Opettajat

Tony Ahlgren on kauppatieteiden maisteri, joka opettaa päivätyönsä ohessa Circus Helsingin aikuisryhmiä. Lisäksi hän toimii sirkuskoulun hallituksen jäsenenä. Tony on valmentanut telinevoimistelijoita vuodesta 1996 lähtien oman telinevoimistelu-uransa jatkeena. Hänen tunneillaan akrobatialiikkeitä treenataan telinevoimistelusta tuttujen tekniikkaharjoitteiden avulla. Tunneilla pidetään huolta perustekniikasta ja edetään turvallisesti kohti vaativampia temppuja muun muassa jakamalla liikkeitä osiin. Tonyn opetuskielet ovat suomi ja ruotsi.

 

Sofia Biris on kulttuurituotannon opiskelija ja sirkusopettaja. Hän on valmentanut Circus Helsingillä vuodesta 2014 asti. Sofia on treenannut rytmistä voimistelua ja tanssia usean vuoden ajan sekä esiintynyt ja harjoitellut Circus Helsingin esiintyvän ryhmän riveissä. Notkeusakrobatia, vanne, rengastrapetsi ja muut ilma-akrobatialajit ovat Sofian erityisalaa. Sofia on rauhallinen ja kannustava opettaja, jonka tunneilla keskitytään tekemiseen ja edetään reippaasti kohti oppilaille sopivia haasteita. Sofia neuvoo sirkustemput ja harjoitukset niin suomeksi, englanniksi kuin portugaliksikin.

 

Ghia Fieandt on esiintyvä sirkustaiteilija, joka on ollut mukana niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin sirkus- ja performanssiteoksissa. Hän on valmistunut Salpauksen sirkusartistikoulutuksesta Lahdesta ja käynyt hakemassa oppia tanssin, käsilläseisonnan, improvisaation ja ryhmäakrobatian saralta pitkin Eurooppaa, mm. Ruotsista, Norjasta ja Ukrainasta. Opettajana Ghia kokee tärkeäksi jokaisen omien tavoitteiden kuuntelemisen ja kannustamisen, ja sen, että tunneilla huomioidaan erilaisten oppimistapojen laaja kirjo. Niin taiteessa kuin opetuksessakin Ghia tutkii mielellään liikkumista ja sirkustekniikkaa luovasta ja taiteellisesta näkökulmasta. Ihmisen tapa liikkua on kuin sormenjälki – yhtä ainutlaatuinen! Ghia opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Amos Finell on nuorena sirkuksen harrastamisen aloittanut Circus Helsingin esiintyvään ryhmän oppilas. Hänen erikoistumisalueensa ovat vipulauta ja jongleeraus, ja sirkuksessa hän nauttiikin eniten volteista ja hurjista tempuista. Opettajana Amokselle on tärkeää, että oppilaat kokevat olonsa turvallisiksi uusia temppuja harjoiteltaessa. Lisäksi tärkeää on hauska ja hyvä tunnelma, ja se että jokainen saa opetusta oman tasonsa mukaisesti. Erityisen mahtavaa Amoksesta on, kun oma oppilas oppii uusia temppuja! Amos opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Saana Friberg aloitti tunnit Circus Helsingillä 8-vuotiaana ja on pysynyt koulun oppilaana yli 10 vuotta. Oma juttu löytyi ja vuodet ovat olleet täynnä ihania opettajia, ikimuistoisia esiintymisiä ja uusia temppuja. Saana on Esiintyvän ryhmän oppilas päälajinaan vippilauta. Saana pitää etenkin ryhmälajeista, kuten pyramideista, heittovolteista ja pariakrobatiasta. Esiintyvän ryhmän lisäksi Saana aloittaa sirkuksella opettamisen syksyllä 2021. Opettajana Saana haluaa antaa oppilailleen metkoja haasteita ja onnistumisen tunteita. Sirkuksessa Saanaa erityisesti viehättää mahdollisuus ilmaista ja toteuttaa itseään samalla käyttäen omaa luovuuttaan. Lisäksi Saana painottaa, että tunneilla voi huoletta olla oma itsensä. Inspiroidutaan itsestämme ja toisistamme pitäen hauskaa sirkuksen parissa. Saana opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Salla Hakanpää on nykysirkustaiteilija ja ilma-akrobaatti. Hän valmistui Turun Taideakatemian sirkuskoulutuksesta (AMK) vuonna 2010 ja on siitä lähtien toiminut taiteilijana ja opettajana pääkaupunkiseudulla sekä esiintynyt Suomessa ja ulkomailla. Salla on nykysirkusryhmä Zero Gravity Companyn perustajajäsen ja työskentelee myös WHS-ryhmän kanssa. Vertikaaliköysi on Sallan päälaji. Opetustyössä Salla pitää tärkeänä kannustamista, turvallisuutta, erilaisten harjoittelu- ja oppimistapojen huomioimista ja oppilaan oman ajattelun kehittämistä luovuutta unohtamatta. Circus Helsingillä Salla opettaa ilma-akrobatiaa aikuisille, opetuskielinään suomi ja englanti.

