Opettajat

Tony Ahlgren on kauppatieteiden maisteri, joka opettaa Circus Helsingillä akrobatiaa päivätyönsä ohessa. Sirkusharrastajien lisäksi Tony on valmentanut telinevoimistelijoita vuodesta 1996 lähtien oman telinevoimistelu-uransa jatkeena. Circus Helsingillä Tony opettaa aikuisryhmiä. Lisäksi hän on Circus Helsingin hallituksen jäsen. Opetuskielet suomi ja ruotsi.

 

Sofia Biris opiskelee kulttuurituotantoa Metropolia Ammattikorkeakoulussa. Hän oli nuorempana osa Circus Helsingin esiintyvää ryhmää, minkä lisäksi hänellä on vuosien kokemus rytmisestä kilpavoimistelusta ja tanssista. Hän on opettanut Circus Helsingillä vuodesta 2014. Sirkuksessa Sofian erityisosaamisalueita ovat notkeusakrobatia, ilma-akrobatia (erityisesti rengastrapetsi) ja vanne. Opettajana hän on kannustava ja ystävällinen. Sofialle on tärkeää, että tunneilla keskitytään tekemiseen, noudatetaan ohjeita ja kunnioitetaan toisia, mutta pidetään myös hauskaa. Hän arvostaa oppilaiden oma-aloitteisuutta ja itsensä haastamista. Opetuskielet suomi, englanti ja portugali.

Inga Björn on valmistunut Turun Taideakatemian sirkuslinjalta päälajinaan rengastrapetsi. Hän työskentelee laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä sirkustaiteilijana, näyttelijänä ja opettajana. Vuosien varrella hän on esiintynyt kymmenissä erilaisissa esityksissä ja tapahtumissa. Sirkuksessa Ingan erikoisosaamiseen kuuluu ilma-akrobatian lisäksi klovneria. Hän on opettanut Circus Helsingillä vuodesta 2010 alkaen. Hän opettaa akrobatiaa ja ilma-akrobatiaa lapsi-, teini- ja aikuisryhmille. Inga on opettajana kannustava, motivoiva ja välillä vaativakin. Opetuskielet suomi, venäjä ja englanti.

Tuire Bäckman on ammatiltaan sirkustaiteilija sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Opetustyössä Tuirelle on tärkeää pitää kiinni positiivisesta oppimisilmapiiristä ja tavotteista, jotka tukevat oppilaan kehitystä. Tuirella onkin kokemusta myös erityisryhmien kanssa työskentelystä. Sirkuksessa Tuiren erikoisosaamiseen kuuluu kiinalainen tolppa ja lisäksi Tuire on opiskellut useita vuosia näyttelijäntyötä. Hän pyrkiikin motoristen taitojen lisäksi kehittämään oppilaiden luovaa ajattelua ja käyttää usein mielikuvia parantamaan keskittymistä. Tuire aloitti Circus Helsingin lapsiryhmien opettajana keväällä 2019. Opetuskielet suomi, englanti ja espanja.

Lilli Dahlberg  är en professionell dansare som har studerat balett i Tyskland och har avlagt sin examen i Hamburg. För närvarande studerar Lilli till kulturproducent i Helsingfors. Balett och cirkuskonst har ända sedan barndomen spelat en viktig roll i hennes liv. Lilli har bl.a. uppträtt med Circus Helsinkis show grupp och arbetat som ballerina vid Finlands Nationalbalett. Sedan år 2014 verkar Lilli som lärare i akrobatik, trampolin och dans vid Circus Helsinki. Lillis intresse för konst och kultur lyser igenom i hennes arbete som lärare. Eftersom hon själv älskar att prova på och lära sig nya saker,  uppmuntrar Lilli sina elever att även våga sig på sådant som ligger utanför deras bekvämlighetszon. Lillis bakgrund som dansare gör att hon fäster speciell vikt vid att alla rörelser utförs så rent och smidigt som möjligt, men det allra viktigaste i undervisningen är ändå att sporra eleverna att göra sitt bästa, att våga prova nya saker och framförallt att ha roligt medan de lär sig. Lilli undervisar på finska, svenska och engelska.

