Opettajat

Tony Ahlgren on kauppatieteiden maisteri, joka opettaa päivätyönsä ohessa Circus Helsingin aikuisryhmiä. Lisäksi hän toimii sirkuskoulun hallituksen jäsenenä. Tony on valmentanut telinevoimistelijoita vuodesta 1996 lähtien oman telinevoimistelu-uransa jatkeena. Hänen tunneillaan akrobatialiikkeitä treenataan telinevoimistelusta tuttujen tekniikkaharjoitteiden avulla. Tunneilla pidetään huolta perustekniikasta ja edetään turvallisesti kohti vaativampia temppuja muun muassa jakamalla liikkeitä osiin. Tonyn opetuskielet ovat suomi ja ruotsi.

 

Sofia Biris on kulttuurituotannon opiskelija ja sirkusopettaja. Hän on valmentanut Circus Helsingillä vuodesta 2014 asti. Sofia on treenannut rytmistä voimistelua ja tanssia usean vuoden ajan sekä esiintynyt ja harjoitellut Circus Helsingin esiintyvän ryhmän riveissä. Notkeusakrobatia, vanne, rengastrapetsi ja muut ilma-akrobatialajit ovat Sofian erityisalaa. Sofia on rauhallinen ja kannustava opettaja, jonka tunneilla keskitytään tekemiseen ja edetään reippaasti kohti oppilaille sopivia haasteita. Sofia neuvoo sirkustemput ja harjoitukset niin suomeksi, englanniksi kuin portugaliksikin.

 

Tuire Bäckman on nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja sekä sirkustaiteilija, jonka päälaji on kiinalainen tolppa. Lisäksi hän on opiskellut näyttelijäntyötä usean vuoden ajan ja kartuttanut kokemusta erityisryhmien kanssa työskentelystä. Tuiren vetämillä sirkustunneilla oppilaat kehittävät paitsi motorisia taitojaan myös luovaa ajatteluaan. Hänelle on tärkeää ylläpitää positiivista oppimisilmapiiriä ja auttaa oppilaitaan keskittymään esimerkiksi mielikuvaharjoitusten avulla. Tuire aloitti Circus Helsingin lapsiryhmien opettajana keväällä 2019. Hän opettaa sirkusta niin suomeksi, englanniksi kuin espanjaksikin.

 

Lilli Dahlberg  är en professionell dansare som har studerat balett i Tyskland och har avlagt sin examen i Hamburg. För närvarande studerar Lilli till kulturproducent i Helsingfors. Balett och cirkuskonst har ända sedan barndomen spelat en viktig roll i hennes liv. Lilli har bl.a. uppträtt med Circus Helsinkis show grupp och arbetat som ballerina vid Finlands Nationalbalett. Sedan år 2014 verkar Lilli som lärare i akrobatik, trampolin och dans vid Circus Helsinki. Lillis intresse för konst och kultur lyser igenom i hennes arbete som lärare. Eftersom hon själv älskar att prova på och lära sig nya saker,  uppmuntrar Lilli sina elever att även våga sig på sådant som ligger utanför deras bekvämlighetszon. Lillis bakgrund som dansare gör att hon fäster speciell vikt vid att alla rörelser utförs så rent och smidigt som möjligt, men det allra viktigaste i undervisningen är ändå att sporra eleverna att göra sitt bästa, att våga prova nya saker och framförallt att ha roligt medan de lär sig. Lilli undervisar på svenska, finska och engelska.

 

Salla Hakanpää on nykysirkustaiteilija ja ilma-akrobaatti. Hän valmistui Turun Taideakatemian sirkuskoulutuksesta (AMK) vuonna 2010 ja on siitä lähtien toiminut taiteilijana ja opettajana pääkaupunkiseudulla sekä esiintynyt Suomessa ja ulkomailla. Salla on nykysirkusryhmä Zero Gravity Companyn perustajajäsen ja työskentelee myös WHS-ryhmän kanssa. Vertikaaliköysi on Sallan päälaji. Opetustyössä Salla pitää tärkeänä kannustamista, turvallisuutta, erilaisten harjoittelu- ja oppimistapojen huomioimista ja oppilaan oman ajattelun kehittämistä luovuutta unohtamatta. Circus Helsingillä Salla opettaa ilma-akrobatiaa aikuisille, opetuskielinään suomi ja englanti.