 

Onni Hämäläinen on Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulusta (DOCH) valmistunut sirkustaiteilija, jolla on vuosien kokemus myös tanssin ja teatterin parista. Hänen erityisalaansa on ilma-akrobatia, varsinkin köysi ja cloudswing. Onni on esiintynyt useissa sirkusteoksissa ja eri taiteenaloja yhdistelevissä projekteissa Suomessa ja ulkomailla. Circus Helsingillä hän opettaa ilma-akrobatiaa aikuisille. Onnin tunneilla keskitytään tekniikkaharjoituksiin, joiden suunnittelussa Onni huomioi treenaajien yksilölliset toiveet ja tavoitteet. Lisäksi hän ohjaa luovaa työskentelyä pari kertaa kaudessa. Onnille on tärkeää, että tunneilla on hyvä yhteishenki ja että harjoituksissa edetään ryhmälle sopivassa tahdissa. Onnin opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Outi Ikonen on helsinkiläinen näyttelijä FIA, sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on opiskellut sirkusta Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalla ja Turun Taideakatemiassa päälajeinaan ilma- ja notkeusakrobatia. Outi on työskennellyt näyttelijänä ja akrobaattina useissa ammattiteattereissa Suomessa ja Ruotsissa. Circus Helsingillä hän on opettanut vuodesta 2007 lähtien. Outin tunneilla harjoitellaan sirkustekniikkaa monipuolisesti ja turvallisesti hauskapitoa unohtamatta. Myös ilmaisu ja esityksentekotaidot kuuluvat Outin opettamien aiheiden piiriin. Outi opettaa kaikenikäisiä oppilaita naperoista aikuisiin opetuskielinään suomi ja englanti.

 

Saga Kolehmainen on sirkuksen moniosaaja ja Circus Helsingin rehtori. Hän vastaa Circus Helsingin esiintyvästä ryhmästä ja esityksistä. Saga on opiskellut sirkusta Lahden ammatillisessa koulutusohjelmassa sekä Ecole Nationale de Cirque de Châtellerault -koulussa Ranskassa. Hän on valmistunut opettajaksi Haaga-Helian ammatillisesta opettajakorkeakoulusta sekä yhteisöpedagogiksi Humakista ja kartuttanut sirkusopettajakokemusta vuodesta 1998 alkaen. Sagan omat lajit ovat ilma-akrobatia ja nuorallakävely, mutta pitkän ja monipuolisen opetuskokemuksensa ansiosta hän opettaa lähes kaikkia sirkuslajeja edistyneillekin oppilaille. Sagan ohjauksessa sirkuksen tekniset ja taiteelliset puolet yhdistyvät saumattomasti. Saga opettaa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Meri Kunttu on opettanut sirkusta vuodesta 2014 lähtien. Hän esiintyi ja treenasi pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä päälajeinaan köysi, ikaros ja ryhmäakrobatia. Sirkusopetuksen lisäksi Meri opiskelee Helsingin yliopistossa ympäristötieteitä. Opettajana Meri pyrkii mahdollistamaan kaiken tasoisille oppilaille yksilölliset ja monipuoliset harjoitukset, jotta jokainen tuntisi oppivansa itselleen sopivalla tavalla ja tahdilla. Positiivisuus ja iloinen asenne ovat suuressa arvossa Merin tunneilla! Meri opettaa oppilaita lapsista aikuisiin opetuskielinään suomi, ruotsi ja englanti.

