Opettajat

Tony Ahlgren on kauppatieteiden maisteri, joka opettaa päivätyönsä ohessa Circus Helsingin aikuisryhmiä. Lisäksi hän toimii sirkuskoulun hallituksen jäsenenä. Tony on valmentanut telinevoimistelijoita vuodesta 1996 lähtien oman telinevoimistelu-uransa jatkeena. Hänen tunneillaan akrobatialiikkeitä treenataan telinevoimistelusta tuttujen tekniikkaharjoitteiden avulla. Tunneilla pidetään huolta perustekniikasta ja edetään turvallisesti kohti vaativampia temppuja muun muassa jakamalla liikkeitä osiin. Tonyn opetuskielet ovat suomi ja ruotsi.

 

Sofia Biris on kulttuurituotannon opiskelija ja sirkusopettaja. Hän on valmentanut Circus Helsingillä vuodesta 2014 asti. Sofia on treenannut rytmistä voimistelua ja tanssia usean vuoden ajan sekä esiintynyt ja harjoitellut Circus Helsingin esiintyvän ryhmän riveissä. Notkeusakrobatia, vanne, rengastrapetsi ja muut ilma-akrobatialajit ovat Sofian erityisalaa. Sofia on rauhallinen ja kannustava opettaja, jonka tunneilla keskitytään tekemiseen ja edetään reippaasti kohti oppilaille sopivia haasteita. Sofia neuvoo sirkustemput ja harjoitukset niin suomeksi, englanniksi kuin portugaliksikin.

 

Tuire Bäckman on nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja sekä sirkustaiteilija, jonka päälaji on kiinalainen tolppa. Lisäksi hän on opiskellut näyttelijäntyötä usean vuoden ajan ja kartuttanut kokemusta erityisryhmien kanssa työskentelystä. Tuiren vetämillä sirkustunneilla oppilaat kehittävät paitsi motorisia taitojaan myös luovaa ajatteluaan. Hänelle on tärkeää ylläpitää positiivista oppimisilmapiiriä ja auttaa oppilaitaan keskittymään esimerkiksi mielikuvaharjoitusten avulla. Tuire aloitti Circus Helsingin lapsiryhmien opettajana keväällä 2019. Hän opettaa sirkusta niin suomeksi, englanniksi kuin espanjaksikin.

 

Lilli Dahlberg  är en professionell dansare som har studerat balett i Tyskland och har avlagt sin examen i Hamburg. För närvarande studerar Lilli till kulturproducent i Helsingfors. Balett och cirkuskonst har ända sedan barndomen spelat en viktig roll i hennes liv. Lilli har bl.a. uppträtt med Circus Helsinkis show grupp och arbetat som ballerina vid Finlands Nationalbalett. Sedan år 2014 verkar Lilli som lärare i akrobatik, trampolin och dans vid Circus Helsinki. Lillis intresse för konst och kultur lyser igenom i hennes arbete som lärare. Eftersom hon själv älskar att prova på och lära sig nya saker,  uppmuntrar Lilli sina elever att även våga sig på sådant som ligger utanför deras bekvämlighetszon. Lillis bakgrund som dansare gör att hon fäster speciell vikt vid att alla rörelser utförs så rent och smidigt som möjligt, men det allra viktigaste i undervisningen är ändå att sporra eleverna att göra sitt bästa, att våga prova nya saker och framförallt att ha roligt medan de lär sig. Lilli undervisar på svenska, finska och engelska.

 

Salla Hakanpää on nykysirkustaiteilija ja ilma-akrobaatti. Hän valmistui Turun Taideakatemian sirkuskoulutuksesta (AMK) vuonna 2010 ja on siitä lähtien toiminut taiteilijana ja opettajana pääkaupunkiseudulla sekä esiintynyt Suomessa ja ulkomailla. Salla on nykysirkusryhmä Zero Gravity Companyn perustajajäsen ja työskentelee myös WHS-ryhmän kanssa. Vertikaaliköysi on Sallan päälaji. Opetustyössä Salla pitää tärkeänä kannustamista, turvallisuutta, erilaisten harjoittelu- ja oppimistapojen huomioimista ja oppilaan oman ajattelun kehittämistä luovuutta unohtamatta. Circus Helsingillä Salla opettaa ilma-akrobatiaa aikuisille, opetuskielinään suomi ja englanti.