Salla Hakanpää on nykysirkustaiteilija ja ilma-akrobaatti. Sallan työssä yhdistyvät aktiivinen uteliaisuus ja hakeutuminen uusien, yllättävienkin elementtien pariin. Hän inspiroituu vaihtoehtoisista työskentelytavoista ja tiloista, esimerkiksi maan vetovoiman sijaan veden nosteessa liikkumisesta. Vertikaaliköysi on Sallan päälaji. Hän valmistui Turun Taideakatemian sirkuskoulutuksesta (AMK) vuonna 2010 ja on siitä lähtien toiminut taiteilijana ja opettajana pääkaupunkiseudulla sekä esiintynyt Suomessa ja ulkomailla. Salla on nykysirkusryhmä Zero Gravity Companyn perustajajäsen ja työskentelee myös WHS-ryhmän kanssa. Opetustyössä Salla pitää tärkeänä kannustamista, turvallisuutta, erilaisten harjoittelu- ja oppimistapojen huomioimista ja oppilaan oman ajattelun kehittämistä luovuutta unohtamatta. Circus Helsingillä Salla opettaa ilma-akrobatiaa aikuisille. Opetuskielet suomi ja englanti.

Onni Hämäläinen on Tukholman Dans och Cirkushögskolanista valmistunut suomalainen sirkustaiteilija. Hänen erikoisosaamisensa on ilma-akrobatiassa, päälajeina köysi ja cloudswing. Onni on esiintynyt eri sirkusteoksissa ja yhteistyöprojekteissa muiden taiteenalojen kanssa. Circus Helsingillä Onni opettaa aikuisille ilma-akrobatiaa. Opetuskielet suomi ja englanti.

Outi Ikonen on helsinkiläinen näyttelijä FIA, sirkustaiteilija ja -opettaja. Hän on opiskellut sirkusta Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalla ja Turun Taideakatemiassa päälajeinaan ilma- ja notkeusakrobatia. Outi on työskennellyt näyttelijänä ja akrobaattina useissa kaupunginteattereissa Suomessa ja Ruotsissa, mm. Stockholm Stadsteaterissa. Circus Helsingillä hän on opettanut vuodesta 2007 lähtien. Outi opettaa kaiken ikäisiä oppilaita naperoista aikuisiin. Opetustyössä hänelle on tärkeää motivoida ja kannustaa oppilaita turvallisuutta ja hauskanpitoa unohtamatta. Opetuskielet suomi, englanti ja ruotsi.

Karoliina Kaitanen on sirkusopettaja, hieroja ja osteopaattiopiskelija, minkä lisäksi Karoliina on valmentanut telinevoimistelijoita. Karoliina pitää siitä, että asiat hoituvat näppärästi ja ohjeita kuunnellaan tarkasti. Karoliinalle on tärkeää, että perusasiat osataan hyvin, jotta vaikeisiin temppuihin siirtyminen sujuu vaivattomasti ja turvallisesti. Pienen tiukkapipoisuuden lomassa Karoliinan tunneilla myös leikitellään ja pidetään hauskaa. Karoliina opettaa ryhmiä naperoista aikuisiin, minkä lisäksi hän opettaa Circus Helsinkin Valmennusryhmää ja Esiintyvää ryhmää. Opetuskielet suomi ja englanti.

Oona Kansi on toiminut sirkusopettajana vuodesta 2009 lähtien. Sirkusta Oona on harrastanut yli 10 vuotta, ja hän kuului pitkään Circus Helsingin esiintyvään ryhmään. Oonan erikoisalueisiin kuuluvat käsiseisonta, akrobatia, pyramidit, hyppynaru sekä ikaros. Sirkuksen lisäksi hän on harrastanut mm. kilpacheerleadingia ja team gym -voimistelua. Oona on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja työskentelee sirkusmaailman ulkopuolella viestintäalalla. Opettajana Oona on kannustava ja kaverillinen, mutta vaatii oppilailtaan myös keskittymistä, tarkkaa ohjeiden kuuntelemista ja hyvää käytöstä. Oona opettaa kaikkia ikäryhmiä naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi, englanti ja ruotsi.

