Kesäkuun liikeklinikat ja tiiviskurssit

3605_10151354603927448_777285373_nCircus Helsinki järjestää erilaisia liikeklinikoita ja tiiviskursseja kesäkuussa. Tunneille ovat lämpimästi tervetulleita niin Circus Helsingin omat oppilaat kuin kaikki muutkin akrobatiasta ja sirkuslajeista kiinnostuneet.

Tiiviskurssien tarkoitus on tarjota oppilaille lyhyessä ajassa kohdistetusti tietoa jostain yksittäisestä lajista tai tekniikasta. Useat lajit sopivat myös hyväksi oheisharjoitteluksi muille lajeille. Liikeklinikoiden tarkoitus puolestaan on tarjota oppilaille lyhyessä ajassa kohdistetusti tietoa jostain yksittäisestä liikkeestä. Kurssilla opetetaan kyseisen liikkeen tekniikkaa, valmistavia harjoituksia sekä harjoitellaan varsinaista liikettä eri tavoilla helpotettuna. Liikeklinikoilla saa hyvän käsityksen siitä, miten yksittäisiä akrobatialiikkeitä kannattaa harjoitella. Kursseilla tehdään liikkeestä suuri määrä toistoja mahdollisimman oikealla tekniikalla ja liikeradalla tehtynä. Kurssin jälkeen oppilaalla on hyvät valmiudet jatkaa liikkeen omatoimista harjoittelua esimerkiksi avoimissa harjoituksissa.

Kursseille voi ilmoittautua 1.6. kello 9 alkaen täällä. Huomaathan, että kurssi tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Osalle kursseista voi tulla myös etukäteen ilmoittautumatta. Näiden kurssien kohdalla asiasta mainitaan erikseen kurssin kuvauksen yhteydessä. Lisätietoa ja kysymykset: laura@circushelsinki.fi

Taaksevoltin liikeklinikka / 9-16 -vuotiaat / to 8.6. kello 17-18.30
Taaksevoltti on monen haaveliike, mutta väärin harjoiteltuna vaarallinen, sillä siinä on mahdollista laskeutua maahan niskoilleen. Oikealla tavalla harjoiteltuna liike on verrattain yksinkertainen ja myös turvallinen. Liike tarvitsee tietynlaiset voima-, ponnistus- ja nopeusominaisuudet, joiden kehittämiseen annetaan kurssilla harjoituksia ja neuvoja. Kurssille voi osallistua, vaikka ei olisi aikaisempaa kokemusta taaksevoltin harjoittelusta. Kurssilla harjoittelu edellyttää taaksekuperkeikan sekä vauhdittoman pituushypyn hallintaa. Kurssille voi tulla myös harjoittelemaan ne oppilaat, jotka osaavat jo taaksevoltin jollain alustalla ja haluaisivat esimerkiksi oppia liikkeen kovalla alustalla. Opettajana toimii Osmo Tammisalo. Hinta 35e.

Taaksevoltin liikeklinikka / aikuiset / to 8.6. kello 18.45-20.15 
Katso kurssikuvaus edellisestä kurssista. Opettajana toimii Osmo Tammisalo. Hinta 35e.

Perhosvoltin liikeklinikka / avoin kaikille ikäryhmille / pe 9.6. kello 18-19.30
Kurssilla harjoitellaan perhosvoltin eli kärrynpyörän ilman käsiä tekniikkaa. Liikettä harjoitellaan erilaisilla ponnistavilla sekä kovilla alustoilla kunkin oppilaan taitotasoon mukautettuna. Liike tarvitsee tietynlaiset voima-, nopeus- ja liikkuvuusominaisuudet, joiden kehittämiseen annetaan kurssilla harjoituksia ja neuvoja. Kurssille voi osallistua, vaikka ei olisi aikaisempaa kokemusta perhosvoltin harjoittelusta. Ennakkovaatimuksena kurssille on hyvä kärrynpyörä. Kurssille voi tulla myös harjoittelemaan ne oppilaat, jotka osaavat jo perhosvoltin jollain alustalla ja haluaisivat esimerkiksi oppia liikkeen kovalla alustalla. Opettajana toimii Kristiina Tammisalo. Hinta 35e.