 

Matleena Laine on valmistunut Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulusta (DOCH) vuonna 2008 päälajinaan trapetsi. Tätä ennen hän opiskeli Lahden sirkuslinjalla vuosina 2002–2005. Matleena on tehnyt pitkän uran ilma-akrobaattina kiertäen maailmaa eri ryhmien mukana. Lisäksi Matleena on kouluttautunut käsityöpedagogiksi vuonna 2015, ja hän viimeistelee parhaillaan hahmoterapeutin opintoja. Sirkusopettajana Matleenaa kiinnostaa jokaisen yksilön omien voimavarojen, vahvuuksien ja kiinnostusten kohteiden löytäminen sekä mielen ja kehon avaaminen uusille tavoille tehdä. Luovuus kävelee käsi kädessä onnistumisen tunteen ja ilon kanssa. Matleenan opetuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

 

Tatu Lakka on itseoppinut trikkaaja/akrobaatti sekä sirkuslajien harrastaja. Kokemusta on vuosien mittaan kertynyt useammasta suunnasta muun muassa taistelulajien esiintyvästä ryhmästä, käsillään ja slacklinella tasapainottelusta, voima- että kehonpainoharjoittelusta sekä kiipeilystä, parkourista ja jonglöörauksesta. Innokkaana liikkujana Tatu pitää haasteiden ylittämisestä sekä liikkeestä löytyvästä vapaudesta. Opettajana hänelle tärkeää on auttaa oppilaita löytämään oma liikemaailmansa ja ilo sen lomasta, ”väärää” tapaa liikkua ei ole. Opetuskielinä toimivat suomi ja englanti.

 

Margareeta Lauronen on toiminut Circus Helsingin tuntiopettajana vuodesta 2014 alkaen. Hän esiintyi Circus Helsingin esiintyvän ryhmän mukana vuosina 2004–2016 päälajeinaan ilma-akrobatia ja ryhmälajit kuten pyramidit ja hyppynaru. Margareeta on monialainen taiteenosaaja: hän on esiintynyt sirkuslavoilla ja teatterikokoonpanoissa, soittanut viulua viisivuotiaasta asti ja opiskellut luovaa kirjoittamista. Parhaillaan hän opiskelee Helsingin yliopistossa taiteiden tutkimusta. Margareeta on kannustava ja rento opettaja. Sirkustunneilla hän huomioi jokaisen oppilaan oman tason, jotta voi antaa juuri hänelle sopivat ohjeet, haasteet ja avun. Margareeta opettaa esiintyvää ryhmää ja oppilaita naperoista aikuisiin opetuskielinään suomi, ruotsi ja englanti.

 

Jenni Lehtinen on sirkustaiteilija ja sirkustaiteen opettaja. Jenni on kouluttautunut Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalla, Ecole Supérieure des Arts du Cirque koulussa Belgiassa sekä Ukrainan valtion sirkuskoulussa. Hän on esiintynyt useissa eri kokoonpanoissa ympäri maailmaa ja toiminut opettajana kolmessa eri nuorisosirkuskoulussa sekä useilla erilaisilla kursseilla. Jennin päälaji on pariakrobatia, ja hän on Agit-Cirk -nykysirkusryhmän jäsen. Jenni on monipuolinen ja reilu sirkusopettaja, joka huomioi kaikki oppilaat ja antaa heille realistisia haasteita. Hän on aktiivinen palautteenantaja ja pitää kevyestä ja positiivisesta tunnelmasta tunneilla. Jennin motto on: ”Oppiminen ilon kautta, ja jos keinot loppuu, otetaan konstit käyttöön.” Jenni opettaa ryhmiä lapsista aikuisiin opetuskielinään suomi ja englanti.

 

Amanda Lindberg on opettanut lastenryhmiä Circus Helsingillä vuodesta 2014 asti. Hän opiskelee kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa. Amanda on monipuolinen akrobaatti, joka pitää eniten nuorallatanssimisesta, pyramideista ja vanteesta. Hän esiintyi usean vuoden ajan Circus Helsingin esiintyvän ryhmän riveissä. Amandan tunneilla hauskanpito yhdistyy keskittyneeseen ja monipuoliseen sirkusharjoitteluun. Hänelle on tärkeää olla luotettava ja helposti lähestyttävä opettaja. Amanda opettaa lasten ryhmiä opetuskielinään suomi, ruotsi ja englanti. // Amanda Lindberg medverkade i Circus Helsinkis show grupp sedan år 2005. Sedan år 2014 har Amanda undervisat barngrupper vid Circus Helsinki. Hon studerar pedagogik vid Helsingfors Universitet. Amanda är en mångsidig akrobat som allra helst dansar på lina eller arbetar med hula-ringar. En annan favorit är cirkuspyramider. Som lärare är Amanda väldigt duktig på att få sina elever att trivas. I sin undervisning går Amanda in för att bygga upp ett mångsidigt program, där tyngdpunkten ligger på inlärningen och på att alla elever trivs och har roligt. För Amanda är det viktigt att skapa ett nära och förtroendefullt förhållande till sina elever. Undervisningsspråken är svenska, finska och engelska.