 

Onni Hämäläinen on Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulusta (DOCH) valmistunut sirkustaiteilija, jolla on vuosien kokemus myös tanssin ja teatterin parista. Hänen erityisalaansa on ilma-akrobatia, varsinkin köysi ja cloudswing. Onni on esiintynyt useissa sirkusteoksissa ja eri taiteenaloja yhdistelevissä projekteissa Suomessa ja ulkomailla. Circus Helsingillä hän opettaa ilma-akrobatiaa aikuisille. Onnin tunneilla keskitytään tekniikkaharjoituksiin, joiden suunnittelussa Onni huomioi treenaajien yksilölliset toiveet ja tavoitteet. Lisäksi hän ohjaa luovaa työskentelyä pari kertaa kaudessa. Onnille on tärkeää, että tunneilla on hyvä yhteishenki ja että harjoituksissa edetään ryhmälle sopivassa tahdissa. Onnin opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Outi Ikonen on helsinkiläinen näyttelijä FIA, sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on opiskellut sirkusta Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalla ja Turun Taideakatemiassa päälajeinaan ilma- ja notkeusakrobatia. Outi on työskennellyt näyttelijänä ja akrobaattina useissa ammattiteattereissa Suomessa ja Ruotsissa. Circus Helsingillä hän on opettanut vuodesta 2007 lähtien. Outin tunneilla harjoitellaan sirkustekniikkaa monipuolisesti ja turvallisesti hauskapitoa unohtamatta. Myös ilmaisu ja esityksentekotaidot kuuluvat Outin opettamien aiheiden piiriin. Outi opettaa kaikenikäisiä oppilaita naperoista aikuisiin opetuskielinään suomi ja englanti.

 

Karoliina ”Karkki” Kaitanen on sirkusopettaja, urheiluhieroja ja osteopaattiopiskelija, joka on lisäksi valmentanut telinevoimistelijoita. Karkki on monipuolinen akrobaatti: hän on treenannut usean vuoden ajan telinevoimistelua, esiintynyt pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä ja voittanut joukkueineen TeamGym-voimistelun Suomen mestaruuden. Karkki on kannustava ja luotettava opettaja, jonka tunneilla tavoitteellinen harjoittelu yhdistyy leikittelyyn ja hauskanpitoon. Hänen tunneillaan opetellaan perusasiat hyvin, jotta vaikeisiin temppuihin siirtyminen sujuu vaivattomasti ja turvallisesti. Karkki opettaa ryhmiä varhaisteineistä aikuisiin. Lisäksi hän opettaa Circus Helsingin valmennusryhmää. Opetuskielinä Karkin tunneilla on suomi ja englanti.

 

Oona Kansi on opettanut sirkusta vuodesta 2009 lähtien. Oonan sirkusosaamisen piiriin kuuluvat erityisesti käsinseisonta, akrobatia, pyramidit, hyppynaru sekä ikaros. Oona esiintyi pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä, minkä lisäksi hän on harrastanut kilpacheerleadingia ja TeamGym-voimistelua. Oona on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja työskentelee sirkusmaailman ulkopuolella viestintäalalla. Opettajana Oona on kannustava ja kaverillinen, mutta vaatii oppilailtaan myös keskittymistä, tarkkaa ohjeiden kuuntelemista ja hyvää käytöstä. Oona opettaa nuoria ja aikuisia opetuskielinään suomi, englanti ja ruotsi.

 

Mikko Karhu on pitkän linjan sirkustaiteilija ja akrobaatti. 12-vuotiaana syttynyt intohimo sirkukseen on edelleen vahvasti läsnä Mikon elämässä. Hän on esiintynyt useissa kansainvälisten sirkusryhmien teoksissa ja opettanut trampoliinivoimistelua tiiviskursseilla ympäri Eurooppaa. Suomessa Mikko on opettanut trampoliinia Circus Helsingin lisäksi muun muassa Suomen Voimisteluliiton leireillä. Mikon intohimo on oppia uusia asioita ja taitoja. Opettaessaan hän luo turvalliset puitteet, joissa jokainen oppilas voi toteuttaa itseään ja oppia uutta taitotasostaan riippumatta. Mikko opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Sofia Kistol on toiminut Circus Helsingin sirkusopettajana vuodesta 2013 alkaen. Sofia treenasi pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä päälajeinaan käsinseisonta ja ryhmälajit, kuten hyppynaru, pyramidit ja tanssiakrobatia. Lisäksi Sofia on ollut liikunnanohjaajana Elixiassa ja vetänyt Circus Helsingin suosittua Emotet tikkiin -leiriä. Sofia on innostava opettaja, jonka tunneilla temppujen ja taitojen harjoittelu yhdistyy sirkuksen luovaan ja taiteelliseen puoleen. Hän antaa selkeitä ja tarkkoja ohjeita, vaikka välillä innostuukin ohjeistamaan pidemmällä kaavalla. Sofia opettaa intensiiviryhmiä erityisalanaan tanssi ja tanssiakrobatia. Lisäksi hän opettaa oppilaita naperoista aikuisiin, opetuskielinään suomi, englanti ja venäjä.