Mikko Karhu on pitkän linjan sirkustaiteilija ja akrobaatti. 12-vuotiaana alkanut intohimo sirkusta kohtaan on vahvasti läsnä miehen elämässä. Viimeiset 13 vuotta Mikko on esiintynyt useissa kansainvälisten sirkusryhmien teoksissa ja opettanut trampoliinivoimistelua tiiviskursseilla monessa Euroopan maassa. Suomessa Mikko on opettanut trampoliinia Circus Helsingin lisäksi mm. Suomen Voimisteluliiton leireillä. Mikon intohimo on oppia uusia asioita ja taitoja. Opettajana hänelle on tärkeää, että jokainen pääsee toteuttamaan itseään turvallisesti taitotasosta riippumatta. Opetuskielet suomi ja englanti.

Sofia Kistol on opettanut sirkusta Circus Helsingillä vuodesta 2013, jolloin hän oli itse vielä osa Circus Helsingin esiintyvää ryhmää. Opettajana Sofia on tarkka ja innokas. Hän ottaa huomioon kaikki oppilaat ja auttaa heitä tasonsa mukaan. Sofia kannustaa oppilaita tekemään uusia temppuja ja auttaa kehittämään jo valmiiksi opittuja temppuja siistimmiksi. Sofia antaa selkeitä ja tarkkoja ohjeita, vaikka välillä innostuukin ohjeistamaan pidemmällä kaavalla. Sofia opettaa oppilaita naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi, englanti ja venäjä.

Kasperi Kola aloitti sirkusharjoittelun 8-vuotiaana, ja hän oli Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä vuosina 2011–2018. Esiintymistä rakastava Kasperi on monitaituri ja kokenut esiintyjä oli kyseessä sitten iso tai pieni produktio. Taide on elämäntapa ja tärkeä osa Kasperin arkea. Kasperi käy Kallion ilmaisutaidon lukiota, missä keskittyy erityisesti teatteriin ja puheilmaisuun.  Aloittaessaan sirkuksen hänen päälajeinaan olivat klovneria ja tasapainoilu – erityisesti yksipyöräisellä ajaminen. Esiintyvässä ryhmässä mukaan tulivat vipulauta ja jalkajongleeraus. Kasperi on opettanut lapsia ja aikuisia vuodesta 2016 alkaen. Opettajana hän on järjestelmällinen ja kannustava. Mukavan sirkustunnin edellytyksenä Kasperi pitää toisten kunnioittamista, keskittymistä ja ohjeiden noudattamista. Hänen mielestään parasta tunneilla on onnistumisen hetkien näkeminen ja oppilaista hehkuva ilo! Opetuskielet suomi ja englanti.

Saga Kolehmainen on sirkusopettaja ja Circus Helsingin rehtori. Hän vastaa Circus Helsingin esiintyvästä ryhmästä ja esityksistä. Hän on opiskellut sirkusta Lahdessa sekä Ecole nationale de cirque de Châtellerault -koulussa Ranskassa ja valmistunut opettajaksi Haaga-Helian ammatillisesta opettajakorkeakoulusta. Saga hallitsee ja opettaa useita eri sirkuslajeja, ja hänen omat erikoislajinsa ovat ilma-akrobatia ja nuorallakävely. Monipuolista kokemustaan sirkusopettajana toimimisesta hän on kartoittanut eri sirkuskouluissa vuodesta 1998. Opetuskielet suomi, ruotsi, englanti ja ranska.

Meri Kunttu on pitkän linjan sirkusharrastaja ja Circus Helsingin entinen esiintyvän ryhmän jäsen. Opettajana Meri pyrkii mahdollistamaan kaiken tasoisille oppilaille yksilölliset ja monipuoliset tavoitteet ja harjoitukset, jotta jokainen tuntisi oppivansa itselleen sopivalla tavalla ja tahdilla. Positiivisuus ja iloinen asenne ovat suuressa arvossa Merin tunneilla! Meri opettaa oppilaita lapsista aikuisiin. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti.

