Opettajat 2023-24

Amos Finell on nuorena sirkuksen harrastamisen aloittanut Circus Helsingin esiintyvään ryhmän oppilas. Hänen erikoistumisalueensa ovat vipulauta ja jongleeraus, ja sirkuksessa hän nauttiikin eniten volteista ja hurjista tempuista. Opettajana Amokselle on tärkeää, että oppilaat kokevat olonsa turvallisiksi uusia temppuja harjoiteltaessa. Lisäksi tärkeää on hauska ja hyvä tunnelma, ja se että jokainen saa opetusta oman tasonsa mukaisesti. Erityisen mahtavaa Amoksesta on, kun oma oppilas oppii uusia temppuja! Amos opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Aino Savolainen on monipuolinen nykysirkustaiteilija ja sirkusopettaja. 12 vuotta Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä on viitoittanut Ainon sirkusuralle,hän on suorittanut lukion jälkeen sirkustaiteilijan kandidaattitutkinnon Tukholman taideyliopistossa. Esiintyjän töiden ohella hän työstää omia monitaiteellisia projektejaan ja opettaa sivutoimisesti sirkusta. Vapaa-ajallaan Aino muun muassa neuloo, boulderoi ja toimii aktiivisesti ympäristön hyväksi. Aino on opettajana omistautuva ja tarkka sekä keskittyy uusien lähestymistapojen löytämiseen ja luovaan työskentelyyn. Hänelle on tärkeää rohkaisevan ilmapiirin ja hyvän yhteishengen luominen sekä tekemisen ilo. Ainon opetuskielet ovat suomi, englanti ja ruotsi.

Celso de la Molina on fyysiseen teatteriin ja komediaan erikoistunut ammattinäyttelijä. Hän on toiminut opettajana ympäri maailmaa. Circus Helsingillä hän on opettanut lastenryhmiä sekä vauva-, taapero-, ja perheryhmiä yli kymmenen vuoden ajan. Celson tunneilla on aina lämmin ja inspiroiva tunnelma, jonka turvin oppilaiden on helppo tarttua vaativiinkin luovuutta ja taitoja kehittäviin harjoituksiin. Celsolle mieluisimmat alueet sirkustaiteessa ovat klovneria ja pantomiimi, mutta hän opettaa myös akrobatiaa, jongleerausta sekä musiikillista ja kehollista ilmaisua. Celso opettaa suomeksi, espanjaksi ja englanniksi.


Elina Vessonen
 on sirkusopettaja ja kirjoittaja. Hän aloitti sirkusharrastuksen vuonna 1997 ja on opettanut sirkuksen eri lajeja vuodesta 2006 alkaen. Lisäksi hän on valmistunut tohtoriksi Cambridgen yliopistosta Englannista. Elinan erityisalaa on vanne, mutta hän on esiintynyt myös keilapassailu-, rengastrapetsi-, ikaros- ja käsinseisontanumeroissa. Elina tykkää antaa sirkusoppilailleen positiivista palautetta paitsi onnistumisista myös ahkeruudesta ja hyvästä yrityksestä. Opetuskielinä Elinan tunneilla on suomi ja englanti.

 

Elsa Nordberg aloitti Circus Helsingillä 9-vuotiaana, ja on siitä lähtien ollut innokas ja aktiivinen sirkuksen harrastaja. Viime vuosina Elsa on treenannut Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä päälajinaan ilma-akrobatia. Opettajana Elsalle on tärkeää, että kaikki saavat tarpeeksi sopivan tasoisia haasteita omaan treenaamiseen, hauskanpitoa unohtamatta. Elsan tunneilla saa nauraa juuri niin paljon kuin haluaa! Elsan opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

 

Emma Ruuth on entinen Esiintyvän ryhmän oppilas, joka opiskelee Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalla, päälajinaan köysi. Hän on harrastanut myös rytmistä kilpavoimistelua ja teamgym-voimistelua, mutta sirkus on vienyt hänen sydämensä. Emmalle tärkeää opettajana on luoda tunneille ilmapiiri, jossa jokaisen on turvallista kokeilla omia rajojaan, onnistua ja epäonnistua sekä nauttia yhdessä sirkuksen ilosta. Emma opettaa suomeksi ja englanniksi.  