 

Katja Majola on opettanut Circus Helsingillä vuodesta 2015 alkaen. Hän aloitti sirkustreenin kahdeksanvuotiaana Circus Helsingillä ja on sittemmin esiintynyt myös Circus Helsingin esiintyvän ryhmän jäsenenä. Katjan päälaji on vippilauta. Lisäksi hän treenaa lattia-akrobatiaa, pariakrobatiaa ja ryhmälajeja, kuten pyramideja ja hyppynarua. Katja on iloinen ja auttavainen sirkusopettaja, jonka tunneilla opetellaan perusasiat huolellisesti ennen vaativampiin liikkeisiin siirtymistä. Katja suunnittelee tunneilleen hauskoja ja monipuolisia sirkusharjoituksia, joiden parissa jokainen oppilas saa kokea liikkumisen iloa. Katjan opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Markus Mannilin on opettanut Circus Helsingillä vuodesta 2011 lähtien. Markuksella on vahva telinevoimistelutausta ja hän on valmentanut kilpa- ja harrastajatason telinevoimistelijoita. Circus Helsingillä Markus opettaa voimaharjoittelua esiintyvälle ryhmälle. Markus on järjestelmällinen opettaja, jonka tunneilla kaikki harjoitukset on suunniteltu tukemaan taitojen kehittymistä. Hänen tunneillaan muistetaan myös, että treenaamisen pitää olla hauskaa, jotta kehitystä tapahtuu. Markuksen opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

 

Celso de la Molina on fyysiseen teatteriin ja komediaan erikoistunut ammattinäyttelijä. Hän on toiminut opettajana ympäri maailmaa. Circus Helsingillä hän on opettanut lastenryhmiä sekä vauva-, taapero-, ja perheryhmiä yli kymmenen vuoden ajan. Celson tunneilla on aina lämmin ja inspiroiva tunnelma, jonka turvin oppilaiden on helppo tarttua vaativiinkin luovuutta ja taitoja kehittäviin harjoituksiin. Celsolle mieluisimmat alueet sirkustaiteessa ovat klovneria ja pantomiimi, mutta hän opettaa myös akrobatiaa, jongleerausta sekä musiikillista ja kehollista ilmaisua. Celso opettaa suomeksi, espanjaksi ja englanniksi.

 

Pyry Nikarmaa on valmistunut Helsingin yliopistosta kotitalous- ja luokanopettajaksi erikoisalanaan liikunta. Hän työskentelee päivisin luokanopettajana. Telinevoimistelutaustainen Pyry pitää sirkuksen monipuolisuudesta, hyvästä hengestä ja siitä, että sirkuksessa taitotasoltaan erilaiset treenaajat voivat harjoitella yhdessä ja oppia toisiltaan. Pyry kannustaa kaikkia oppilaitaan positiivisen palautteen kautta ja pyrkii varmistamaan, että lapset nauttivat sirkusopetuksesta. Tunnit hän suunnittelee siten, että kaikki toiminta on turvallista ja oppilaan jatkuvaa kehitystä tukevaa. Pyry opettaa suomeksi.

 

Pasi Nousiainen on sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän aloitti sirkuksen harrastamisen 10-vuotiaana tamperelaisessa Sorin Sirkuksessa. Opettajaksi Pasi valmistui Tukholman Cirkuspiloternasta vuonna 2004. Opettamisen lisäksi Pasi tekee omia esityksiä ja esiintyy yhdessä sirkustaiteilija-opettaja-vaimonsa Katerina Repposen kanssa. He ovat esiintyneet erilaisissa sirkusproduktioissa yli 20 eri maassa. Pasille sirkus on intohimo ja elämäntapa. Hänen erityisalaansa ovat pariakrobatia, jongleeraus ja lattia-akrobatia. Opettajana Pasi haluaa innostaa oppilaitaan nauttimaan sirkuksen tekemisen tuomasta ilosta. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti.