Arttu Lahtinen on valmistunut Tukholman Dans och Cirkushögskolanista sirkusartistiksi. Hänen erikoisalaansa on jongleeraus, päävälineenä renkaat. Arttu aloitti sirkuksen harrastamisen kymmenen vuotta sitten Sorin sirkuksessa. Hän oli mukana Sorin sirkuksen esiintyvässä ryhmässä vuoteen 2015 asti. Arttu suorittaa Circus Helsingillä siviilipalvelusta vastuualueena harjoitussali ja sen välineistö. Lisäksi Arttu valvoo avoimia harjoituksia ja opettaa leireillä sekä jongleerauksen tiiviskursseilla. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti.

Margareeta Lauronen kuului Circus Helsingin esiintyvään ryhmään vuosina 2004–2016. Päälajeinaan hänellä on ilma-akrobatia sekä ryhmälajit kuten pyramidit ja hyppynaru. Esiintymisiä on kertynyt vuosien varrella paljon sekä Suomessa että ulkomailla. Margareeta on myös esiintynyt erilaisissa teatterikokoonpanoissa. Lisäksi hän on soittanut viulua 5-vuotiaasta. Opettajana Margareeta on kannustava ja rento. Tunneilla hän pyrkii ottamaan huomioon oppilaan oman tason, jotta voi antaa juuri hänelle sopivat ohjeet, haasteet ja avun. Margareeta opettaa oppilaita naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti.

Jenni Lehtinen on sirkustaiteilija ja sirkustaiteen opettaja. Koulutuksen hän on saanut Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta, Ecole Supérieure des Arts du Cirque koulusta Belgiasta sekä Ukrainan valtion sirkuskoulusta. Hän on esiintynyt useissa eri kokoonpanoissa ympäri maailmaa ja toiminut opettajana kolmessa eri nuorisosirkuskoulussa sekä useilla erilaisilla kursseilla yli 10 vuoden ajan. Jennin päälaji on pariakrobatia, ja hän on Agit-Cirk nimisen nykysirkusryhmän jäsen. Opettajana Jenni on monipuolinen ja reilu. Jenni huomioi kaikki oppilaat ja tykkää antaa heille realistisia haasteita. Hän on aktiivinen palautteenantaja ja pitää kevyestä ja positiivisesta tunnelmasta tunneilla. Jennin motto on: ”Oppiminen ilon kautta, ja jos keinot loppuu, otetaan konstit käyttöön.” Jenni opettaa ryhmiä lapsista aikuisiin. Opetuskielet suomi ja englanti.

Amanda Lindberg kuului pitkään Circus helsingin esiintyvään ryhmään ja on opettanut lastenryhmiä Circus Helsingillä vuodesta 2014. Hän on monipuolinen akrobaatti ja pitää eniten nuorallatanssimisesta, pyramideista ja hula-vanteesta. Opettajana Amanda saa oppilaat viihtymään. Hän pyrkii tunneillaan siihen, että opetus on monipuolista, keskittyminen suuntautuu oppimiseen ja että kaikilla oppilailla on hauskaa. Hänelle on tärkeää, että hän onnistuu luomaan läheisen suhteen oppilaisiin. Amanda opettaa 7–12 -vuotiaita. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti. // Amanda Lindberg medverkade i Circus Helsinkis show grupp sedan år 2005. Sedan år 2014 har Amanda undervisat barngrupper vid Circus Helsinki. Amanda är en mångsidig akrobat som allra helst dansar på lina eller arbetar med hula-ringar. En annan favorit är cirkuspyramider. Som lärare är Amanda väldigt duktig på att få sina elever att trivas. I sin undervisning går Amanda in för att bygga upp ett mångsidigt program, där tyngdpunkten ligger på inlärningen och på att alla elever trivs och har roligt. För Amanda är det viktigt att skapa ett nära och förtroendefullt förhållande till sina elever. Amanda undervisar 7-12 åringar. Undervisningsspråken är finska, svenska och engelska.