 

 

Enrique Salas on monipuolinen liikunnan ja taiteen ammattilainen. Hänellä on kokemusta niin liikunnanopettajana, voimistelijana, capoeristana, klovnina kuin sirkustaiteilijanakin. Chilestä kotoisin oleva Enrique on työskennellyt muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliitossa, Kulttuurikeskus Kaisassa ja useiden festivaalien parissa. Hänen tunneillaan opitaan paitsi sirkustemppuja myös ilmaisua, yhteistyötä ja muita tärkeitä taitoja. Enrique luo tunneille lämpimän tunnelman ja auttaa oppilaitaan oivaltamaan uutta leikkien ja sirkusharjoitusten kautta. Enrique opettaa espanjaksi, englanniksi ja suomeksi.


Fanni Tähtinen
on sirkusopettaja, joka on lisäksi valmistunut matematiikan ja yhteiskuntaopin aineenopettajaksi Helsingin yliopistosta. Fanni aloitti sirkusharrastuksen yksitoistavuotiaana ja oli mukana Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä vuoteen 2016 asti. Hänen erityisalaansa ovat akrobatia- ja ilma-akrobatialajit. Sirkuksen lisäksi Fanni on harrastanut telinevoimistelua ja tanssia. Fanni on työhönsä huolellisesti paneutuva opettaja, jonka sirkustunneilla hyvä ryhmähenki auttaa saavuttamaan korkeatkin tavoitteet. Hän opettaa lasten ja nuorten ryhmiä sekä Valmennusryhmää. Fannin opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Inga Björn on 2013 Turun Taideakatemialta valmistunut sirkustaiteilija ja näyttelijä. Vuosien varrella Björn on ollut mukana luomassa kymmeniä erilaisia esitysprojekteja ja esiintynyt niissä näyttelijänä, ilma-akrobaattina ja klovnina. Näiden lisäksi hän on työskennellyt näyttelijänä elokuvan ja tv:n puolella sekä Suomen Kansallisteatterissa. Esiintymisen lisäksi Björn työskentelee koreografina sekä sirkus- ja klovneriaopettajana. Intohimoista suurin Ingalle on klovneria. Sen leikki, vilpittömyys, rehellisyys ja raadollisuus tuovat hänet aina uuden äärelle. Opettajana Inga on kannustava ja rento, mutta vaativa. Opetuskielet suomi, venäjä ja englanti.

 

Jilka Repo on monipuolinen sirkuksen osaaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta sirkuslinjalta, päälajeina Cyr- rengas ja akrobatia. Hän on ollut mukana myös esiintyjänä Wusheng Company ja Company Uusi Maailman esityksissä. Hänen opettaa sirkusta ilon ja leikin kautta unohtamatta kovaa työtä. Jilka opettaa suomeksi.

 

 

Jordy Valderrama on koulutukseltaan näytelmätaiteen opettaja. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus opetustyöstä niin näyttelemisen, näyttämötaistelun kuin sirkuksenkin parista. Mimiikan, nukketeatterin ja nykytanssin saralla kouluttautunut Jordy on myös ohjannut lukuisia teatteriesityksiä ja tehnyt näyttämötaistelukoreografioita Savonlinnan Oopperajuhlille vuodesta 2016. Jordy keskittyy tunneilla henkilökohtaiseen opettamiseen pitäen huolen jokaisen oppilaan kehityksestä ja kasvusta. Hän nauttii opettajan työssä erityisesti siitä, että näkee oppilaiden kasvavan ja kehittyvän myös ihmisinä. Circus Helsingille Jordy tuli opettamaan vuonna 2017. Hän opettaa espanjankielisiä ryhmiä opetuskielinään espanja ja englanti ja yhä enemmän myös suomi. // Jordy Valderrama es maestro titulado de arte dramático. Tiene más de 30 años de experiencia en trabajo docente, tanto de actuación como de pelea simulada y circo. Formado inicialmente en las áreas de mímica, títeres y danza contemporánea. Jordy ha dirigido numerosas obras de teatro y ha tenido a su cargo las  coreografías de esgrima teatral para el Festival de ópera de Savonlinna desde 2016. Jordy se concentra en la enseñanza personalizada durante las lecciones, ocupándose del avance y  desarrollo de cada alumno. En su trabajo como maestro disfruta precisamente del poder observar este desarrollo de los alumnos también en su personalidad. A Circus Helsinki Jordy llegó a enseñar en el año 2017. Él enseña a grupos hispanohablantes utilizando como idiomas el español y el inglés y cada vez más el finés.

