Toimintaohjeet lukuvuodelle 2023-24

Circus Helsingin arvot:
Olemme kaikille avoin, lämminhenkinen yhteisö, jolle tärkeää ovat turvallinen ja yhdenvertainen ilmapiiri, luovuus ja ilo, sinnikkyys sekä vastuullisuus. Toimintaamme ohjaaviin arvoihin voi tutustua tarkemmin täällä. Koulussamme noudatettaviin turvallisemman tilan periaatteisiin sekä koulun sääntöihin voi tutustua täällä. Tervetuloa mukaan!

Harjoitustilat:
Generaattorisali on 600 m2 harjoitussali Suvilahden Voimala-rakennuksessa 1. Harjoitussali on jaettu kolmeen osaan, mustaan, punaiseen ja siniseen, akustoivilla verhoilla. Ryhmät harjoittelevat salin jokaisessa osassa vuoroviikoin vaihtuvin välinein. Klikkaamalla tästä pääset tutustumaan kuviin Generaattorisalista.

Konttorisali on 56m2 harjoitussali Suvilahden Konttori-rakennuksessa 7 (B-rappu). Konttorisali mahdollistaa harjoittelun pienemmissä ryhmissä.  Klikkaamalla tästä pääset tutustumaan kuviin Konttorisalista.

Sirkustunnin sisältö:
Sirkustunnit koostuvat alkulämmittelystä, akrobatian ja sirkuslajien turvallisesta opettelusta, ilmaisu- ja esiintymisharjoituksista, lihaskuntoharjoittelusta ja kehonhuollosta.

Harjoitusten käytännön järjestelyt:

  • Suosittelemme pukemaan treenivaatteet päälle jo kotona. Generaattorisalin odotustiloista löytyy muutamia pukukoppeja, joissa voit tarvittaessa vaihtaa treenivaatteet. Konttorisalissa ei ole pukutiloja.  Meillä ei ole suihkutiloja käytössä.
  • Tunnille tullaan liikuntaan sopivissa vaatteissa. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni ja korut poistaa harjoittelun ajaksi. Muista myös juomapullo. Talvella suosittelemme kerrospukeutumista, sillä saleissa on viileää kylmällä säällä.
  • Kädet pestään heti saavuttaessa WC-tilojen käsipesupisteillä.
  • Generaattorisalissa tunnin alkua odotetaan ryhmän omalla odotusalueella kolmessa eri odotustilassa: Appelsiinit ovat aulassa, Vadelmat vasemmanpuoleisessa pukuhuoneessa ja Viinirypäleet oikeanpuoleinen pukuhuoneessa. Oman ryhmän odotustilan löydät yläaulassa olevasta lukujärjestyksestä.
  • Konttorisalissa tunnin alkua odotetaan salin ulkopuolella, josta opettaja tulee hakemaan ryhmän. Vanhemmat pääsevät odottamaan tunnin ajaksi viihtyisään odotustilaamme.
  • Generaattorisalissa vanhemmat voivat odottaa sirkustunnin ajan lapsen oman ryhmän odotustilassa.
  • Illan viimeisen tunnin jälkeen tiloista täytyy poistua välittömästi tunnin päätyttyä.  Ovet suljetaan 10 min. viimeisen tunnin loputtua.

Poissaolot ja korvaaminen:

  • Oppilaat voivat korvata poissaoloja viikkotunneilta sunnuntain avoimissa harjoituksissa.
  • Ekaluokkalaiset ja sitä nuoremmat voivat harjoitella vain aikuisen läsnäollessa.
  • Aikuisryhmien oppilaat sekä vauva-, taapero- ja lapsi-vanhempi-ryhmien aikuiset voivat korvata poissaolojaan sunnuntain avoimissa harjoituksissa ja aamuakrobatiassa.

Huomaathan, että syyslukukauden poissaoloja voi korvata seuraavan kevään talvilomaan asti. Kevätlukukauden poissaolot on korvattava saman lukukauden aikana.

Peruutukset:
Kausi-, – leiri- ja kurssiopetuksen peruutusehdot löytyvät täältä.

Vakuutus:
Alle 20-vuotiaat oppilaat ovat vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vakuutusehdot löydät täältä. Yli 20-vuotiaille ja kattavamman vakuutusturvan haluaville (esim. magneettikuvaus), suosittelemme oman vakuutuksen hankkimista. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan toimintaohjeen.

Turvallinen kulku sirkukselle:
Circus Helsingin toimisto sijaitsee Suvilahdessa osoitteessa Sörnäisten rantatie 22. Generaattorisali on rakennus 1 C:n toisessa kerroksessa. Konttorisali rakennus 7 B:n toisessa kerroksessa.

Suosittelemme kävellen tai pyörällä saapumista. Lähimmät metropysäkit ovat Sörnäinen ja Kalasatama. Vilkas Sörnäisten rantatie kannattaa sään salliessa ylittää kävelysiltaa pitkin.

Suvilahden alueella on paljon toimijoita sekä liikkuvia lapsia. Alueella järjestetään yleisötapahtumia läpi vuoden. Olethan siis varovainen, jos saavut autolla! Ethän pysäköi autoasi sirkuksen oven eteen edes väliaikaisesti lapsia noudettaessa. Alueella on 3 tunnin maksuton kiekkopysäköinti.

Tarkemmat saapumisohjeet täällä.

Viestintä:
Lähetämme kuukausittain infokirjeen ajankohtaisista asioista ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Olethan yhteydessä, jos haluaisit sirkuksen tiedotuksen useampaan osoitteeseen.

Jokaiselle ryhmälle luodaan kauden alussa oma keskusteluryhmä Slack-sovellukseen. Keskusteluryhmässä voi ilmoittaa poissaoloistaan sekä jakaa kuvia ja videoita oman ryhmän ja opettajan kanssa. Keskusteluryhmiin voivat liittyä niin oppilaat kuin heidän vanhempansa. Slackia voi käyttää puhelimen tai tietokoneen sovelluksella tai selaimen kautta.

Sirkuksen tunnelmaa myös sosiaalisen median kanavissamme FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!