 

Saga Kolehmainen on sirkuksen moniosaaja ja Circus Helsingin rehtori. Hän vastaa Circus Helsingin esiintyvästä ryhmästä ja esityksistä. Saga on opiskellut sirkusta Lahden ammatillisessa koulutusohjelmassa sekä Ecole Nationale de Cirque de Châtellerault -koulussa Ranskassa. Hän on valmistunut opettajaksi Haaga-Helian ammatillisesta opettajakorkeakoulusta ja kartuttanut sirkusopettajakokemusta vuodesta 1998 alkaen. Sagan omat lajit ovat ilma-akrobatia ja nuorallakävely, mutta pitkän ja monipuolisen opetuskokemuksensa ansiosta hän opettaa lähes kaikkia sirkuslajeja edistyneillekin oppilaille. Sagan ohjauksessa sirkuksen tekniset ja taiteelliset puolet yhdistyvät saumattomasti. Saga opettaa suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja ranskaksi.

 

Meri Kunttu on opettanut sirkusta vuodesta 2014 lähtien. Hän esiintyi ja treenasi pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä päälajeinaan köysi, ikaros ja ryhmäakrobatia. Sirkusopetuksen lisäksi Meri opiskelee Helsingin yliopistossa ympäristötieteitä. Opettajana Meri pyrkii mahdollistamaan kaiken tasoisille oppilaille yksilölliset ja monipuoliset harjoitukset, jotta jokainen tuntisi oppivansa itselleen sopivalla tavalla ja tahdilla. Positiivisuus ja iloinen asenne ovat suuressa arvossa Merin tunneilla! Meri opettaa oppilaita lapsista aikuisiin opetuskielinään suomi, ruotsi ja englanti.

 

Margareeta Lauronen on toiminut Circus Helsingin tuntiopettajana vuodesta 2014 alkaen. Hän esiintyi Circus Helsingin esiintyvän ryhmän mukana vuosina 2004–2016 päälajeinaan ilma-akrobatia ja ryhmälajit kuten pyramidit ja hyppynaru. Margareeta on monialainen taiteenosaaja: hän on esiintynyt sirkuslavoilla ja teatterikokoonpanoissa, soittanut viulua viisivuotiaasta asti ja opiskellut luovaa kirjoittamista. Margareeta on kannustava ja rento opettaja. Sirkustunneilla hän huomioi jokaisen oppilaan oman tason, jotta voi antaa juuri hänelle sopivat ohjeet, haasteet ja avun. Margareeta opettaa esiintyvää ryhmää ja oppilaita naperoista aikuisiin opetuskielinään suomi, ruotsi ja englanti.

 

Jenni Lehtinen on sirkustaiteilija ja sirkustaiteen opettaja. Jenni on kouluttautunut Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalla, Ecole Supérieure des Arts du Cirque koulussa Belgiassa sekä Ukrainan valtion sirkuskoulussa. Hän on esiintynyt useissa eri kokoonpanoissa ympäri maailmaa ja toiminut opettajana kolmessa eri nuorisosirkuskoulussa sekä useilla erilaisilla kursseilla. Jennin päälaji on pariakrobatia, ja hän on Agit-Cirk -nykysirkusryhmän jäsen. Jenni on monipuolinen ja reilu sirkusopettaja, joka huomioi kaikki oppilaat ja antaa heille realistisia haasteita. Hän on aktiivinen palautteenantaja ja pitää kevyestä ja positiivisesta tunnelmasta tunneilla. Jennin motto on: ”Oppiminen ilon kautta, ja jos keinot loppuu, otetaan konstit käyttöön.” Jenni opettaa ryhmiä lapsista aikuisiin opetuskielinään suomi ja englanti.