Julia von Lerber on pitkäaikainen sirkuksen ja tanssin harrastaja, joka lisäksi opiskelee psykologiaa Helsingin yliopistossa. Julia on treenannut Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä usean vuoden ajan päälajeinaan mimiikka sekä tanssiakrobatia. Opetuksessaan Julia mielellään hyödyntää yli kymmenen vuoden tanssitaustaansa sekä teatteri- ja musiikkiharrastuksista karttunutta osaamista. Parasta opettamisessa Julian mielestä on hyvä tekemisen meininki sekä nähdä oppilaiden uskaltavan venyttää omia rajojaan niin fyysisesti kuin ilmaisullisestikin. Julian opetuskieliä ovat suomi, englanti ja saksa.

 

Lumi Elovaara on aloittanut sirkuksen harrastamisen 10-vuotiaana ja löysi tiensä Circus Helsingin esiintyvään ryhmään. Tämän vuoden Lumi keskittyy lukio-opintoihin ja sirkuksella opettamiseen. Lumin erityisosaamista on ilma-akrobatia, eritoten köysitemput. Lumille on tärkeää, että oppilaat voivat oppia uusia temppuja tuntien olonsa turvalliseksi ja jokainen saa oppia omalla tahdillaan ja tavallaan. Tunneilla avainasemassa onkin rento ja positiivinen meininki, jossa kaikilla on tilaa ilmaista itseään. Lumi opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Margareeta Lauronen on toiminut Circus Helsingin tuntiopettajana vuodesta 2014 alkaen. Hän esiintyi Circus Helsingin Esiintyvän ryhmän mukana vuosina 2004–2016 päälajeinaan ilma-akrobatia ja ryhmälajit kuten pyramidit ja hyppynaru. Margareeta on monialainen taiteenosaaja: hän on esiintynyt sirkuslavoilla ja teatterikokoonpanoissa, soittanut viulua viisivuotiaasta asti ja opiskellut luovaa kirjoittamista. Parhaillaan hän opiskelee Helsingin yliopistossa taiteiden tutkimusta. Margareeta on kannustava ja rento opettaja. Sirkustunneilla hän huomioi jokaisen oppilaan oman tason, jotta voi antaa juuri hänelle sopivat ohjeet, haasteet ja avun. Margareeta opettaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Markus Mannilin on opettanut Circus Helsingillä vuodesta 2011 lähtien. Markuksella on vahva telinevoimistelutausta ja hän on valmentanut kilpa- ja harrastajatason telinevoimistelijoita. Circus Helsingillä Markus opettaa voimaharjoittelua esiintyvälle ryhmälle. Markus on järjestelmällinen opettaja, jonka tunneilla kaikki harjoitukset on suunniteltu tukemaan taitojen kehittymistä. Hänen tunneillaan muistetaan myös, että treenaamisen pitää olla hauskaa, jotta kehitystä tapahtuu. Markuksen opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 


Meri Kunttu on opettanut sirkusta vuodesta 2014 lähtien. Hän esiintyi ja treenasi pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä päälajeinaan köysi, ikaros ja ryhmäakrobatia. Sirkusopetuksen lisäksi Meri opiskelee Helsingin yliopistossa ympäristötieteitä. Opettajana Meri pyrkii mahdollistamaan kaiken tasoisille oppilaille yksilölliset ja monipuoliset harjoitukset, jotta jokainen tuntisi oppivansa itselleen sopivalla tavalla ja tahdilla. Positiivisuus ja iloinen asenne ovat suuressa arvossa Merin tunneilla! Meri opettaa oppilaita lapsista aikuisiin opetuskielinään suomi, ruotsi ja englanti.


Nora Chacón
on monipuolinen ilma-akrobaatti ja sirkusalan ammattilainen. Sirkuksen hän on löytänyt aikuisemmalla iällä rytmisen kilpavoimistelun aktiivisen harrastamisen ja valmentamisen jälkeen. Espanjasta kotoisin oleva Nora on valmistunut Scuola di Cirko Vertigosta Italiasta sekä arvostetusta The Centre national des arts du cirque – korkeakoulusta(CNAC) Ranskasta. Hän on esiintynyt eri puolilla Eurooppaa 10 vuoden ajan. Sirkus-uran lisäksi Nora toimii parturi-kampaajana. Nora kannustaa ja opastaa oppilaitaan löytämään kullekin oikean tavan oppia sirkustaitoja. Oppimisen tulee olla hauskaa, reipasta tekemisen meininkiä unohtamatta. Nora opettaa englanniksi, espanjaksi, italiaksi ja ranskaksi.