 

Sasu Peistola on sirkustaiteilija ja sirkustaiteen opettaja. Hän on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta vuonna 2007 ja on täydentänyt osaamistaan Ecole Supérieure des Arts du Cirque -koulussa Belgiassa sekä Ukrainan valtion sirkuskoulussa Kiovassa. Sasu kuuluu nykysirkusryhmä Agit-Cirkiin ja on esiintynyt eri nykysirkusteoksissa ympäri Eurooppaa. Lisäksi hän on ollut mukana monissa tanssiteatteri-, teatteri- ja oopperatuotannoissa. Opettaessaan Sasu pyrkii luomaan turvallisen, rauhallisen ja iloisen oppimisympäristön. Hän motivoi ja haastaa oppilaita heidän yksilöllisen taitotasonsa mukaan. Sasu myötäelää oppilaiden onnistumisissa ja muistuttaa heitä myös tarvittavan työn      määrästä seuraavan tason saavuttamiseksi. Sasun motto on: “Jos tämä olisi ihan helppoa, niin kaikkihan tätä tekisi”. Sasu opettaa kaiken ikäisiä naperoista aikuisiin, opetuskielinään suomi, englanti ja ruotsi.

 

Seija Pitkänen on sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemian sirkuskoulutuksesta (AMK) ja täydentänyt sirkusosaamistaan Moskovassa valtiollisessa sirkuskoulussa. Seija treenasi päälajinaan pitkään ilma-akrobatiaa ja on sittemmin keskittynyt erityisesti vanteeseen ja käsinseisontaan. Hän on esiintynyt niin sirkus-, teatteri- kuin oopperalavoillakin. Vankan opetuskokemuksen omaava Seija luo sirkustunneille iloisen, turvallisen ja kannustavan ilmapiirin. Hän antaa jokaiselle oppilaalle taitotason mukaisia haasteita ja rohkaisee oppilaitaan luovuuteen. Seijan opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Ile Poikela on Lapista karannut taiteilija, jolla on kyltymätön uteliaisuus venyttää ihmiskehon rajoja pidemmälle. Tanssitaidetta hän opiskeli Länsi-Suomen opistossa vuosina 2016–2017. Myöhemmin tanssi kehittyi sirkukseksi, ja keväällä 2021 hän valmistui Koulutuskeskus Salpauksesta sirkusartistiksi. Heti valmistumisen jälkeen hän oli luomassa ja esittämässä nykysirkusesitystä ”House of Hazard” neljän muun vastavalmistuneen sirkusartistin kanssa. Tällä hetkellä hänen suurimpia intohimojaan ovat huonekasvit. Ilen mielestä ohjaajana parasta on, kun kykenee auttamaan tempun oppimisessa tai auttamaan oppilasta etenemään lajissa uudella tavalla. Ilen opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Jilka Repo on monipuolinen sirkuksen osaaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta Sirkus linjalta, päälajeina Cyr- rengas ja akrobatia. Hän on ollut mukana myös esiintyjänä Wusheng Company ja Company Uusi Maailman esityksissä. Hänen opettaa sirkusta ilon ja leikin kautta unohtamatta kovaa työtä.

 

Katerina Repponen on ammatiltaan sirkusartisti. Katerina on harjoitellut sirkusta 6-vuotiaasta alkaen. Hän valmistui Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta vuonna 2010. Lisäksi hän on harjoitellut Kiovassa Ukrainan valtion sirkuskoulussa. Hän on toiminut opettajana valmistumisestaan lähtien ja pitänyt työpajoja sekä Suomessa että ulkomailla. Opettamisen lisäksi Katerina esiintyy aktiivisesti ympäri maailmaa erilaisissa produktioissa, festivaaleilla ja teatterissa. Erityisosaamisalueina hänellä ovat pariakrobatia, jalkajongleeraus ja ruoskien manipulointi salsan pyörteitä unohtamatta. Opettajana Katerina on lempeä ja rauhallinen mutta vaativa. Hän haluaa kannustaa oppilaita saavuttamaan tavoitteensa ja tarttumaan uusiin haasteisiin tukien jokaista yksilölliset taidot huomioiden. Tunneilla tärkeää on iloinen ja kannustava henki. Opetuskielet suomi, englanti ja venäjä.