 

Amanda Lindberg on opettanut lastenryhmiä Circus Helsingillä vuodesta 2014 asti. Hän opiskelee kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa. Amanda on monipuolinen akrobaatti, joka pitää eniten nuorallatanssimisesta, pyramideista ja vanteesta. Hän esiintyi usean vuoden ajan Circus Helsingin esiintyvän ryhmän riveissä. Amandan tunneilla hauskanpito yhdistyy keskittyneeseen ja monipuoliseen sirkusharjoitteluun. Hänelle on tärkeää olla luotettava ja helposti lähestyttävä opettaja. Amanda opettaa lasten ryhmiä opetuskielinään suomi, ruotsi ja englanti. // Amanda Lindberg medverkade i Circus Helsinkis show grupp sedan år 2005. Sedan år 2014 har Amanda undervisat barngrupper vid Circus Helsinki. Hon studerar pedagogik vid Helsingfors Universitet. Amanda är en mångsidig akrobat som allra helst dansar på lina eller arbetar med hula-ringar. En annan favorit är cirkuspyramider. Som lärare är Amanda väldigt duktig på att få sina elever att trivas. I sin undervisning går Amanda in för att bygga upp ett mångsidigt program, där tyngdpunkten ligger på inlärningen och på att alla elever trivs och har roligt. För Amanda är det viktigt att skapa ett nära och förtroendefullt förhållande till sina elever. Undervisningsspråken är svenska, finska och engelska.

 

Katja Majola on opettanut Circus Helsingillä vuodesta 2015 alkaen. Hän aloitti sirkustreenin kahdeksanvuotiaana Circus Helsingillä ja on sittemmin esiintynyt myös Circus Helsingin esiintyvän ryhmän jäsenenä. Katjan päälaji on vippilauta. Lisäksi hän treenaa lattia-akrobatiaa, pariakrobatiaa ja ryhmälajeja, kuten pyramideja ja hyppynarua. Katja on iloinen ja auttavainen sirkusopettaja, jonka tunneilla opetellaan perusasiat huolellisesti ennen vaativampiin liikkeisiin siirtymistä. Katja suunnittelee tunneilleen hauskoja ja monipuolisia sirkusharjoituksia, joiden parissa jokainen oppilas saa kokea liikkumisen iloa. Katjan opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Markus Mannilin on opettanut Circus Helsingillä vuodesta 2011 lähtien. Markuksella on vahva telinevoimistelutausta ja hän on valmentanut kilpa- ja harrastajatason telinevoimistelijoita. Circus Helsingillä Markus opettaa voimaharjoittelua esiintyvälle ryhmälle. Markus on järjestelmällinen opettaja, jonka tunneilla kaikki harjoitukset on suunniteltu tukemaan taitojen kehittymistä. Hänen tunneillaan muistetaan myös, että treenaamisen pitää olla hauskaa, jotta kehitystä tapahtuu. Markuksen opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Saku Mäkelä on sirkustaiteilija, tanssija ja sirkuksen opettaja. Hän valmistui Tukholman Tanssi- ja sirkuskorkeakoulusta (DOCH) vuonna 2008. Saku on tanssinut lapsesta saakka ja esiintynyt erilaisissa produktioissa ympäri maailmaa jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on monipuolinen akrobaatti, jonka vahvuuksia ovat partnerointi ja nostot. Opettaessaan Saku tykkää käydä perustekniikan kunnolla läpi, jolloin eteneminen monimutkaisempiin liikkeisiin ja yhdistelmiin sujuu vaivattomasti. Sakun opetuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

 

Celso de la Molina on fyysiseen teatteriin ja komediaan erikoistunut ammattinäyttelijä. Hän on toiminut opettajana ympäri maailmaa. Circus Helsingillä hän on opettanut lastenryhmiä sekä vauva-, taapero-, ja perheryhmiä yli kymmenen vuoden ajan. Celson tunneilla on aina lämmin ja inspiroiva tunnelma, jonka turvin oppilaiden on helppo tarttua vaativiinkin luovuutta ja taitoja kehittäviin harjoituksiin. Celsolle mieluisimmat alueet sirkustaiteessa ovat klovneria ja pantomiimi, mutta hän opettaa myös akrobatiaa, jongleerausta sekä musiikillista ja kehollista ilmaisua. Celso opettaa suomeksi, espanjaksi ja englanniksi.