Katja Majola aloitti sirkuksen harrastamisen 8-vuotiaana Circus Helsingillä ja on kuulunut myös Circus Helsingin esiintyvään ryhmään. Katjan päälaji on vippilauta. Opettajana hän on iloinen, auttavainen ja tunnit kuluvat hyvässä tekemisen meiningissä. Katja opettaa lasten- ja nuortenryhmiä. Opetuskielet suomi ja englanti.

Markus Mannilin on opettanut Circus Helsingillä vuodesta 2011. Markuksella on vahva telinevoimistelutausta ja hän on valmentanut voimistelijoita kilpatasolla. Nykyään hän valmentaa telivoimistelun harrastajia. Circus Helsingillä Markus opettaa trampoliiniryhmiä ja voimaharjoittelua esiintyvälle ryhmälle. Opettajana Markus keskittyy taidoissa etenemiseen. Treenaamisen pitää myös olla hauskaa, jotta kehitystä tapahtuu. Opetuskielet suomi ja englanti.

Saku Mäkelä on valmistunut Tanssiakrobaatiksi Tukholman Dans och Cirkushögskolanista vuonna 2008. Lapsena alkanut tanssiharrastus on muuttunut ammatiksi, ja hän on esiintynyt erilaisissa produktioissa ympäri maailmaa jo lähes 20 vuoden ajan. Opettajana Saku tykkää käydä perustekniikan kunnolla läpi, jolloin eteneminen monimutkaisempiin liikkeisiin ja yhdistelmiin sujuu vaivattomasti. Partnerointi ja nostot kuuluvat Sakun vahvuuksiin. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti.

Celso Carvajal Molina on klovni ja esittävän taiteen kandidaatti. Hän aloitti sirkuksen harrastamisen Kreikassa vuonna 2004 ja on toiminut opettajana ympäri maailmaa. Circus Helsingillä hän on opettanut lastenryhmiä sekä vauva-, taapero-, ja lapsi-vanhempi -ryhmiä jo yli kymmenen vuotta. Celson tunneilla on aina lämmin ja inspiroiva tunnelma. Paras palkinto opettamisessa on, kun koko ryhmä oppii ja iloitsee oppimisesta yhdessä. Celsolle mieluisimmat alueet sirkustaiteessa ovat klovneria ja pantomiimi. Lisäksi hän opettaa akrobatiaa, jongleerausta sekä musiikillista ja kehollista ilmaisua. Opetuskielet suomi, espanja, englanti ja italia.

Pyry Nikarmaa on valmistunut Helsingin yliopistosta kotitalous- ja luokanopettajaksi erikoisalanaan liikunnanopetus. Telinevoimistelutaustainen Pyry työskenteleekin päivisin luokanopettajana. Opettajana Pyry pyrkii kannustamaan oppilaita positiivisen palautteen kautta ja huomioimaan kaikki oppilaat tasapuolisesti. Pyry kokee tärkeänä, että lapset nauttivat sirkusopetuksesta ja että heillä on hauskaa. Opettajana hän huolehtii, että tunneilla toiminta on turvallista ja lukukauden mittaisena kokonaisuutena oppilaan jatkuvaa kehitystä tukevaa. Opetuskieli suomi.

Pasi Nousiainen on sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän aloitti sirkuksen harrastamisen 10-vuotiaana tamperelaisessa Sorin Sirkuksessa. Opettajaksi Pasi valmistui Tukholman Cirkuspiloternasta vuonna 2004. Opettamisen lisäksi Pasi tekee omia esityksiä ja esiintyy yhdessä sirkustaiteilija-opettaja-vaimonsa Katerina Repposen kanssa. He ovat esiintyneet erilaisissa sirkusproduktioissa yli 20 eri maassa. Pasille sirkus on intohimo ja elämäntapa. Hänen erityisalaansa ovat pariakrobatia, jongleeraus ja lattia-akrobatia. Opettajana Pasi haluaa innostaa oppilaitaan nauttimaan sirkuksen tekemisen tuomasta ilosta. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti.