 

Onni Hämäläinen on Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulusta (DOCH) valmistunut sirkustaiteilija, jolla on vuosien kokemus myös tanssin ja teatterin parista. Hänen erityisalaansa on ilma-akrobatia, varsinkin köysi ja cloudswing. Onni on esiintynyt useissa sirkusteoksissa ja eri taiteenaloja yhdistelevissä projekteissa Suomessa ja ulkomailla. Circus Helsingillä hän opettaa ilma-akrobatiaa aikuisille. Onnin tunneilla keskitytään tekniikkaharjoituksiin, joiden suunnittelussa Onni huomioi treenaajien yksilölliset toiveet ja tavoitteet. Lisäksi hän ohjaa luovaa työskentelyä pari kertaa kaudessa. Onnille on tärkeää, että tunneilla on hyvä yhteishenki ja että harjoituksissa edetään ryhmälle sopivassa tahdissa. Onnin opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Outi Ikonen on helsinkiläinen näyttelijä FIA, sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on opiskellut sirkusta Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalla ja Turun Taideakatemiassa päälajeinaan ilma- ja notkeusakrobatia. Outi on työskennellyt näyttelijänä ja akrobaattina useissa ammattiteattereissa Suomessa ja Ruotsissa. Circus Helsingillä hän on opettanut vuodesta 2007 lähtien. Outin tunneilla harjoitellaan sirkustekniikkaa monipuolisesti ja turvallisesti hauskapitoa unohtamatta. Myös ilmaisu ja esityksentekotaidot kuuluvat Outin opettamien aiheiden piiriin. Outi opettaa kaikenikäisiä oppilaita naperoista aikuisiin opetuskielinään suomi ja englanti.

 

Karoliina ”Karkki” Kaitanen on sirkusopettaja, urheiluhieroja ja osteopaattiopiskelija, joka on lisäksi valmentanut telinevoimistelijoita. Karkki on monipuolinen akrobaatti: hän on treenannut usean vuoden ajan telinevoimistelua, esiintynyt pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä ja voittanut joukkueineen TeamGym-voimistelun Suomen mestaruuden. Karkki on kannustava ja luotettava opettaja, jonka tunneilla tavoitteellinen harjoittelu yhdistyy leikittelyyn ja hauskanpitoon. Hänen tunneillaan opetellaan perusasiat hyvin, jotta vaikeisiin temppuihin siirtyminen sujuu vaivattomasti ja turvallisesti. Karkki opettaa ryhmiä varhaisteineistä aikuisiin. Lisäksi hän opettaa Circus Helsingin valmennusryhmää. Opetuskielinä Karkin tunneilla on suomi ja englanti.

 

Oona Kansi on opettanut sirkusta vuodesta 2009 lähtien. Oonan sirkusosaamisen piiriin kuuluvat erityisesti käsinseisonta, akrobatia, pyramidit, hyppynaru sekä ikaros. Oona esiintyi pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä, minkä lisäksi hän on harrastanut kilpacheerleadingia ja TeamGym-voimistelua. Oona on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja työskentelee sirkusmaailman ulkopuolella viestintäalalla. Opettajana Oona on kannustava ja kaverillinen, mutta vaatii oppilailtaan myös keskittymistä, tarkkaa ohjeiden kuuntelemista ja hyvää käytöstä. Oona opettaa nuoria ja aikuisia opetuskielinään suomi, englanti ja ruotsi.

 

Mikko Karhu on pitkän linjan sirkustaiteilija ja akrobaatti. 12-vuotiaana syttynyt intohimo sirkukseen on edelleen vahvasti läsnä Mikon elämässä. Hän on esiintynyt useissa kansainvälisten sirkusryhmien teoksissa ja opettanut trampoliinivoimistelua tiiviskursseilla ympäri Eurooppaa. Suomessa Mikko on opettanut trampoliinia Circus Helsingin lisäksi muun muassa Suomen Voimisteluliiton leireillä. Mikon intohimo on oppia uusia asioita ja taitoja. Opettaessaan hän luo turvalliset puitteet, joissa jokainen oppilas voi toteuttaa itseään ja oppia uutta taitotasostaan riippumatta. Mikko opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Sofia Kistol on toiminut Circus Helsingin sirkusopettajana vuodesta 2013 alkaen. Sofia treenasi pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä päälajeinaan käsinseisonta ja ryhmälajit, kuten hyppynaru, pyramidit ja tanssiakrobatia. Lisäksi Sofia on ollut liikunnanohjaajana Elixiassa ja vetänyt Circus Helsingin suosittua Emotet tikkiin -leiriä. Sofia on innostava opettaja, jonka tunneilla temppujen ja taitojen harjoittelu yhdistyy sirkuksen luovaan ja taiteelliseen puoleen. Hän antaa selkeitä ja tarkkoja ohjeita, vaikka välillä innostuukin ohjeistamaan pidemmällä kaavalla. Sofia opettaa intensiiviryhmiä erityisalanaan tanssi ja tanssiakrobatia. Lisäksi hän opettaa oppilaita naperoista aikuisiin, opetuskielinään suomi, englanti ja venäjä.