Esiintyvän ryhmän ja valmennusryhmän pääsykokeet 3.8.2017

tomustaEsiintyvästä ryhmästä ja valmennusryhmästä on vapautunut muutama paikka kaudelle 2017-2018. Ennakkotiedoista poiketen ryhmiin järjestetään pääsykoe myös tänä vuonna. Pääsykoe järjestetään Circus Helsingin tiloissa 3.8. kello 17-20.

Kokeeseen sisältyy seuraavat osat:
1. Akrobatia
2. Sirkuslajit
3. Ilmaisu
4. Haastattelu

Kokeisin voi osallistua myös ilman aikaisempaa kokemusta sirkusharjoittelusta, jos hakija on harrastanut pitkään jotain muuta akrobaattista lajia kuten voimistelua, cheerleadingia, uimahyppyjä tai parkouria.

Oppilasvalinnassa korostetaan laji- ja esiintymistaitoja, harjoitteluasennetta sekä kykyä toimia ryhmässä ja ryhmän hyväksi.

Pääsykokeeseen voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@circushelsinki.fi. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä hakijan nimi, syntymäaika, huoltajan puhelinnumero sekä hakijan aikaisemmat ja nykyiset harrastukset.

Esiintyvä ryhmä
Esiintyvä ryhmä on 8-20-vuotiaista lapsista ja nuorista koostuva noin 30 sirkusharrastajan ryhmä, joka esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa kuten kesätapahtumissa, yritysten ja järjestöjen tapahtumissa sekä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Ryhmän taso on korkea ja ryhmä on toiminut mm. opetushallituksen nimeämänä Nuori kulttuuri -lähettiläänä.

Esiintyvään ryhmään otetaan lapsia ja nuoria, jotka ovat taidollisesti pitkällä ja jotka ovat kiinnostuneita sirkustaiteesta ja esiintymisestä. Esiintyvään ryhmään kuuluminen vaatii oppilaalta sitoutumista ryhmän toimintaan ja sääntöihin.

Ryhmän toiminnasta vastaa Circus Helsingin toiminnanjohtaja Martina Linder. Ryhmää opettavat Osmo Tammisalo, Kristiina Tammisalo, Saga Kolehmainen sekä vaihtuvat sirkusalan ammattilaiset.

Ryhmän harjoitusajat: maanantai kello 17-19:30, torstai kello 17-20, perjantai kello 17-20, sunnuntai kello 16:30-19:30. Oppilaat harjoittelevat 3-4 kertaa viikossa ja esiintyvät säännöllisesti.

Valmennusryhmä
Valmennusryhmä (ns. ”Kepe”-ryhmä) on tarkoitettu yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat harrastaneet jo pidempään sirkusta tai jotain muuta akrobaattista lajia. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa.

Ryhmä harjoittelee tavoitteellisesti akrobatiaa ja eri sirkuslajeja. Ryhmän oppilailla on halutessaan välillä esiintymismahdollisuuksia. Valmennusryhmä kuuluu taiteen perusopetuksen piiriin. Opettajat ovat suurelta osin samoja kuin esiintyvällä ryhmällä.