 

Marjaana Ruokolaisella on pitkä tausta kansallisen tason taitoluistelijana, taitoluisteluvalmentajana ja ammattilaisesiintyjänä. Hän on toiminut valmentajana yli 10 vuoden ajan, ohjaten taitoluistelijoiden jääharjoitusten lisäksi tanssia, akrobatiaa ja tankotanssia. Esiintymisen ja pariakrobatian makuun Marjaana pääsi toimiessaan ammattiesiintyjänä kansainvälisessä Disney On Ice -tuotannossa. Marjaanan tunneilla korostuvat monipuoliset liikeyhdistelmät ja liikkeen laatu. Marjaanan vahvuuksiin kuuluvat mielenkiintoiset alkulämmittelyt, jotka johtavat sulavasti tunnin pääharjoitukseen. Marjaanalle on tärkeää, että tunneilla on rento ja vuorovaikutuksellinen ilmapiiri. Marjaana opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Saila Salminen on sirkusopettaja, joka on valmistunut Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan liikuntapedagogia. Sailan omaan liikuntataustaan kuuluu niin telinevoimistelua, taitouintia, uimahyppyä kuin lentopalloakin. Sirkukseen täysillä hurahtanut Saila käsitteli myös gradussaan sirkusta ja nuorten liikkumaan innostamista. Sailan erityisosaamisalueita sirkuksessa ovat pariakrobatia, akrojooga ja ilma-akrobatia. Opettaessaan Saila pyrkii luomaan hyvän ryhmähengen. Hänelle on tärkeää suunnitella tunnit siten, että jokainen oppilas saa onnistumisen kokemuksia ja motivoituu yrittämään parhaansa. Sailan opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Osmo Tammisalo on tietokirjailija ja sirkusopettaja. Sirkuksessa hänen päälajinsa ovat akrobatia, pariakrobatia ja käsinseisonta, minkä lisäksi hän opettaa jongleerausta. Osmo on sirkusharjoitusten käsillä kävelevä tietokirja: häneltä löytyy kekseliäitä harjoituksia ja vinkkejä liikkeen kuin liikkeen kehittelyyn. Osmon oppilaina viihtyvät lapset, nuoret ja aikuiset sekä esiintyvä ryhmä. Osmo on myös Circus Helsingin hallituksen jäsen. Opetuskielet suomi ja englanti.

 

Viola Tokola on harrastanut sirkusta viisivuotiaasta asti. Hän harjoitteli ja esiintyi pitkään Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä ja on erikoistunut käsinseisontaan, pyramideihin ja pariakrobatiaan. Viola motivoi oppilaitaan etenemään kohti uusia, sopivan vaativia liikkeitä ja pyrkii varmistamaan, että oppilailla on sirkustunneilla hauskaa. Hän on rauhallinen ja ystävällinen opettaja, jonka tunneilla edetään järjestelmällisesti kaikki oppilaat huomioon ottaen. Viola opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

 

Ronja Tuomainen treenasi pitkään Circus Helsingin Esiintyvässä ryhmässä, ja hänellä on laaja osaaminen eri sirkuslajeista. Ronjan erityisalaa ovat akrobatia, pyramidit, hyppynaru ja jalkajongleeraus. Esiintyvissä treenatessaan hän on kartuttanut myös runsaasti kokemusta ryhmänumeroiden valmistamisesta sekä esitysten ohjaamisesta. Opettaessaan Ronja panostaa hyvään ryhmähenkeen ja varmistaa, että sirkustaitojen harjoitteleminen on paitsi kehittävää myös hauskaa. Ronjan iloinen ja reipas olemus on herkästi tarttuvaa sorttia. Ronjan opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Linnea Tuominen on valmistunut sirkusartistiksi Lahdesta Koulutuskeskus Salpauksesta. Linnea treenasi ja opetti usean vuoden ajan joukkuevoimistelua ennen kuin hän innostui sirkuksesta. Trapetsia ja vippilautaa päälajeinaan harjoitteleva Linnea on toiminut opettajana myös sirkusleireillä. Linnea luo sirkustunneille myönteisen ja iloisen tunnelman, joka kannustaa oppilaita yrittämään parhaansa. Tarvittaessa Linnea muistuttaa oppilaitaan siitä, että virheet kuuluvat oppimiseen. Linnean opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

 

