytyäsi sinun ei tarvitse enää pelätä yhtäkään sithiä – sithit pelkäävät sinua.

Kurssilla harjoitellaan valomiekkailua kepeillä. Varusteiksi riittää tavalliset liikuntavaatteet. Voit halutessasi ottaa mukaan myös oman valomiekan.

Opettaja: Tuomas Vuorinen

Tuomas on keppimanipulaatioon ja tulitaiteeseen erikoistunut sirkustaiteilija. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta vuonna 2013 ja työskennellyt sen jälkeen sirkustaiteilijana Blind Gut Companyssa, Sirkus Aikamoisessa ja vapaana taiteilijana. Esiintymistöiden ohella Tuomas on pitänyt erilaisia sirkustyöpajoja ja opettanut sirkuskouluissa. Hänellä on pitkä kokemus kamppailulajeista ja boffer-miekkailusta.


Jongleeraus ilmaisun välineenä -tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

Ti 11.4. klo 18-20

Hinta: 35 €

Kurssilla opitaan erilaisten harjoitusten kautta ymmärrystä siitä, miten voi luoda uusia temppuja ja liikesarjoja sekä tutkia jongleerausta liikkeenlaatuna ja ilmaisun välineenä. Kurssi on kaikille avoin, mutta osallistujien on hyvä osata jongleerauksen perusteet. Harjoituksia on myös mahdollista vaikeuttaa jokaisen omaan taitotasoon sopivaksi.

Opettaja: Olli Vuorinen

Nuua Companyn perustajajäsen, sirkusartisti ja ohjaaja Olli Vuorinen valmistui Academie Fratellinista vuonna 2011. Vuorinen on palkittu kaksi kertaa Cirque de Demain- festivaaleilla ja hänen ryhmänsä valittiin vuonna 2012 EU-rahoitteiseen Circus Next – projektiin. Nuuan lisäksi Vuorinen on työskennellyt mm. Les Objets Volantsin, Kallo Collectiven sekä Race Horse Companyn kanssa. Vuorinen on tuottelias nykysirkusartisti, joka on tunnettu omaperäisestä lähestymistavastaan esiintymiseen, innovatiivisesta jongleeraustekniikastaan sekä monipuolisesta esineteatteriosaamisestaan. Hän on esiintynyt eri esityksissä yli 21 eri maassa.

ILMOITTAUTUMINEN


Jalkajongleerauksen tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

Ke 12.4. klo 17–18:30

Hinta: 35 €

Kurssilla harjoitellaan jalkajongleerauksen perusteita. Mukaan voivat osallistua niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin sirkusharrastajat. Harjoituksia vaikeutetaan ja helpotetaan jokaisen oppilaan tason mukaan. Kurssilla annetaan myös ohjeita itsenäiseen jatkoharjoitteluun. Kurssille et tarvitse omia välineitä. Kaikki tarvittavat välineet löytyvät sirkuskoulusta.

Opettaja: Katerina Repponen

Katerina on sirkusartisti ja sirkuksen opettaja. Kuusivuotiaana sirkusharrastuksen aloittanut Katerina valmistui Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta vuonna 2010. Lisäksi hän on kouluttautunut Kiovassa Ukrainan valtion sirkuskoulussa. Katerina esiintyy aktiivisesti ympäri maailmaa erilaisissa produktioissa, festivaaleilla ja teatterissa. Lisäksi hän on opettanut sirkuksen eri lajeja valmistumisestaan lähtien ja pitänyt työpajoja sekä Suomessa että ulkomailla. Katerinan erityisosaamisaluetta ovat pariakrobatia, jalkajongleeraus ja ruoskien manipulointi salsan pyörteitä unohtamatta.

ILMOITTAUTUMINEN