Onni Hämäläinen on Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulusta (DOCH) valmistunut sirkustaiteilija, jolla on vuosien kokemus myös tanssin ja teatterin parista. Hänen erityisalaansa on ilma-akrobatia, varsinkin köysi ja cloudswing. Onni on esiintynyt useissa sirkusteoksissa ja eri taiteenaloja yhdistelevissä projekteissa Suomessa ja ulkomailla. Circus Helsingillä hän opettaa ilma-akrobatiaa aikuisille. Onnin tunneilla keskitytään tekniikkaharjoituksiin huomioiden treenaajien yksilölliset toiveet ja tavoitteet unohtamatta luovan työn harjoituksia. Onnille on tärkeää, että tunneilla on hyvä yhteishenki ja ryhmälle sopiva etenemistahti. Onnin opetuskielet ovat suomi ja englanti.

Osmo Tammisalo on tietokirjailija ja sirkusopettaja. Sirkuksessa hänen päälajinsa ovat akrobatia, pariakrobatia ja käsinseisonta, minkä lisäksi hän opettaa jongleerausta. Osmo on sirkusharjoitusten käsillä kävelevä tietokirja: häneltä löytyy kekseliäitä harjoituksia ja vinkkejä liikkeen kuin liikkeen kehittelyyn. Osmon oppilaina viihtyvät lapset, nuoret ja aikuiset sekä esiintyvä ryhmä. Osmo on myös Circus Helsingin hallituksen jäsen. Opetuskielet suomi ja englanti.

 

Saana Friberg aloitti sirkusharrastuksen Circus Helsingillä 8-vuotiaana. Saana on entinen Esiintyvän ryhmän oppilas päälajinaan vippilauta. Saana pitää etenkin ryhmälajeista, kuten pyramideista, heittovolteista ja pariakrobatiasta. Opettajana Saana haluaa antaa oppilailleen metkoja haasteita ja onnistumisen tunteita. Sirkuksessa Saanaa erityisesti viehättää mahdollisuus ilmaista ja toteuttaa itseään samalla käyttäen omaa luovuuttaan. Lisäksi Saana painottaa, että tunneilla voi huoletta olla oma itsensä. Inspiroidutaan itsestämme ja toisistamme pitäen hauskaa sirkuksen parissa. Saana opettaa suomeksi ja englanniksi.


Saga Kolehmainen
on sirkuksen moniosaaja ja Circus Helsingin rehtori. Hän vastaa Circus Helsingin esiintyvästä ryhmästä ja esityksistä. Saga on opiskellut sirkusta Koulutuskeskus Salpauksessa sekä Ecole Nationale de Cirque de Châtellerault -koulussa Ranskassa. Hän on valmistunut opettajaksi ja yhteisöpedagogiksi sekä kartuttanut sirkusopettajakokemusta vuodesta 1998 alkaen. Sagan omat lajit ovat ilma-akrobatia ja nuorallakävely, mutta pitkän ja monipuolisen opetuskokemuksensa ansiosta hän opettaa lähes kaikkia sirkuslajeja edistyneillekin oppilaille. Sagan ohjauksessa sirkuksen tekniset ja taiteelliset puolet yhdistyvät saumattomasti. Saga opettaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Saila Salminen on sirkusopettaja, joka on valmistunut Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan liikuntapedagogia. Sailan omaan liikuntataustaan kuuluu niin telinevoimistelua, taitouintia, uimahyppyä kuin lentopalloakin. Sirkukseen täysillä hurahtanut Saila käsitteli myös gradussaan sirkusta ja nuorten liikkumaan innostamista. Sailan erityisosaamisalueita sirkuksessa ovat pariakrobatia, akrojooga ja ilma-akrobatia. Opettaessaan Saila pyrkii luomaan hyvän ryhmähengen. Hänelle on tärkeää suunnitella tunnit siten, että jokainen oppilas saa onnistumisen kokemuksia ja motivoituu yrittämään parhaansa. Sailan opetuskielet ovat suomi ja englanti.

Salla Hakanpää on nykysirkustaiteilija ja ilma-akrobaatti. Hän valmistui Turun Taideakatemian sirkuskoulutuksesta (AMK) vuonna 2010 ja on siitä lähtien toiminut taiteilijana ja opettajana pääkaupunkiseudulla sekä esiintynyt Suomessa ja ulkomailla. Salla on nykysirkusryhmä Zero Gravity Companyn perustajajäsen ja työskentelee myös WHS-ryhmän kanssa. Vertikaaliköysi on Sallan päälaji. Opetustyössä Salla pitää tärkeänä kannustamista, turvallisuutta, erilaisten harjoittelu- ja oppimistapojen huomioimista ja oppilaan oman ajattelun kehittämistä luovuutta unohtamatta. Circus Helsingillä Salla opettaa ilma-akrobatiaa aikuisille, opetuskielinään suomi ja englanti.

