Opettajat

tonyTony Ahlgren on kauppatieteiden maisteri ja opettaa Circus Helsingillä akrobatiaa oman päivätyönsä ohessa. Hän on valmentanut telinevoimistelua vuodesta 1996 lähtien oman telinevoimistelu-uransa jatkeena. Tony on Circus Helsingin hallituksen jäsen. Hän opettaa aikuisryhmiä. Opetuskielet suomi ja ruotsi.

 

 

 

 

pabloPablo Alvarez on Espanjasta kotoisin oleva klovni, taiteilija ja sirkusopettaja. Hän on opiskellut  Universidad Complutense de Madridissa sekä Taideyliopistossa ja jatkokouluttautunut Helsingissä ja Ludlowssa. Pablo on esiintynyt ja opettanut useissa eri maissa jo yli kymmenen vuoden ajan. Hän on myös istunut Suomen Clowns Whitout Borders -järjestön hallituksessa ja tehnyt vapaaehtoistyötä. Pablo esiintyy aktiivisesti Marino klovnina. Circus Helsingissä Pablo opettaa naperoita, lapsi-vanhempiryhmiä sekä Crko Criollo -ryhmiä. Opetuskielet espanja, englanti ja suomi. (Ei opetusta kaudella 2017-2018)

ingaInga Björn on valmistunut Turun Taideakatemian sirkuslinjalta päälajinaan rengastrapetsi. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä esiintyen ja opettaen. Inga toimii niin sirkusartistina kuin näyttelijänä ja tarvittaessa yhdistää nämä kaksi osaamista. Vuosien varrella hän on esiintynyt kymmenissä erilaisissa esitysprojekteissa ja tapahtumissa näyttelijänä, ilma-akrobaattina ja klovnina. Opettajana Inga on toiminut vuodesta 2010 alkaen. Hän opettaa akrobatiaa ja ilma-akrobatiaa  lapsi-, teini- sekä aikuisryhmissä. Inga on opettajan kannustava, motivoiva ja välillä vaativakin. Opetuskielet suomi, venäjä ja englanti. (Ei opetusta kaudella 2017-2018)

 

 

 

img_1374Lilli Dahlberg on sirkusopettaja, tanssija sekä kulttuurituotannonopiskelija. Vapaa-ajalla Lilliin voi törmätä Viking Linella leikinohjaajana. Lilli on itse aloittanut sirkuksen harrastuksen Circus Helsingillä yhdeksänvuotiaana ja oli pitkään esiintyvässä ryhmässä. Hänen erikoisalueisiinsa kuuluvat akrobatia ja trampoliini. Opetuksessa Lillille on tärkeätä, että oppilaat keskittyvät tekemiseensä, mutta tunneilla on kuitenkin oltava myös hauskaa. Sirkusopetuksessaan Lilli yrittää tuoda liikkeisiin tanssillisuutta ja sulavaa jatkuvuutta. Lilli opettaa lapsi-vanhempi -ryhmää, aikuisten alkeistasoa sekä ruotsinkielistä ryhmää. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti.

sallaSalla Hakanpää on nykysirkustaiteilija ja ilma-akrobaatti. Sallan työssä yhdistyvät aktiivinen uteliaisuus ja hakeutuminen uusien, yllättävienkin elementtien pariin. Hän inspiroituu vaihtoehtoisista työskentelyn tavoista ja tiloista, esimerkiksi maan vetovoiman sijaan veden nosteessa liikkumisesta. Vertikaaliköysi on Sallan päälaji. Hän valmistui Turun Taideakatemian sirkuskoulutuksesta (AMK) vuonna 2010 ja on siitä lähtien toiminut taiteilijana ja opettajana pääkaupunkiseudulla sekä esiintyen Suomessa ja ulkomailla. Salla on nykysirkusryhmä Zero Gravity Companyn perustajajäsen ja työskentelee myös WHS -ryhmän kanssa. Opetustyössä Salla pitää tärkeänä kannustamista, turvallisuutta, erilaisten harjoittelu- ja oppimistapojen huomioimista ja oppilaan oman ajattelun kehittymistä, myöskään luovuutta unohtamatta. Circus Helsingissä Salla opettaa ilma-akrobatiaa aikuisille.  Opetuskielet suomi ja englanti.

onniOnni Hämäläinen on Tukholman Dans och Cirkushögskolanista valmistunut suomalainen sirkusartisti. Hänen erikoistumisensa ovat ilma-akrobatiassa, päälajeinaan köysi ja cloudswing. Onni on esiintynyt eri sirkusteoksissa sekä yhteistyöprojekteissa muiden taiteenalojen kanssa. Circus Helsingillä Onni opettaa aikuisten ryhmiä. Opetuskielet suomi ja englanti.