Akrobatia ja sirkuslajit / edistyneet yli 9-vuotiaat lapset ja nuoret / 6.-20.6. tiistaisin ja torstaisin kello 15-17
Tunnit on tarkoitettu jatkotason ryhmien oppilaille sekä valmennus- ja esiintyvän ryhmän oppilaille. Myös esimerkiksi kilpavoimistelijat, trampoliinilla paljon harjoitelleet lapset sekä traceurit (parkourin harrastaja), jotka ovat kiinnostuneita eri akrobatia- ja/tai sirkuslajeista, ovat tervetulleita harjoituksiin, vaikkei heillä olisikaan aiempaa kokemusta sirkusharjoittelusta. Tunnit alkavat yhteisellä lämmittelyllä, jonka jälkeen oppilaat jakautuvat harjoittelemaan akrobatiaa ja eri sirkuslajeja. Loppuun varataan aikaa vapaalle harjoittelulle. Tunteja opettavat tiistaisin Kristiina Tammisalo ja Osmo Tammisalo ja torstaisin Laura Tuorila ja Mikko Rinnevuori.

Yksittäisille tunneille voi tulla etukäteen ilmoittautumatta 12e (käteinen)/kerta. Jos aikoo käydä kaikissa treeneissä, kannattaa ilmoittautua etukäteen täällä, jolloin hinta on 50e/5 kertaa.

Huom! Oppilaita, jotka haluaisivat mahdollisesti hakea valmennus- tai esiintyvän ryhmään, kannustetaan osallistumaan näille tunneille. Harjoituksien taso vastaa esiintyvän ryhmän ja valmennusryhmän tason treenejä ja tunneille osallistuminen on hyvä mahdollisuus saada haasteellista ja hauskaa treeniä. Tunnit antavat myös esiintyvän ryhmän opettajille mahdollisuuden tutustua ryhmiin hakeviin oppilaisiin. Vuonna 2017 ei järjestetä erillistä pääsykoetta ryhmiin. Lisätietoa valmennus- ja esiintyvästä ryhmästä.

Köyden kesätunnit / perusteet / tiistaisin 6.-20.6. kello 9-10
Tunneilla harjoitellaan köyden perusteita. Tunneille voi tulla vasta-alkajat, köyttä aikaisemmin vain vähän harjoitelleet sekä oppilaat, jotka haluavat kerrata rauhallisesti köyden perusteita. Kurssilla harjoitellaan erilaisia kiipeämisiä, liikkeitä ja lyhyitä liikesarjoja. Tunnit sisältävät lyhyen lämmittelyn, mutta mikäli haluat lämmitellä kunnolla esimerkiksi olkapäät, voit tulla salin reunalle lämmittelemään puolituntia ennen tunnin alkua. Opettajana on Laura Tuorila. Tunneille voi tulla etukäteen ilmoittautumatta ja tunnit maksetaan paikan päällä 13e/krt.

Köyden kesätunnit / keski- ja jatkotaso / to 8.6. ja to 15.6. kello 18-19:30
Köyden kesätunnit ovat jatkoa talven keski- ja jatkotason viikkotunneille, mutta tunneille ovat lämpimästi tervetulleita myös henkilöt, jotka eivät käyneet vakituisilla viikkotunneilla. Tunnit on tarkoitettu keski- ja jatkotason harrastajille sekä ammattilaisille. Kurssilla harjoitellaan erilaisia kiipeämisiä, liikkeitä ja liikesarjoja. Tunneilla ei ole erikseen lämmittelyä. Oppilaat voivat tulla lämmittelemään salin varustekäytävälle puolituntia ennen tunnin alkua. 8.6. opettajana on Henni Kervinen ja 15.6. Salla Hakanpää. Tunneille voi tulla etukäteen ilmoittautumatta ja maksaa käteisellä 20e/krt tai vaihtoehtoisesti ilmoittautua etukäteen netissä, jolloin hinta on 35e/2krt.