Sasuke Masuda on sirkusopettaja, joka on syventänyt oppejaan Italiassa sirkuskoulu Flicissä, pääaineenaan pariakrobatia. Lajitaustaa Sasukella löytyy tanssista, cheerleadingista ja soudusta. Sirkuksen puolella Sasuken vahvuuksiin kuuluu pariakrobatia, niin pohjana kuin lentäjänäkin, sekä käsinseisonta. Opettaessa Sasukelle on tärkeää perustekniikoiden puhtaaksi hiominen, jonka kautta päästään turvallisesti siirtymään haastavampiin temppuihin. Opetuskielet suomi ja englanti.

 

Seija Pitkänen on sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemian sirkuskoulutuksesta (AMK) ja täydentänyt sirkusosaamistaan ulkomailla. Seija treenasi päälajinaan pitkään ilma-akrobatiaa ja on sittemmin keskittynyt erityisesti vanteeseen ja käsinseisontaan. Hän on esiintynyt niin sirkus-, teatteri- kuin oopperalavoillakin. Vankan opetuskokemuksen omaava Seija luo sirkustunneille iloisen, turvallisen ja kannustavan ilmapiirin. Hän antaa jokaiselle oppilaalle taitotason mukaisia haasteita ja rohkaisee oppilaitaan luovuuteen. Seijan opetuskielet ovat suomi ja englanti.


Shingo Masuda
on virkamies, joka puolustaa maailman metsiä ja rakastaa pariakrobatiaa. Kilpatanssi- ja soutu-uran jälkeen Shingo hurahti pariakrobatiaan yli kymmenen vuotta sitten. Harrastus on laajentunut myös ryhmäakrobatiaan ja näistä ilosanoman jakamiseen työpajojen ja viikkotuntien muodossa. Shingon motto on, että tosissaan muttei tosissaan, pääasia että hymy kulkee mukana! Palautteista saa usein lukea, että verbalisointi on selkeää ja mielikuvien luominen vahvaa. Shingon opetuskielet ovat kehonkielen lisäksi suomi ja englanti.

Sofia Kistol on opettanut Circus Helsingillä vuodesta 2013 alkaen. Sofia on entinen Circus Helsingin Esiintyvän ryhmän oppilas, päälajeinaan käsinseisonta ja ryhmälajit, kuten hyppynaru, pyramidit ja tanssiakrobatia. Lisäksi Sofia opiskeli 2020-2022 AFUK sirkuskoulussa Kööpenhaminassa lajeina tanssiakrobatia ja käsilläseisonta. Sofian opinnot jatkuvat Helsingissä Teatterikorkeakoulun tanssilinjalla. Sofia on innostava opettaja, jonka tunneilla temppujen ja taitojen harjoittelu yhdistyy sirkuksen luovaan ja taiteelliseen puoleen. Sofia opettaa oppilaita naperoista aikuisiin, opetuskielinään suomi, englanti ja venäjä.


Soile Vedenpää 
on valmistunut sirkusartistiksi Koulutuskeskus Salpauksesta vuonna 2006 päälajinaan tiukka nuora. Soile on intohimoinen tanssin ja sirkuksen ystävä, hänen tunneillaan on aina lämmin tunnelma. Soile ottaa kaikki oppilaansa huomioon ja saa heidät innostumaan uuden oppimisesta oman positiivisuutensa kautta. Sirkusta Soile on opettanut vuodesta 2004. Lisäksi Soile toimii Circus Helsingillä opintosihteerinä ja Esiintyvän ryhmän koreografina. Opetuskielet suomi, englanti ja espanja.

 

Stella Kanto on akrobaatti ja kirjoittaja, joka viihtyy ylösalaisin. Tällä hetkellä suurennuslasin alla ovat käsilläseisonta ja vanne. Taustalla vaikuttavat mm. maajoukkuetason telinevoimistelu, capoeira ja trikkaus. Stella on myös opiskellut Amsterdamin yliopistossa kirjallisuuden ja kielitieteen kandiksi. Hän on ohjannut Hollannissa aikuisten akrobatiaa ja Suomessa telinevoimisteluryhmiä. Ohjaajana hän tahtoo jakaa liikkeen riemua uteliaassa ja innokkaassa ilmapiirissä ja painottaa omanlaisen ilmaisun ja tekemisen tärkeyttä. Opetuskielet: suomi, englanti ja espanja.