 

 

outi_ikonenOuti Ikonen on helsinkiläinen näyttelijä FIA, sirkustaiteilija ja -opettaja. Hän on opiskellut sirkusta Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalla, sekä Turun Taideakatemiassa päälajeinaan ilma- ja notkeusakrobatia.
Outi on työskennellyt näyttelijänä ja akrobaattina mm. useissa kaupunginteattereissa Suomessa, sekä Ruotsissa mm. Stockholm Stadsteaterissa.
Circus Helsingillä hän on ollut opettajana vuodesta 2007 lähtien. Outi opettaa kaiken ikäisiä oppilaita naperoista aikuisiin. Opetustyössä hänelle on tärkeää motivoida ja kannustaa oppilaita, turvallisuutta ja hauskanpitoa unohtamatta. Opetuskielet suomi, englanti, (ruotsi).
 

 

 

 

karoliinaKaroliina Kaitanen on sirkusopettaja, hieroja ja osteopaattiopiskelija, minkä lisäksi Karoliina on myös valmentanut telinevoimistelijoita. Hän tykkää siitä, että asiat hoituu näppärästi ja ohjeita kuunnellaan hyvin. Karoliinalle on tärkeää, että perusasiat osataan hyvin, jotta voidaan siirtyä turvallisesti vaikeampiin temppuhin. Pienen tiukkapipoisuuden lomassa Karoliinan tunneilla myös leikitellään ja pidetään hauskaa. Karoliina opettaa ryhmiä naperoista aikuisiin sekä myös valmennusryhmää ja esiintyvää ryhmää. Opetuskielet suomi ja englanti.

 

 

 

 

oonaOona Kansi on toiminut sirkusopettajana vuodesta 2009 lähtien. Sirkusta Oona on harrastanut 10 vuotta ja treenaa Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä. Oonan erikoisalueisiin kuuluvat käsiseisonta, akrobatia, pyramidit, hyppynaru sekä ikaros. Sirkuksen lisäksi hän on harrastanut mm. kilpacheerleadingia ja team gym -voimistelua. Sirkusmaailman ulkopuolella Oona opiskelee Helsingin yliopistossa maisteriopintoja ja työskentelee viestintäalalla. Opettajana Oona on kannustava ja kaverillinen, mutta vaatii oppilaistaan myös keskittymistä, tarkkaa ohjeiden kuuntelemista ja hyvää käytöstä. Oona opettaa kaikkia ikäryhmiä naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi, englanti ja ruotsi.

 

 

 

henniHenni Kervinen on sirkustaiteilija ja humanististen tieteiden kandidaatti. Henni valmistui sirkustaiteilijaksi Koulutuskeskus Salpauksesta v. 2012 päälajeinaan vertikaaliköysi ja klovneria, ja on sittemmin opiskellut fyysistä teatteria ja klovneriaa Helikos-teatterikoulussa Firenzessä, Italiassa v. 2013-2014. Henni esiintyy tällä hetkellä mm. Kallo Collectiven ja Teatteri Metamorfoosin produktioissa. Sirkus- ja klovnikoulutuksen lisäksi Henni on opiskellut puheviestintää Helsingin yliopistossa ja valmistuu pian maisteriksi. Henni opettaa Circus Helsingillä kaikenikäisiä harrastajia naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi ja englanti. (Ei opetusta kaudella 2017-2018)

sofiaSofia Kistol opiskelee Kulosaaren yhteiskoulussa ja kirjoittaa ylioppilaaksi 2017. Hän on esiintyvän ryhmän oppilas vuodesta 2007 ja harjoittelee käsilläseisonnan lisäksi mm. lattia-akrobatiaa. Sirkuksen kanssa hän on kilpaillut Saksassa vuonna 2014 ja on esiintynyt paljon eri maissa esiintyvän ryhmän kanssa. Opettajana Sofia on tarkka ja innokas. Hän ottaa huomioon kaikki oppilaat ja auttamaan heitä tasonsa mukaan. Sofia kannustaa oppilaita tekemään uusia temppuja ja kehittämään jo valmiiksi opittuja temppuja siistimmiksi. Sofia antaa selkeitä ja tarkkoja ohjeita, vaikka välillä innostuukin ohjeistamaan pidemmällä kaavalla. Sofia opettaa oppilaita naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi, englanti ja venäjä.