Emmi Tähtinen on luokanopettaja ja sirkusopettaja, joka on valmentanut myös telinevoimisteluryhmiä. Koulutukseltaan hän on kasvatustieteen maisteri. Emmi on entinen Esiintyvän ryhmän jäsen ja hänen erikoisalaansa ovat akrobatia, pyramidit ja nuorallakävely. Opettaessaan Emmi panostaa ryhmädynamiikkaan. Hän pyrkii huomioimaan jokaisen oppilaan yksilöllisesti ja luomaan oppilaille tunteen, että tunneille on kivaa ja turvallista tulla. Telinevoimistelua pitkään harrastaneen Emmin tunneilla keskitytään etenkin aluksi perusakrobatiaan. Tunneilla on selkeä, hyvin suunniteltu rakenne. Emmin opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Fanni Tähtinen on sirkusopettaja, joka on lisäksi valmistunut matematiikan ja yhteiskuntaopin aineenopettajaksi Helsingin yliopistosta. Fanni aloitti sirkusharrastuksen yksitoistavuotiaana ja oli mukana Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä vuoteen 2016 asti. Hänen erityisalaansa ovat akrobatia- ja ilma-akrobatialajit. Sirkuksen lisäksi Fanni on harrastanut telinevoimistelua ja tanssia. Fanni on työhönsä huolellisesti paneutuva opettaja, jonka sirkustunneilla hyvä ryhmähenki auttaa saavuttamaan korkeatkin tavoitteet. Hän opettaa lasten ja nuorten ryhmiä sekä Valmennusryhmää. Fannin opetuskielet ovat suomi ja englanti.

 

Jordy Valderrama on koulutukseltaan näytelmätaiteen opettaja. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus opetustyöstä niin näyttelemisen, näyttämötaistelun kuin sirkuksenkin parista. Mimiikan, nukketeatterin ja nykytanssin saralla kouluttautunut Jordy on myös ohjannut lukuisia teatteriesityksiä ja tehnyt näyttämötaistelukoreografioita Savonlinnan Oopperajuhlille vuodesta 2016. Jordy keskittyy tunneilla henkilökohtaiseen opettamiseen pitäen huolen jokaisen oppilaan kehityksestä ja kasvusta. Hän nauttii opettajan työssä erityisesti siitä, että näkee oppilaiden kasvavan ja kehittyvän myös ihmisinä. Circus Helsingille Jordy tuli opettamaan vuonna 2017. Hän opettaa espanjankielisiä ryhmiä opetuskielinään espanja ja englanti ja yhä enemmän myös suomi. // Jordy Valderrama es maestro titulado de arte dramático. Tiene más de 30 años de experiencia en trabajo docente, tanto de actuación como de pelea simulada y circo. Formado inicialmente en las áreas de mímica, títeres y danza contemporánea. Jordy ha dirigido numerosas obras de teatro y ha tenido a su cargo las  coreografías de esgrima teatral para el Festival de ópera de Savonlinna desde 2016. Jordy se concentra en la enseñanza personalizada durante las lecciones, ocupándose del avance y  desarrollo de cada alumno. En su trabajo como maestro disfruta precisamente del poder observar este desarrollo de los alumnos también en su personalidad. A Circus Helsinki Jordy llegó a enseñar en el año 2017. Él enseña a grupos hispanohablantes utilizando como idiomas el español y el inglés y cada vez más el finés.

 

Soile Vedenpää on valmistunut sirkusartistiksi Koulutuskeskus Salpauksesta vuonna 2006 päälajinaan tiukka nuora. Soile on intohimoinen tanssin ja sirkuksen ystävä ja hänen tunneillaan on aina lämmin tunnelma. Soile ottaa kaikki oppilaansa huomioon ja saa heidät innostumaan uuden oppimisesta oman positiivisuutensa kautta. Sirkusta Soile on opettanut vuodesta 2004. Soilen erityisosaaminen keskittyy sirkuksessa vahvasti tanssin ja liikkeen yhdistämiseen. Opetuskielet suomi, englanti ja espanja.

 

Elina Vessonen on sirkusopettaja ja kirjoittaja. Hän aloitti sirkusharrastuksen vuonna 1997 ja on opettanut sirkuksen eri lajeja vuodesta 2006 alkaen. Lisäksi hän on valmistunut tohtoriksi Cambridgen yliopistosta Englannista. Elinan erityisalaa on vanne, mutta hän on esiintynyt myös keilapassailu-, rengastrapetsi-, ikaros- ja käsinseisontanumeroissa. Elina tykkää antaa sirkusoppilailleen positiivista palautetta paitsi onnistumisista myös ahkeruudesta ja hyvästä yrityksestä. Opetuskielinä Elinan tunneilla on suomi ja englanti.