 

Pyry Nikarmaa on valmistunut Helsingin yliopistosta kotitalous- ja luokanopettajaksi erikoisalanaan liikunta. Hän työskentelee päivisin luokanopettajana. Telinevoimistelutaustainen Pyry pitää sirkuksen monipuolisuudesta, hyvästä hengestä ja siitä, että sirkuksessa taitotasoltaan erilaiset treenaajat voivat harjoitella yhdessä ja oppia toisiltaan. Pyry kannustaa kaikkia oppilaitaan positiivisen palautteen kautta ja pyrkii varmistamaan, että lapset nauttivat sirkusopetuksesta. Tunnit hän suunnittelee siten, että kaikki toiminta on turvallista ja oppilaan jatkuvaa kehitystä tukevaa. Pyry opettaa suomeksi.

 

Sasu Peistola on sirkustaiteilija ja sirkustaiteen opettaja. Hän on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta vuonna 2007 ja on täydentänyt osaamistaan Ecole Supérieure des Arts du Cirque -koulussa Belgiassa sekä Ukrainan valtion sirkuskoulussa Kiovassa. Sasu kuuluu nykysirkusryhmä Agit-Cirkiin ja on esiintynyt eri nykysirkusteoksissa ympäri Eurooppaa. Lisäksi hän on ollut mukana monissa tanssiteatteri-, teatteri-, oopperatuotannoissa. Opettaessaan Sasu pyrkii luomaan turvallisen, rauhallisen ja iloisen oppimisympäristön. Hän motivoi ja haastaa oppilaita heidän yksilöllisen taitotasonsa mukaan. Sasu myötäelää oppilaiden onnistumisissa ja muistuttaa heitä myös tarvittavan työn määrästä seuraavan tason saavuttamiseksi. Sasun motto on: “Jos tämä olisi ihan helppoa, niin kaikkihan tätä tekisi”. Sasu opettaa kaiken ikäisiä naperoista aikuisiin, opetuskielinään suomi, englanti ja ruotsi.

 

Senja Pihko on sirkusopettaja, sirkustaiteilija, valtiotieteiden maisteri ja Circus Helsingin rehtori. Hän aloitti sirkusharrastuksen kahdeksanvuotiaana ja oli mukana Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä vuosina 2001-2006. Tämän jälkeen hän opiskeli Ecole Supérieure des Arts du Cirque -koulussa Brysselissä, esiintyi rengastrapetsinumerollaan sirkuksissa ja varieteissa Keski-Euroopassa sekä osallistui useille kansainvälisille sirkusfestivaaleille. Rengastrapetsin lisäksi Senja on erikoistunut ikarokseen ja käsinseisontaan. Sirkustunneilla Senja motivoi oppilaitaan yrittämään parhaansa ja harjoittelemaan aktiivisesti. Hänelle on tärkeää luoda tunneille mukava ja reilu ilmapiiri, jossa sirkustaitojen oppiminen ja viimeisteleminen on jokaiselle oppilaalle mieluisaa. Senja opettaa Circus Helsingillä perheryhmiä, naperoita, lapsia ja nuoria opetuskielinään suomi, englanti, ruotsi ja ranska.

 

Seija Pitkänen on sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemian sirkuskoulutuksesta (AMK) ja täydentänyt sirkusosaamistaan Moskovassa valtiollisessa sirkuskoulussa. Seija treenasi päälajinaan pitkään ilma-akrobatiaa ja on sittemmin keskittynyt erityisesti vanteeseen ja käsinseisontaan. Hän on esiintynyt niin sirkus-, teatteri- kuin oopperalavoillakin. Vankan opetuskokemuksen omaava Seija luo sirkustunneille iloisen, turvallisen ja kannustavan ilmapiirin. Hän antaa jokaiselle oppilaalle taitotason mukaisia haasteita ja rohkaisee oppilaitaan luovuuteen. Seijan opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Enrique Salas on monipuolinen liikunnan ja taiteen ammattilainen. Hänellä on kokemusta niin liikunnanopettajana, voimistelijana, capoeristana, klovnina kuin sirkustaiteilijanakin. Chilestä kotoisin oleva Enrique on työskennellyt muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliitossa, Kulttuurikeskus Kaisassa ja useiden festivaalien parissa. Viime vuosina hän on keskittynyt etenkin maahanmuuttajille ja pakolaisille suunnattuihin projekteihin. Circus Helsingillä Enrique opettaa espanjankielisiä ryhmiä ja lastenryhmiä. Hänen tunneillaan opitaan paitsi sirkustemppuja myös ilmaisua, yhteistyötä ja muita tärkeitä taitoja. Enrique luo tunneille lämpimän tunnelman ja auttaa oppilaitaan oivaltamaan uutta leikkien ja sirkusharjoitusten kautta. Enrique opettaa espanjaksi, englanniksi ja suomeksi.