 

 

kasperiKasperi Kola aloitti sirkusharrastuksensa 8-vuotiaana ja hän on ollut Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä vuodesta 2011. Aiemmin Kasperi on tehnyt tasapainolajeja, mutta nykyään hänen päälajeinaan ovat jalkajongleeraus ja klovneria. Kasperi aloitti opiskelun Kallion ilmaisutaidon lukiossa syksyllä 2016. Opettajana Kasperi on järjestelmällinen sekä kannustava. Hänen mielestään parasta sirkustunneilla on nähdä onnistumisen hetkiä ja iloista tunnelmaa. Kasperi opettaa 7-9 -vuotiaita ja aikuisia. Opetuskielet suomi ja englanti.

 

saga2Saga Kolehmainen on sirkusartisti ja opettaja. Hän on opiskellut sirkusta Lahdessa sekä Ecole nationale de cirque de Chatellerault -koulussa Ranskassa ja valmistunut opettajaksi Haaga-Helian ammtillisesta opettajakorkeakoulusta. Saga hallitsee ja opettaa monta eri sirkuslajia, hänen oma erikoislajinsa on ilma-akrobatia ja nuorallakävely. Monipuolista kokemustaan sirkusopettajana toimimisesta hän on kartoittanut eri sirkuskouluissa vuodesta 1998. Saga opettaa esiintyvää ryhmää. Opetuskielet  suomi, ruotsi, englanti ja ranska. Tällä hetkellä Saga on äitiyslomalla.

 

 

 

pihlaPihla Kultti on 8 vuotta Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä treenannut ylioppilas. Aiemmin Pihla on harrastanut voimistelua ja tanssinut balettia. Sirkuksen lisäksi Pihla on kiinnostunut matkailusta. Hän toivookin tulevaisuudessa tapaavansa sirkusartisteja ympärimaailman ja oppivansa heiltä. Pihla opettaa ryhmiä naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti. (Ei opetusta kaudella 2017-2018)

 

 

 

meriMeri Kunttu aloitti sirkustreenin 12 vuotta sitten, jonka jälkeen hän liittyi pian Circus Helsingin esiintyvään ryhmään, jossa hän yhä on mukana. Tällä hetkellä Meri opiskelee viimeistä vuotta Sibelius-lukiossa. Opettajana Meri pyrkii mahdollistamaan kaiken tasoisille oppilaille yksilölliset ja monipuoliset tavoitteet ja harjoitukset, jotta jokainen tuntisi oppivansa itselleen sopivalla tavalla ja tahdilla. Positiivisuus ja iloinen asenne ovat suuressa arvossa Merin tunneilla! Meri opettaa oppilaita 7-vuotiaista aikuisiin. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti

 

Margareeta Lauronen on kuulunut Circus Helsingin esiintyvään ryhmään vuodesta 2004 ja päälajeinaan hänellä on ilma-akrobatia sekä ryhmälajit, kuten pyramidit ja hyppynaru. Esiintymisiä on kertynyt vuosien varrella paljon, sekä Suomessa että ulkomailla.  Margareeta on myös esiintynyt erilaisissa teatterikokoonpanoissa. Lisäksi hän on soittanut viulua 5-vuotiaasta. Margareeta kirjoittaa ylioppilaaksi joulukuussa 2016. Opettajana Margareeta on kannustava ja rento. Tunneilla hän pyrkii ottamaan huomioon oppilaan oman tason, jotta voi antaa juuri hänelle sopivat ohjeet, haasteet ja avun. Margareeta opettaa oppilaita naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti. (Ei opetusta kaudella 2017-2018)

 

 

 

inniJenni Lehtinen on sirkustaiteilija ja sirkustaiteen opettaja. Koulutuksen hän on saanut Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta, Ecole Supérieure des Arts du Cirque koulusta Belgiasta, sekä Ukrainan valtion sirkuskoulusta. Hän on esiintynyt useissa eri kokoonpanoissa ympäri maailmaa, ja toiminut opettajana ihmisille kolmessa eri nuorisosirkuskoulussa ja useilla erilaisilla kursseilla yli 10 vuoden ajan. Jennin päälaji on pariakrobatia ja hän on Agit-Cirk nimisen nykysirkusryhmän jäsen. Opettajana Jenni on monipuolinen ja reilu. Jenni huomioi kaikki tunnilla olijat ja tykkää antaa oppilaille realistisia haasteita. Hän on aktiivinen palautteen antaja ja pitää kevyestä ja positiivisesta tunnelmasta tunneilla. Motto: ”Oppiminen ilon kautta ja jos keinot loppuu, otetaan konstit käyttöön.” Jenni opettaa ryhmiä lapsista aikuisiin. Opetuskielet suomi ja englanti. (Ei opetusta kaudella 2017-2018)