Köysileiri / keski- ja jatkotaso / ma-ke 19.-21.6. kello 18-20
Köyden kesäleirillä syvennytään intensiivisesti köydellä harjoitteluun. Leiri on tarkoitettu keski- ja jatkotason harrastajille sekä ammattilaisille. Kurssi koostuu sekä teknisestä että taiteellisesta harjoittelusta. Kurssilla tutkitaan myös tapoja kehittää ja luoda omaa liikemateriaalia köydessä. Tunnit alkavat heti harjoittelulla, joten tunneille tulee saapua valmiiksi lämmiteltynä. Salin varustekäytävälle voi tulla lämmittelemään puolituntia ennen tunnin alkua. Kurssin opettajina ovat maanantaina Onni Hämäläinen ja Henni Kervinen. Tiistaina ja keskiviikkona opettajina ovat Onni Hämäläinen ja Salla Hakanpää. Kurssille voi tulla myös vain yhdeksi tai kahdeksi päivää. Hinta 70e/3 päivää, 25e/1 päivä.

PERUTTU Käsinseisonta / keski- ja jatkotaso / ma 19.6. kello 18-19.30
Kursseilla käydään läpi voima- ja tekniikkaharjoituksia sekä venytyksiä, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja käsillä pysymistä. Kursseilla tehdään lämmittely, käytetään apuvälineitä ja käsinseisontatelineitä. Kurssille voivat osallistua henkilöt, joilla on jo enemmän kokemusta käsinseisonnan harjoittelusta sekä ammattilaiset. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Opettajana toimii Kristiina Tammisalo. Hinta 30e.

Käsinseisonta / perusteet / ti 20.6. kello 18-19.30
Kursseilla käydään läpi voima- ja tekniikkaharjoituksia sekä venytyksiä, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja käsillä pysymistä. Kursseilla tehdään lämmittely, käytetään apuvälineitä ja käsinseisontatelineitä. Kurssille voivat osallistua vasta-alkajat ja henkilöt, joilla on vain vähän kokemusta käsinseisonnan harjoittelusta. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Opettajana toimii Osmo Tammisalo. Hinta 30e.

Vipulauta / avoin taso / ma-ti 26.-27.6. kello 10-11:30
Kurssilla tehdään harjoituksia, jotka parantavat vipulaudalla hyppimistä. Tuntien alussa tehdään lämmittely ja lopussa tehdään myös voimaharjoituksia. Vipulaudalla hyppiminen vaatii terveitä nilkkoja, polvia ja selkää. Varusteiksi tarvitset sisäliikuntavälineiden lisäksi hyppimiseen soveltuvat kengät, esimerkiksi sisäpelikengät. Opettajana toimii Circus Helsingin rehtori ja Race Horse Companyn akrobaatti Mikko Rinnevuori. Kurssi järjestetään, mikäli osallistujia on vähintään kuusi. Hinta 50e/2 päivää.

Dynaamiset käsinseisontaliikkeet / avoin taso / ke-to 28.-29.6. kello 10-11:30
Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi seuraavia liikkeitä: erilaiset käsinseisontakuperkeikat, fritti (nousu käsinseisontaan taaksepäin kuperkeikan kautta), 1990’s (piruetit käsinseisonnassa). Tuntien alussa tehdään lämmittely- ja liikkuvuusharjoituksia. Liikkeet vaativat terveitä olkapäitä ja ranteita. Ennakkovaatimus on käsinseisontaan nousun hallinta. Opettajana toimii Circus Helsingin rehtori ja Race Horse Companyn akrobaatti Mikko Rinnevuori. Hinta 50e/2 päivää.

Kuva: Camilla Nenonen