 

Pälvi Salminen on tanssin ja sirkustaiteen opettaja, joka on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi. Hän on käynyt myös sirkusohjaajakoulutuksen ja harjoitellut sirkuslajeista etenkin akrobatiaa ja jongleerausta. Pälvi on opettanut Circus Helsingin lasten ja aikuisten ryhmiä vuodesta 2014 lähtien. Hän on innostava ja empaattinen opettaja, joka suunnittelee sirkustunnit kunkin oppilaan lähtökohdat ja tason tarkasti huomioiden. Opettaessaan Pälvi innostuu ja iloitsee oppilaidensa taitojen karttumisesta sekä siitä, että oppilaat tekevät parhaansa. Pälvi opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Saila Salminen on sirkusopettaja, joka on valmistunut Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan liikuntapedagogia. Sailan omaan liikuntataustaan kuuluu niin telinevoimistelua, taitouintia, uimahyppyä kuin lentopalloakin. Sirkukseen täysillä hurahtanut Saila käsitteli myös gradussaan sirkusta ja nuorten liikkumaan innostamista. Sailan erityisosaamisalueita sirkuksessa ovat pariakrobatia, akrojooga ja ilma-akrobatia. Opettaessaan Saila pyrkii luomaan hyvän ryhmähengen. Hänelle on tärkeää suunnitella tunnit siten, että jokainen oppilas saa onnistumisen kokemuksia ja motivoituu yrittämään parhaansa. Sailan opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Osmo Tammisalo on tietokirjailija ja sirkusopettaja. Sirkuksessa hänen päälajinsa ovat akrobatia, pariakrobatia ja käsinseisonta, minkä lisäksi hän opettaa jongleerausta. Osmo on sirkusharjoitusten käsillä kävelevä tietokirja: häneltä löytyy kekseliäitä harjoituksia ja vinkkejä liikkeen kuin liikkeen kehittelyyn. Osmon oppilaina viihtyvät lapset, nuoret ja aikuiset sekä esiintyvä ryhmä. Osmo on myös Circus Helsingin hallituksen jäsen. Opetuskielet suomi ja englanti.

 

Lassi Tauriainen on sirkustaiteilija ja akrobatiaopettaja. Trampoliinia, akrobatiaa ja trikkausta päälajeinaan treenaava Lassi on kouluttautunut muun muassa Flic sirkuskoulussa Italiassa sekä Torinon kuninkaallisessa voimisteluseurassa. Hän on esiintynyt freelanceartistina vuodesta 2010 asti sekä toiminut akrobatiaopettajana niin sirkuskouluissa, voimisteluseuroissa kuin trampoliinipuistossakin. Lisäksi hän esiintyy Race Horse Company -ryhmän teoksissa. Lassin tunneilla opetellaan perustekniikka huolellisesti ennen vaikeampiin liikkeisiin siirtymistä. Hän ohjaa vaativammat liikkeet siten, että oppilaat voivat hyödyntää harjoituksissa yksilöllisiä vahvuuksiaan. Circus Helsingillä Lassi opettaa trampoliiniryhmiä opetuskielinään suomi ja englanti.

 

Ilona Teittinen on harrastanut sirkusta yhdeksänvuotiaasta asti. Hän treenasi ja esiintyi usean vuoden ajan Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä päälajeinaan käsinseisonta, pyramidit ja hyppynaru. Hän opettaa Circus Helsingillä lukiossa opiskelun ohessa. Ilonalle on tärkeää, että sirkustunneilla liikutaan mahdollisimman paljon ja monipuolisesti. Hän haluaa innostaa oppilaitaan nauttimaan liikunnasta paitsi sirkustunneilla myös niiden ulkopuolella. Ilonan opetuskielet ovat suomi, englanti ja saksa.