 

 

amandaAmanda Lindberg on ollut Circus Helsingin esiintyväryhmän oppilas vuodesta 2005. Hän on opettanut lastenryhmiä Circus Helsingissä vuodesta 2014. päivisin Amanda käy lukiota. Amanda on monipuolinen akrobaatti ja pitää eniten nuorallatansimisesta, pyramideista ja hula-vanteesta. Opettajana Amanda saa oppilaat viihtymään. Amanda pyrkii tunneillaan siihen, että opetus on monipuolista, keskittyminen suuntautuu oppimiseen ja että kaikilla oppilailla on hauskaa. Amandalle on tärkeää, että hän onnistuu luomaan läheisen suhteen oppilaisiin. Amanda opettaa 7-12 -vuotiaita. Opetuskielet suomi, ruotsi ja englanti.

 

 

Katja Majola on kevään 2016 ylioppilas. Tällä hetkellä hän pitää välivuotta opiskelusta ja opettaa Circus Helsingissä ja työskentelee myyjänä. Katja aloitti sirkuksen harrastamisen Circus Helsingillä 8-vuotiaana ja siirtyi vuonna 2011 esiintyvään ryhmään. Katjan päälajeja ovat vippilauta sekä pariakrobatia. Opettajana hän on iloinen sekä auttavainen ja tunnit kuluvat hyvässä tekemisen meiningissä. Katja opettaa 12-16 -vuotiaiden ryhmää maanantaisin.

 

 
Saku Mäkelä on valmistunut Tanssiakrobaatiksi Tukholman Dans och Cirkushögskolanista 2008. Tanssimisen hän on aloittanut 10 vuotiaana ja esiintynyt ammatikseen erilaisissa produktioissa ympäri maailmaa jo lähes 20 vuotta. Opettajana hän tykkää käydä perustekniikan kunnolla läpi ja edetä siitä monimutkaisempiin liikkeisiin ja yhdistelmiin. Partnerointi ja nostot kuuluvat myöskin Sakun vahvuuksiin. Opetuskielet Ruotsi, Suomi Ja Englanti

sasuSasu Peistola on sirkustaiteilija ja sirkustaiteen opettaja. Hän on valmistunut Turun ammattikorkeakoulun sirkuslinjalta vuonna 2007, ja on täydentänyt osaamistaan Ecole Supérieure des Arts du Cirque koulussa Belgiassa, sekä Ukrainan valtion sirkuskoulussa Kiovassa. Sasu kuuluu nykysirkusryhmä Agit-Cirkiin ja on esiintynyt eri nykysirkusteosten kanssa ympäri Eurooppaa. Tämän lisäksi hän on ollut mukana erilaisissa nykysirkus-, tanssiteatteri-, teatteri-, oopperatuotannoissa. Opettajana Sasu pyrkii luomaan turvallisen, rauhallisen ja iloisen oppimisympäristön. Hän kannustaa ja haastaa oppilaita heidän yksilöllisen taitotasonsa mukaan. Sasu myötäelää oppilaiden onnistumisissa ja muistutan heitä myös tarvittavan työn määrästä seuraavan tason saavuttamiseksi. Motto: “Jos tämä olisi ihan helppoa, niin kaikkihan tätä tekisi”. Sasu opettaa tällä hetkellä kaikkia ikäryhmiä 4 vuotiaista aikuisiin. Opetuskielet suomi, englanti ja ruotsi.

 

senjaSenja Pihko on sirkusopettaja ja valtiotieteiden maisteri. Hän aloitti sirkusharrastuksen 8-vuotiaana ja oli Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä mukana vuosina 2001-2006. Tämän jälkeen hän esiintyi sirkuksissa ja varieteissa Keski-Euroopassa ja osallistui useille kansainvälisille sirkusfestivaaleille. Tällöin päälajeja olivat rengastrapetsi, käsinseisonta, notkeus ja ikaros. Nykyään Senja asuu kuitenkin pysyvästi Suomessa ja ja opettaa Circus Helsingillä pääosin lapsia ja teini-ikäisiä. Opetuskielet suomi, englanti, ruotsi ja ranska.

