Toimistohenkilökunta ja hallitus

Martina Linder, toiminnanjohtaja. Martina on koulutukseltaan juristi, mutta työskentelee nykyisin täysipäiväisesti sirkuksen parissa. Hän perusti Circus Helsingin vuonna 2001 ja toimi useita vuosia sen opettajana ja esiintyvän ryhmän ohjaajana. Hän on ollut alusta asti koulun toiminnanjohtaja ja on sen lisäksi päävastuussa Circus Helsingin vierailevien yritysryhmien tapahtumien suunnittelusta ja myynnistä. Martinalle tärkeintä sirkustaiteessa ja sen harrastamisessa on yhteisöllisyys ja tekemisen ilo: sirkus kannustaa meitä olemaan oma itsemme sekä henkisellä että fyysisellä tasolla.

Senja Pihko, rehtori. Senja on ollut mukana Circus Helsingin toiminnassa alusta saakka ja on kuului aikoinaan koulun esiintyvään ryhmään. Hän on esiintynyt rengastrapetsi- ja käsinseisontanumeroillaan mm. sirkuskiertueilla ja varieteissa ja hänen esityksensä on palkittu useilla kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla. Senja on opiskellut sirkustaidetta Ecole supérieure des arts du Cirque -koulussa Brysselissä ja on kouluttautunut Suomessa valtiotieteiden maisteriksi. Hän työskentelee Circus Helsingillä myös opettajana.

Saga Kolehmainen, rehtori. Saga on sirkusartisti ja -opettaja. Hän on opiskellut sirkusta Koulutuskeskus Salpauksessa Lahdessa ja Ecole nationale de cirque de Châtellerault -koulussa Ranskassa sekä valmistunut opettajaksi Haaga-Helian ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. Saga hallitsee ja opettaa monia eri sirkuslajeja. Hänen omat erikoislajinsa ovat ilma-akrobatia ja nuorallakävely. Monipuolista kokemustaan sirkusopettajana toimimisesta hän on kartoittanut eri sirkuskouluissa vuodesta 1998. Saga opettaa esiintyvää ryhmää ja vastaa esiintyvän ryhmän keikoista.

Tuula Anttila, toimistosihteeri. Tuula on Circus Helsingin toimiston sydän. Hän on kulkenut Circus Helsingin matkassa jo yli kymmenen vuotta ja hoitanut sinä aikana lukemattoman määrän laskutukseen, palkanmaksuun, tila- ja yksityisopetusvarauksiin, päivätreenaajien kirjaamiseen ja kaikkeen sirkuksen päivittäiseen toimintaan liittyvä työtä.

Helmi Saukkoriipi, opintosihteeri ja tiedottaja. Helmi on valmistunut Helsingin yliopiston taiteiden tutkimuksen osastolta filosofian maisteriksi. Hänellä on laaja tietotaito taiteista ja kulttuurialasta. Helmin vastualueisiin kuuluvat oppilasasiat ja sirkuksen viestintä. Lisäksi Helmi hoitaa toimiston päivittäiseen toimintaan liittyviä tehtäviä.

Petra Solar, avustava opintosihteeri. Petra on ammatiltaan sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemian (AMK) sirkuslinjalta vuonna 2008, nykyään hän toimii opettajana Circus Helsingillä. Opettamisen lisäksi hän avustaa opintosihteeriä ruuhka-aikoina.

Arttu Lahtinen, salimestari. Arttu on valmistunut Tukholman Dans och Cirkushögskolanista sirkusartistiksi. Hänen erikoisalaansa on jongleeraus, päävälineenä renkaat. Arttu aloitti sirkuksen harrastamisen kymmenen vuotta sitten Sorin sirkuksessa. Hän oli mukana Sorin sirkuksen esiintyvässä ryhmässä vuoteen 2015 asti. Arttu suorittaa Circus Helsingillä siviilipalvelusta. Vastuualueena harjoitussali ja sen välineistö, minkä lisäksi hän valvoo avoimia harjoituksia.

 

Circus Helsingin opettajat

Hallituksen jäsenet
Hallituksen puheenjohtaja: Ulrika Romantschuk
Hallituksen muut jäsenet:
Tony Ahlgren
Martina Linder
Osmo Tammisalo
Lotta Vaulo