 

Viola Tokola on harrastanut sirkusta viisivuotiaasta asti. Hän harjoitteli ja esiintyi pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä ja on erikoistunut käsinseisontaan, pyramideihin ja pariakrobatiaan. Viola motivoi oppilaitaan etenemään kohti uusia, sopivan vaativia liikkeitä ja pyrkii varmistamaan, että oppilailla on sirkustunneilla hauskaa. Hän on rauhallinen ja ystävällinen opettaja, jonka tunneilla edetään järjestelmällisesti kaikki oppilaat huomioon ottaen. Viola opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Lauriina ”Laku” Tola opiskelee lukiossa esiintyvän taiteen linjalla ja esiintyy Circus Helsingin esiintyvän ryhmän jäsenenä. Trapetsia ja notkeusakrobatiaa päälajeinaan treenaava Lauriina on esiintynyt useissa Circus Helsingin esityskokonaisuuksissa. Sirkuksen lisäksi hän on harrastanut voimistelua ja tanssia. Opettaessaan Lauriina varmistaa, että jokainen oppilas tulee kuulluksi ja saa mahdollisuuden omiin oivalluksiin sirkustaitoja harjoitellessaan. Lauriina opettaa sirkusta naperoille ja alakouluikäisille opetuskielinään suomi ja englanti.

 

Ronja Tuomainen opiskelee Kallion lukiossa viimeistä vuotta. Hän on treenannut pitkään esiintyvän ryhmän oppilaana ja hallitsee useimmat sirkuslajit. Ronjan erityisalaa ovat akrobatia, pyramidit, hyppynaru ja jalkajongleeraus. Esiintyvissä treenatessaan hän on kartuttanut runsaasti kokemusta ryhmänumeroiden valmistamisesta sekä esitysten ohjaamisesta. Opettaessaan Ronja panostaa hyvään ryhmähenkeen ja varmistaa, että sirkustaitojen harjoitteleminen on paitsi kehittävää myös hauskaa. Ronjan iloinen ja reipas olemus on herkästi tarttuvaa sorttia. Ronjan opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Linnea Tuominen opiskelee sirkusartistiksi Lahdessa Koulutuskeskus Salpauksessa. Linnea treenasi ja opetti usean vuoden ajan joukkuevoimistelua ennen kuin hän innostui sirkuksesta. Trapetsia ja vippilautaa päälajeinaan harjoitteleva Linnea on toiminut opettajana myös sirkusleireillä. Linnea luo sirkustunneille myönteisen ja iloisen tunnelman, joka kannustaa oppilaita yrittämään parhaansa. Tarvittaessa Linnea muistuttaa oppilaitaan siitä, että virheet kuuluvat oppimiseen. Linnean opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Petri Tuominen on sirkustaiteilija ja sirkuksen opettaja. Hän on valmistunut Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulusta (DOCH) päälajeinaan tolppa ja akrobatia. Petri on perustanut ja johtanut Race Horse Companya vuosina 2008-2016 ja toiminut sen jälkeen freelance-artistina. Hän on esiintynyt ympäri maailmaa ja opettanut Suomessa, Euroopassa, Islannissa, New Yorkissa ja Hong Kongissa. Vuonna 2016 Petri oli yksi sirkuksen valtionpalkinnon saajista. Petrin tunnit yhdistelevät haastavaa ja kivaa sopivassa suhteessa. Opetuskielet Petrin tunneilla ovat suomi ja englanti.

 