Sasu Peistola on sirkustaiteilija ja sirkustaiteen opettaja. Hän on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta vuonna 2007 ja on täydentänyt osaamistaan Ecole Supérieure des Arts du Cirque koulussa Belgiassa sekä Ukrainan valtion sirkuskoulussa Kiovassa. Sasu kuuluu nykysirkusryhmä Agit-Cirkiin ja on esiintynyt eri nykysirkusteosten kanssa ympäri Eurooppaa. Tämän lisäksi hän on ollut mukana erilaisissa nykysirkus-, tanssiteatteri-, teatteri-, oopperatuotannoissa. Opettajana Sasu pyrkii luomaan turvallisen, rauhallisen ja iloisen oppimisympäristön. Hän kannustaa ja haastaa oppilaita heidän yksilöllisen taitotasonsa mukaan. Sasu myötäelää oppilaiden onnistumisissa ja muistuttaa heitä myös tarvittavan työn määrästä seuraavan tason saavuttamiseksi. Sasun motto on: “Jos tämä olisi ihan helppoa, niin kaikkihan tätä tekisi”. Sasu opettaa kaiken ikäisiä naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi, englanti ja ruotsi.

Senja Pihko on sirkusopettaja, sirkustaiteilija, valtiotieteiden maisteri ja Circus Helsingin rehtori. Hän aloitti sirkusharrastuksen 8-vuotiaana ja oli mukana Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä vuosina 2001-2006. Tämän jälkeen hän opiskeli Ecole Supérieure des arts du cirque -koulussa Brysselissä, esiintyi rengastrapetsinumerollaan sirkuksissa ja varieteissa Keski-Euroopassa sekä osallistui useille kansainvälisille sirkusfestivaaleille. Rengastrapetsin lisäksi Senja on erikoistunut ikarokseen ja käsinseisontaan. Senja ohjaa oppilaitaan yrittämään parhaansa ja harjoittelemaan aktiivisesti. Hänelle on tärkeää, että tunneilla on mukava ja reilu ilmapiiri. Senja opettaa Circus Helsingillä perheryhmiä, naperoita, lapsia ja nuoria. Opetuskielet suomi, englanti, ruotsi ja ranska.

Katerina Repponen on ammatiltaan sirkusartisti. Katerina on harjoitellut sirkusta 6-vuotiaasta alkaen. Hän valmistui Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta vuonna 2010. Lisäksi hän on harjoitellut Kiovassa Ukrainan valtion sirkuskoulussa. Hän on toiminut opettajana valmistumisestaan lähtien ja pitänyt työpajoja sekä Suomessa että ulkomailla. Opettamisen lisäksi Katerina esiintyy aktiivisesti ympäri maailmaa erilaisissa produktioissa, festivaaleilla ja teatterissa. Erityisosaamisalueina hänellä ovat pariakrobatia, jalkajongleeraus ja ruoskien manipulointi salsan pyörteitä unohtamatta. Opettajana Katerina on lempeä ja rauhallinen mutta vaativa. Hän haluaa kannustaa oppilaita saavuttamaan tavoitteensa ja tarttumaan uusiin haasteisiin tukien jokaista yksilölliset taidot huomioiden. Tunneilla tärkeää on iloinen ja kannustava henki. Opetuskielet suomi, englanti ja venäjä.

Enrique Salas on Chilestä kotoisin oleva liikunnanopettaja, voimistelija, capoerista, klovni ja sirkustaiteilija. Enrique on asunut Suomessa vuodesta 2011 lähtien. Hän on työskennellyt Circus Helsingin lisäksi mm. Mannerheimin lastensuojeluliitossa, Kulttuurikeskus Kaisassa ja useiden festivaalien parissa. Circus Helsingillä Enrique opettaa espanjankielisiä ryhmiä. Opetuskielet espanja, englanti ja suomi.

