Tiiviskurssit 23.-24.2.2017

screen-shot-2016-12-19-at-21-02-28Circus Helsinki järjestää akrobatian ja eri sirkuslajien tiiviskursseja 23.-24.2.2017. Kursseille ovat lämpimästi tervetulleita niin Circus Helsingin omat oppilaat kuin kaikki muutkin akrobatiasta ja sirkuslajeista kiinnostuneet.

Tiiviskurssien tarkoitus on tarjota oppilaille lyhyessä ajassa kohdistetusti tietoa jostain yksittäisestä lajista tai tekniikasta. Useat lajit sopivat myös hyväksi oheisharjoitteluksi muille lajeille. Kursseille voi ilmoittautua täällä. Huomaathan, että kurssi tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Kursseille otetaan ensisijaisesti molemmille päiville ilmoittautuvat.

Klovneria kello 17:30-19:30
Kurssi on tarkoitettu aikuisille ja yli 16-vuotiaille. Kurssilla harjoitellaan fyysisen komedian ja klovnerian perusteita. Muun muassa liikeanalyysin sekä erilaisten improvisaatioharjoitusten kautta tutkimme, mikä naurattaa ja miksi. Mikä meissä itsessämme voi olla naurettavaa? Läsnäolo, leikki ja avoimuus ovat tämän kurssin avainsanoja! Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta klovneriasta osallistuaksesi kurssille. Kurssin opettaja Henni Kervinen on klovneriaan ja ilma-akrobatiaan erikoistunut sirkustaiteilija ja -opettaja. Henni on opiskellut fyysistä teatteria ja klovneriaa Italiassa, Firenzessä Giovanni Fusettin johdolla. Hinta 60e/2 päivää.

Rengastrapetsin perusteet kello 18-19:30 ***TÄYNNÄ***
Kurssilla tutustutaan ilma-akrobatian alkeisiin välineenä rengastrapetsi. Renkaalla käydään läpi tekniikkaa, akrobaattisia asentoja, roikuntoja, pyörimisiä ja liikkeitä, jotka voidaan yhdistää yhteneväksi sarjaksi. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille ja niille, jotka haluavat kerrata hyvää ja turvallista perustekniikkaa. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Opettajana toimii Riikka Pentinsaari. Hinta 50e/2 päivää.

Kiinalaisen tolpan keskitaso kello 18-19:30
Ennakkovaatimuksena kurssille on tolpan tai tangon perusteiden hallinta. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Kurssilla harjoitellaan mm. erilaisia staattisia pitoja, liikeyhdistelmiä ja liukumisia. Opettajana kurssilla toimii Linda Helske. Hinta 50e/2 päivää

Straps perusteet kello 19:30-21 ***TÄYNNÄ***
Straps eli liinat on ilma-akrobatialaji, jonka monet liikkeet muistuttavat miesten telinevoimistelun rengasliikkeitä. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi erilaisia pitoja, käännöksiä ja rullauksia. Kurssilla keskitytään tarkkaan ja turvalliseen perustekniikkaan. Kurssi sopii erityisen hyvin myös muiden lajien oheisharjoitteluksi. Opettajana toimii Jordan Webb. Opetuskieli englanti. Hinta 50e/2 päivää.

Rengastrapetsin jatkotaso kello 19:30-21
Jatkotason kurssilla keskitytään tällä kertaa erityisesti spinneihin eli pyörimisiin. Lisäksi hiotaan vaikeampia liikkeitä ja yhdistetään yksittäisiä temppuja liikesarjoiksi. Opettajana toimii Onna Degerman. Hinta 50e/2 päivää

Takaperin pyörivät liikkeet kello 19:30-21 ***TÄYNNÄ***
Kurssilla käydään läpi voima-, mielikuva- ja tekniikkaharjoituksia, jotka parantavat takaperin pyöriviä liikkeitä, kuten voltteja ja puolivoltteja. Pääpaino kurssilla on turvallisten harjoitustapojen opettelussa erityisesti taaksevoltin osalta. Kurssilla käydään taaksevoltin lisäksi läpi flikin ja taaksekuperkeikan ja fritin tekniikkaa.

Harjoittelussa käytetään apuvälineitä, trampoliineja ja alastulomonttua. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Harjoitukset sopivat erityisen hyvin niille, joita takaperin pyörivät liikkeet (esim. voltit) pelottavat, vaikka fyysiset edellytykset ovat kunnossa. Myös akrobatianopettajat voivat hyötyä harjoituksista.

HUOMIO: Kurssilla EI avusteta taaksevolttia tai flikkiä perinteisellä nosto-pyöritys-avustuksella.

Kurssilla harjoittelu edellyttää taaksekuperkeikan sekä vauhdittoman pituushypyn summittaista hallintaa. Opettajana kurssilla toimii Circus Helsingin rehtori Mikko Rinnevuori. Hinta 50e/2 päivää.

Tallenna