Emmi Tähtinen on luokanopettaja ja sirkusopettaja, joka on valmentanut myös telinevoimisteluryhmiä. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteen maisteri. Emmi on entinen esiintyvän ryhmän jäsen ja hänen erikoisalaansa ovat akrobatia, pyramidit ja nuorallakävely. Opettaessaan Emmi panostaa ryhmädynamiikkaan. Hän pyrkii huomioimaan jokaisen oppilaan yksilöllisesti ja luomaan oppilaille tunteen, että tunneille on kivaa ja turvallista tulla. Telinevoimistelua pitkään harrastaneen Emmin tunneilla keskitytään etenkin aluksi perusakrobatiaan. Tunneilla on selkeä, hyvin suunniteltu rakenne. Emmin opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Fanni Tähtinen on sirkusopettaja, joka on lisäksi valmistunut matematiikan ja yhteiskuntaopin aineenopettajaksi Helsingin yliopistosta. Fanni aloitti sirkusharrastuksen yksitoistavuotiaana ja oli mukana Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä vuoteen 2016 asti. Hänen erityisalaansa ovat akrobatia- ja ilma-akrobatialajit. Sirkuksen lisäksi Fanni on harrastanut telinevoimistelua ja tanssia. Fanni on työhönsä huolellisesti paneutuva opettaja, jonka sirkustunneilla hyvä ryhmähenki auttaa saavuttamaan korkeatkin tavoitteet. Hän opettaa lasten ja nuorten ryhmiä sekä esiintyvää ryhmää, konkareita ja valmennusryhmää. Fannin opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Jordy Valderrama on koulutukseltaan näytelmätaiteen opettaja. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus opetustyöstä niin näyttelemisen, näyttämötaistelun kuin sirkuksenkin parista. Mimiikan, nukketeatterin ja nykytanssin saralla kouluttautunut Jordy on myös ohjannut lukuisia teatteriesityksiä ja tehnyt näyttämötaistelukoreografioita Savonlinnan Oopperajuhlille vuodesta 2016. Jordy keskittyy tunneilla henkilökohtaiseen opettamiseen pitäen huolen jokaisen oppilaan kehityksestä ja kasvusta. Hän nauttii opettajan työssä erityisesti siitä, että näkee oppilaiden kasvavan ja kehittyvän myös ihmisinä. Circus Helsingille Jordy tuli opettamaan vuonna 2017. Hän opettaa espanjankielisiä ryhmiä opetuskielinään espanja ja englanti ja yhä enemmän myös suomi. // Jordy Valderrama es maestro titulado de arte dramático. Tiene más de 30 años de experiencia en trabajo docente, tanto de actuación como de pelea simulada y circo. Formado inicialmente en las áreas de mímica, títeres y danza contemporánea. Jordy ha dirigido numerosas obras de teatro y ha tenido a su cargo las  coreografías de esgrima teatral para el Festival de ópera de Savonlinna desde 2016. Jordy se concentra en la enseñanza personalizada durante las lecciones, ocupándose del avance y  desarrollo de cada alumno. En su trabajo como maestro disfruta precisamente del poder observar este desarrollo de los alumnos también en su personalidad. A Circus Helsinki Jordy llegó a enseñar en el año 2017. Él enseña a grupos hispanohablantes utilizando como idiomas el español y el inglés y cada vez más el finés.

 

Elina Vessonen on sirkusopettaja ja kirjoittaja. Hän aloitti sirkusharrastuksen vuonna 1997 ja on opettanut sirkuksen eri lajeja vuodesta 2006 alkaen. Lisäksi hän on valmistunut tohtoriksi Cambridgen yliopistosta Englannista. Elinan erityisalaa on vanne, mutta hän on esiintynyt myös keilapassailu-, rengastrapetsi-, ikaros- ja käsinseisontanumeroissa. Elina tykkää antaa sirkusoppilailleen positiivista palautetta paitsi onnistumisista myös ahkeruudesta ja hyvästä yrityksestä. Opetuskielinä Elinan tunneilla on suomi ja englanti.

 

Taavi Vuokkovaara on sirkusopettaja, näyttelijä, tanssija ja kampaaja. Hän on valmistunut sirkustaiteilijaksi Koulutuskeskus Salpauksesta, jossa hän opiskeli päälajinaan ilma-akrobatiaa. Taavi on opettanut Circus Helsingillä vuosina 2004–2012 ja uudestaan syksystä 2018 alkaen. Välissä hänellä oli kolmivuotinen kiinnitys Vaasan kaupunginteatterissa. Lisäksi hän on työskennellyt teattereissa, TV-produktioissa, erilaisissa esityksissä ja näytöksissä sekä New Yorkin muotiviikoilla. Taavi on kannustava ja luova opettaja, jonka ohjaamat esitykset ilahduttavat niin esiintyjiä kuin katsojiakin. Taavin tunneilla on välitön, yhdessä tekemiseen kannustava tunnelma. Taavi opettaa suomeksi.

Tallenna

Tallenna

Tallenn