 

 

Julia von Lerber on pitkäaikainen sirkuksen ja tanssin harrastaja, ja tänä vuonna hän aloittaa myös psykologian opinnot Helsingin yliopistossa. Julia on treenannut Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä usean vuoden ajan päälajeinaan mimiikka ja tanssiakrobatia. Yli kymmenen vuoden tanssitausta sekä teatteri- ja musiikkiharrastukset ovat tarjonneet Julialle laajan taiteellisen peruspohjan, jota hän hyödyntää opetuksessaan sekä koreografioissaan. Julia opettaa esiintyvälle ryhmälle tanssia, ja tunneillaan hän vaatii keskittymistä sekä ojennettuja nilkkoja kuitenkaan unohtamatta heittäytymistä tai hyvää tekemisen meininkiä. Julian opetuskielet ovat suomi, englanti ja saksa.

 

 

Sijaisopettajia:

Saku Mäkelä on sirkustaiteilija, tanssija ja sirkuksen opettaja. Hän valmistui Tukholman Tanssi- ja sirkuskorkeakoulusta (DOCH) vuonna 2008. Saku on tanssinut lapsesta saakka ja esiintynyt erilaisissa produktioissa ympäri maailmaa jo lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän on monipuolinen akrobaatti, jonka vahvuuksia ovat partnerointi ja nostot. Opettaessaan Saku tykkää käydä perustekniikan kunnolla läpi, jolloin eteneminen monimutkaisempiin liikkeisiin ja yhdistelmiin sujuu vaivattomasti. Sakun opetuskielet ovat suomi, ruotsi ja englanti.

 

Enrique Salas on monipuolinen liikunnan ja taiteen ammattilainen. Hänellä on kokemusta niin liikunnanopettajana, voimistelijana, capoeristana, klovnina kuin sirkustaiteilijanakin. Chilestä kotoisin oleva Enrique on työskennellyt muun muassa Mannerheimin lastensuojeluliitossa, Kulttuurikeskus Kaisassa ja useiden festivaalien parissa. Viime vuosina hän on keskittynyt etenkin maahanmuuttajille ja pakolaisille suunnattuihin projekteihin. Hänen tunneillaan opitaan paitsi sirkustemppuja myös ilmaisua, yhteistyötä ja muita tärkeitä taitoja. Enrique luo tunneille lämpimän tunnelman ja auttaa oppilaitaan oivaltamaan uutta leikkien ja sirkusharjoitusten kautta. Enrique opettaa espanjaksi, englanniksi ja suomeksi.

 

Vilma Suuraho on Salpauksen Sirkusartistikoulutuksesta vuonna 2021 valmistunut helsinkiläistaiteilija, joka viihtyy paremmin ilmassa kuin maassa. Vilman vahvimmat lajit ovat keinutrapetsi, köysi, pariakrobatia ja slackline, mutta uusia haasteita rakastavana hän on kerryttänyt taitoja kaikesta mahdollisesta. Opettajana Vilmalle on tärkeintä jakaa oppimisen valtavaa iloa sekä tukea oppilaan omaa motivaatiota ja kannustaa sinnikkääseen työskentelyyn kohti omia haaveita. Vilma opettaa suomeksi ja englanniksi.

 

Taavi Vuokkovaara on sirkusopettaja, näyttelijä, tanssija ja kampaaja. Hän on valmistunut sirkustaiteilijaksi Koulutuskeskus Salpauksesta, jossa hän opiskeli päälajinaan ilma-akrobatiaa. Taavi on opettanut Circus Helsingillä vuosina 2004–2012 ja uudestaan syksystä 2018 alkaen. Välissä hänellä oli kolmivuotinen kiinnitys Vaasan kaupunginteatterissa. Lisäksi hän on työskennellyt teattereissa, TV-produktioissa, erilaisissa esityksissä ja näytöksissä sekä New Yorkin muotiviikoilla. Taavi on kannustava ja luova opettaja, jonka ohjaamat esitykset ilahduttavat niin esiintyjiä kuin katsojiakin. Taavin tunneilla on välitön, yhdessä tekemiseen kannustava tunnelma. Taavi opettaa suomeksi.