Aikuisten sirkustunnit jatkuvat tiukennetuin turvatoimin

Circus Helsingillä on kauden alusta alkaen noudatettu turvatoimia, jotka oppilaat ja henkilökunta ovat ottaneet vastuuntuntoisesti vastaan. Uudet käytännöt, tehokas ilmanvaihto ja vain terveenä tunneille tulleet oppilaat ovat myötävaikuttaneet siihen, ettei sirkuskoululla toistaiseksi ole ollut korona-altistumisia.

Hallitus tiedotti 15.10. uusista koronaan liittyvistä suosituksista. Uusien suositusten mukaan aikuisten sisätiloissa tapahtuvat harrastukset tulee keskeyttää korkean tartuntariskin tilanteissa, eli sellaisissa tiloissa ja lajeissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Suositus koskee alueita, joissa taudin leviäminen on kiihtymisvaiheessa, eli tällä hetkellä myös pääkaupunkiseutua.

Sirkustunneilla lähikontaktia on mahdollista välttää lajivalintojen ja hyvän tuntisuunnittelun avulla. Jatkossa tähän tullaankin kiinnittämään vielä aiempaa tarkemmin huomiota. Kaikkien sirkuslaisten fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi, koemme sirkustuntien jatkamisen mahdollisimman pitkään parhaana vaihtoehtona.

  • Tulevina viikkoina opettajamme suunnittelevat tunnit siten, että turvavälien pitäminen on entistä tehokkaampaa ja lähikontakteja sekä voimakasta puuskuttamista aiheuttavia lajeja vältetään.
  • Ryhmät jaetaan pienempiin ryhmiin ja osa opetuksesta pyritään siirtämään toisiin tiloihin/aikoihin.
  • Edellytämme, että aikuiset ja yli 15-vuotiaat käyttävät maskia aina, kun se on mahdollista ja kun turvavälejä ei voida pitää (etenkin odotustilat ja narikka). Lapsi-vanhempi-ryhmissä aikuisten tulee käyttää maskia myös tunnin aikana.
  • Käsidesin käyttöä tunnin aikana, välineeltä toiselle siirryttäessä tehostetaan entisestään.

Treeni-iloa pimenevään syksyyn!