Pälvi Salminen on valmistunut Teatterikorkeakoulusta tanssitaiteen maisteriksi. Hän on käynyt myös sirkusohjaajakoulutuksen ja harjoitellut sirkuslajeista etenkin akrobatiaa ja jongleerausta. Pälvi toimii tanssin ja sirkustaiteen opettajana. Hän on opettanut Circus Helsingillä vuodesta 2014 lähtien lasten ja aikuisten ryhmiä. Opettajana Pälvi on kannustava ja oppilaansa huomioiva. Tunneilla tärkeää on turvallisuus ja oppilaiden tasojen mukaiset selkeät harjoitukset, niin että kaikki pääsevät harjoittelemaan iloisin mielin. Opettajana hän innostuu ja iloitsee oppilaidensa taitojen karttumisesta ja siitä että oppilas tekee parhaansa. Opetuskielet suomi ja englanti.

Saila Salminen on valmistunut Jyväskylän yliopistosta liikuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan liikuntapedagogia. Hänen omaan liikuntataustaansa kuuluu niin telinevoimistelua, taitouintia, uimahyppyä kuin lentopalloakin. Sirkukseen täysillä hurahtanut Saila käsitteli myös gradussaan sirkusta ja nuorten liikkumaan innostamista. Sailan erityisosaamisalueita sirkuksessa ovat pariakrobatia, akrojooga ja ilma-akrobatia. Opettaessaan Saila pyrkii luomaan hyvän ryhmähengen ja auttamaan jokaista onnistumaan ja tekemään parhaansa. Opetuskielet suomi ja englanti.

Petra Solar on sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemian (AMK) sirkuslinjalta vuonna 2008 ja kilpaillut rytmisen voimistelun maajoukkueessa vuosina 1995–2000. Opettajana Petra on topakka ja kannustava. Hänelle on tärkeää luoda oppilaille turvallinen oppimisympäristö, jossa oppiminen on johdonmukaista. Petra ottaa oppilaat huomioon yksilöinä ja tarjoaa kullekin oman tasonsa mukaisia haasteita. Petra opettaa oppilaita naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi ja englanti.

Kristiina Tammisalo on sirkusopettaja, valtiotieteen maisteri ja kulttuurialan medianomi. Kristiinan erikoisaloihin kuuluvat käsinseisonta, pariakrobatia ja klovneria. Circus Helsingillä Kristiina on opettanut vuodesta 2004. Kristiinan tunneilla tempo on nopea, mutta aikaa löytyy aina myös sirkuksen taiteelliselle ja esteettiselle puolelle. Kristiina opettaa esiintyvää ryhmää ja käsinseisontaa aikuisharrastajille. Opetuskielet suomi, englanti ja venäjä.

Osmo Tammisalo on tietokirjailija ja sirkusopettaja. Sirkuksessa hänen päälajinsa ovat akrobatia, pariakrobatia ja käsinseisonta, minkä lisäksi hän opettaa jongleerausta. Lisäksi Osmo on Circus Helsingin hallituksen jäsen. Osmon oppilaina viihtyvät lapset, nuoret ja aikuiset sekä esiintyvä ryhmä. Opetuskielet suomi ja englanti.

Viola Tokola opiskelee Helsingin luonnontiedelukiossa. Hän on harrastanut sirkusta 5-vuotiaasta asti. Viola on Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä ja on erikoistunut käsinseisontaan, pyramideihin ja pariakrobatiaan. Opettajana Viola haluaa tunneilla olevan hauskaa ja kannustaa oppilaitaan haastamaan itseään taitojen kehittämisessä. Opetuskielet suomi ja englanti.

Lauriina ”Laku” Tola opiskelee lukiossa esiintyvän taiteen linjalla. Lauriina on Circus Helsingin esiintyvän ryhmän jäsen päälajeinaan trapetsi ja notkeusakrobatia. Sirkuksen lisäksi Laku on harrastanut voimistelua ja tanssia. Lauriina opettaa sirkusta naperoille ja alakouluikäisille. Opetuskielet suomi ja englanti.