Suvy Lahti
on sirkusopettaja ja -esiintyjä, joka nauttii elämästä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista. Suvy on valmistunut Turun Taideakatemiasta teatteri-ilmaisun ohjaajaksi/sirkustaiteilija-opettajaksi. Hän käyttää ison osan ajastaan uusien taitojen opetteluun ja taideprojektien suunnitteluun. Suvyn erityisosaamisalueita ovat jalkajongleeraus, passailu ja pallojongleeraus. Suvi on aloittanut sirkuksen vasta aikuisiällä, ja suhtautuu sirkuksen harjoitteluun intohimoisesti ja uteliaasti. Opettajana Suvylle on tärkeintä hauskanpito, jokaisen oman äänen kuunteleminen ja onnistumisen kokemukset! Suvy opettaa suomeksi ja englanniksi.

Tatu Lakka on itseoppinut trikkaaja/akrobaatti sekä sirkuslajien harrastaja. Kokemusta on vuosien mittaan kertynyt useammasta suunnasta muun muassa taistelulajien esiintyvästä ryhmästä, käsillään ja slacklinella tasapainottelusta, voima- että kehonpainoharjoittelusta sekä kiipeilystä, parkourista ja jonglöörauksesta. Innokkaana liikkujana Tatu pitää haasteiden ylittämisestä sekä liikkeestä löytyvästä vapaudesta. Opettajana hänelle tärkeää on auttaa oppilaita löytämään oma liikemaailmansa ja ilo sen lomasta, ”väärää” tapaa liikkua ei ole. Opetuskielinä toimivat suomi ja englanti.


Taavi Vuokkovaara 
on sirkusopettaja, näyttelijä ja kampaaja. Hän on valmistunut Koulutuskeskus Salpauksesta sirkustaiteilijaksi. Tämä monilahjakkuus on työskennellyt teattereissa, TV-produktioissa, erilaisissa esityksissä ja näytöksissä sekä New Yorkin muotiviikoilla. Taavi on opettajana kannustava ja luova. Hänen tunneillaan kannustetaan oma-aloitteisuuteen ja yhdessä tekemiseen. Taavi opettaa suomeksi.

 

 

Tony Ahlgren on kauppatieteiden maisteri, joka opettaa päivätyönsä ohessa Circus Helsingin aikuisryhmiä. Lisäksi hän toimii sirkuskoulun hallituksen jäsenenä. Tony on valmentanut telinevoimistelijoita vuodesta 1996 lähtien oman telinevoimistelu-uransa jatkeena. Hänen tunneillaan akrobatialiikkeitä treenataan telinevoimistelusta tuttujen tekniikkaharjoitteiden avulla. Tunneilla pidetään huolta perustekniikasta ja edetään turvallisesti kohti vaativampia temppuja muun muassa jakamalla liikkeitä osiin. Tonyn opetuskielet ovat suomi ja ruotsi. // Tony Ahlgren har tränat redskaps gymnaster i alla åldrar sedan 1996 på HGK som en förlängning på hans egen gymnastikkarriär. På Circus Helsinki har han undervisat i snart 20 år. Tony är ekonomi magister till utbildningen och är också medlem i Circus Helsinkis styrelse. Tony använder som grund för sin akrobatiundervisning träningstekniker som också används i redskapsgymnastik. Undervisningen fokuserar på att först skapa en bra grundteknik så att gruppen sen tryggt kan övergå till att träna också mer krävande trick. Undervisningsspråken är finska och svenska.

Veela Mannerkoski on entinen esiintyvän ryhmän oppilas, jolla sirkusharrastus on ollut pienestä pitäen lähellä sydäntä. Veelalta löytyy vahvaa osaamista ilma-akrobatiasta, vanteesta sekä ryhmänumeroista. Näiden lisäksi osaamista löytyy laajasti sirkuksen eri osa-alueista. “Haluan luoda kannustavan ilmapiirin, jossa jokainen uskaltaa omien rajojensa mukaisesti kokeilla eri sirkuslajeja. Näin jokainen löytää oman kutsumuslajinsa.” Opetuskielinä suomi ja englanti.