 

 

 

 

enriqueEnrique Salas on Chilestä kotoisin oleva liikunnanopettaja, voimistelija, capoerista, klovni ja sirkustaiteilija. Enrique on asunut Suomessa vuodesta 2011 lähtien. Hän on työskennellyt Circus Helsingin lisäksi mm. Mannerheimin lastensuojeluliitossa, Kulttuurikeskus Kaisassa sekä useiden festivaalien parissa. Enrique opettaa Cirko Criollo -ryhmiä. Opetuskielet espanja, englanti ja suomi.

 

 

 

 

 

petraPetra Solar on sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemian (AMK) sirkuslinjalta vuonna 2008 ja kilpaillut rytmisen voimistelun maajoukkueessa vuosina 1995-2000. Opettajana Petra on topakka ja kannustava. Hänelle on tärkeää luoda oppilaille turvallinen oppimisympäristö, ja opetuksessa hän pyrkii johdonmukaisuuteen. Petra ottaa oppilaat huomioon yksilöinä ja tarjoaa kullekin oman tasonsa mukaisia haasteita. Petra opettaa oppilaita naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi ja englanti.

 

 

 

kristiinaKristiina Tammisalo on sirkusopettaja, valtiotieteen maisteri ja kulttuurialan medianomi. Kristiinan erikoisaloihin kuuluu käsinseisonta, pariakrobatia ja klovneria. Circus Helsingillä Kristiina on opettanut vuodesta 2004. Kristiinan tunneilla tempo on nopea, mutta aikaa löytyy aina myös sirkuksen taiteelliselle ja esteettiselle puolelle. Kristiina opettaa esiintyvää ryhmää sekä käsinseisontaa aikuisharrastajille. Opetuskielet suomi, englanti ja venäjä.

 

 

 

 

osmoOsmo Tammisalo on tietokirjailija ja sirkusopettaja. Sirkuksessa hänen päälajinsa ovat akrobatia, pariakrobatia ja käsinseisonta, minkä lisäksi hän opettaa myös jongleerausta. Osmo on Circus Helsingin hallituksen jäsen. Osmon oppilaina viihtyvät lapset, nuoret ja aikuiset sekä esiintyvä ryhmä. Opetuskielet suomi ja englanti.

 

 

miksuLaura Tuorila on taiteen maisteri ja suorittanut laaja-alaisia taideopintoja Teatterikorkeakoulussa, Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulussa ja Rio de Janeiron yliopistossa. Opettajana Laura on kannustava ja innostava sekä ottaa huomioon oppilaiden erilaiset valmiudet. Hän opettaa aikuisten aamutunteja sekä eri ikäisiä lapsia. Opetuskielet suomi, englanti, ruotsi, ranska ja portugali.

 

 

 

 

emmiEmmi Tähtinen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri ja työskentelee päivisin luokanopettajana. Hän on entinen esiintyvän ryhmän jäsen ja hänen erikoisalaansa ovat akrobatia, pyramidit ja nuorallakävely. Ennen Circus Helsingille tuloa Emmi harrasti telinevoimistelua ja valmensi telinevoimisteluryhmiä. Opettaessaan Emmi panostaa ryhmädynamiikkaan, hän pyrkii huomioimaan jokaisen oppilaan yksilöllisesti ja luomaan oppilaille tunteen, että tunneille on kivaa ja turvallista tulla. Telinevoimistelutaustan ansiosta Emmi keskittyy opetuksessa erityisesti aluksi peruslattia-akrobatiaan. Emmin tunneilla on selkeä rakenne ja hyvin organisoitua toimintaa. Hän opettaa oppilaita naperoista aikuisiin. Opetuskielet suomi ja englanti. (Ei opetusta kaudella 2017-2018)

 

 

fanniFanni  Tähtinen on harrastanut sirkusta yli 10 vuotta Circus Helsingin esiintyvässä ryhmässä. Sirkuksen lisäksi hän on harrastanut telinevoimistelua ja tanssia. Fannin erikoislajeja on akrobatia- ja ilma-akrobatialajit.  Hän opettaa lasten ja aikuisten ryhmiä, sekä esiintyvää ryhmää ja valmennusryhmää. Opetuskielet suomi ja englanti.

Tallenna

Tallenna

Tallenna