Emmi Tähtinen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri. Hän on entinen esiintyvän ryhmän jäsen ja hänen erikoisalaansa ovat akrobatia, pyramidit ja nuorallakävely. Ennen Circus Helsingille tuloa Emmi harrasti telinevoimistelua ja valmensi telinevoimisteluryhmiä. Opettaessaan Emmi panostaa ryhmädynamiikkaan. Hän pyrkii huomioimaan jokaisen oppilaan yksilöllisesti ja luomaan oppilaille tunteen, että tunneille on kivaa ja turvallista tulla. Telinevoimistelutaustansa ansiosta Emmi keskittyy opetuksessa erityisesti aluksi perus lattia-akrobatiaan. Emmin tunneilla on selkeä rakenne ja hyvin organisoitua toimintaa. Opetuskielet suomi ja englanti.

Fanni Tähtinen on harrastanut sirkusta 11-vuotiaasta lähtien. Hän oli mukana Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä vuoteen 2016 asti. Sirkuksen lisäksi hän on harrastanut telinevoimistelua ja tanssia. Fannin erikoislajeja ovat akrobatia- ja ilma-akrobatialajit.  Hän opettaa lasten ja nuorten ryhmiä sekä esiintyvää ryhmää, konkareita ja valmennusryhmää. Opetuskielet suomi ja englanti.

Jordy Valderrama on valmistunut näytelmätaiteen opettajaksi, ja hänellä on yli 30 vuoden kokemus opetustyöstä. Circus Helsingille hän tuli opettamaan vuonna 2017. Jordy keskittyy tunneilla henkilökohtaiseen opettamiseen pitäen huolen jokaisen oppilaan kehityksestä ja kasvusta. Parasta opettajan työssä onkin nähdä oppilaiden kasvavan ja kehittyvän myös ihmisinä. Circus Helsingillä Jordy opettaa espanjankielisiä ryhmiä. Opetuskielet espanja ja englanti.

Lauri Vanhatalo aloitti sirkusharrastuksen aikuisiällä Circus Helsingillä ja innostui siitä niin, että lähti opiskelemaan sirkusammattilaiseksi Turun taideakatemian sirkuslinjalle. Valmistuttuaan vuonna 2015 hän on opettanut Circus Helsingillä muun muassa käsinseisontaa. Laurin opetustyyliin kuuluu erilaisten mielikuvien käyttö. Laurille tulee hymy huulille, kun oppilaat oivaltavat niiden avulla uusia liikkeitä. Opetuskielet suomi ja englanti.

Soile Vedenpää on valmistunut sirkusartistiksi Koulutuskeskus Salpauksesta vuonna 2006 päälajinaan tiukka nuora. Soile on intohimoinen tanssin ja sirkuksen ystävä, ja hänen tunneillaan on aina lämmin tunnelma. Soile ottaa kaikki oppilaansa huomioon ja saa heidät innostumaan uuden oppimisesta oman positiivisuutensa kautta. Sirkusta Soile on opettanut vuodesta 2004. Soilen erityisosaaminen keskittyy sirkuksessa vahvasti tanssin ja liikkeen yhdistämiseen. Opetuskielet suomi, englanti ja espanja.

Elina Vessonen on sirkusopettaja ja tutkija. Hän on valmistunut tohtoriksi Cambridgen yliopistosta Englannista. Hän on opettanut sirkuksen eri lajeja yli kymmenen vuoden ajan, erityisalanaan vanne. Elina tykkää antaa positiivista palautetta paitsi onnistumisista myös ahkeruudesta ja hyvästä yrityksestä. Opetuskielet suomi ja englanti.

 

Taavi Vuokkovaara on sirkusopettaja, näyttelijä ja kampaaja. Hän on valmistunut Koulutuskeskus Salpauksesta sirkustaiteilijaksi. Tämä monilahjakkuus on työskennellyt teattereissa, TV-produktioissa, erilaisissa esityksissä ja näytöksissä sekä New Yorkin muotiviikoilla. Taavi on opettanut Circus Helsingillä vuosina 2004–2012 ja uudestaan syksystä 2018 alkaen. Välissä hänellä oli kolmivuotinen kiinnitys Vaasan kaupunginteatterissa. Taavi on opettajana kannustava ja luova. Hänen tunneillaan kannustetaan oma-aloitteisuuteen ja yhdessä tekemiseen. Opetuskielet suomi ja englanti.

Tallenna

Tallenna

Tallenn