Sirkuskoulun syyskausi alkaa 16.8.

Circus Helsingin sirkustunnit jatkuvat jälleen 16.8. alkaen. Tervetuloa tunneille niin vanhat kuin uudetkin oppilaat!

Olemme suunnitelleet syyskauden 2021 opetuksen tartuntojen ennaltaehkäisemisen kannalta mahdollisimman turvalliseksi kuitenkin säilyttäen sirkuksen ilon ja yhteisöllisyyden. Olemme rajanneet ryhmien kokoa, opetuksessa vältetään kontakteja toisiin oppilaisiin AVI:n päätöksen mukaisesti, salissa on useita käsien desinfiointipisteitä, henkilökuntamme pukeutuu kasvomaskeihin ja harjoitussalin ilma vaihdetaan säännöllisesti salin tehokkaan savunpoistopuhaltimen avulla. Seuraamme tarkasti tautitilannetta, ja olemme valmiudessa jakaa ryhmiä vielä pienempiin alle 10 henkilön ryhmiin tai siirtämään osan opetuksesta viime kevään tavoin ulkotreeneiksi, mikäli tilanne sitä vaatii. Toivottavasti rokotekattavuuden kasvun myötä tälle ei kuitenkaan ole tarvetta.

Ohessa käytännön ohjeita sirkustunteihin ja tautitilanteeseen liittyen. Ensimmäisellä viikolla aulassa on opastaja vastaanottamassa lapsioppilaita ja opastamassa heitä koulun rutiineissa.

 • Pukeudu sirkustunnille liikuntaan sopiviin vaatteisiin ja ota mukaan juomapullo. Puethan treenivaatteet päälle jo kotona. Pukuhuoneet on muutettu odotustiloiksi, eivätkä ne ole siten tavallisessa käytössä.
 • Pukeudu kasvomaskiin muulloin kuin urheilusuorituksen aikana. Maskia edellytetään kaikilta yli 12-vuotiailta odotustiloissa ja narikoilla.
 • Pese kätesi huolellisesti heti sirkukselle saapuessasi oman odotusalueesi käsienpesupisteillä.
 • Kukin ryhmä odottaa tunnin alkua omalla odotusalueellaan ylimääräisten kontaktien välttämiseksi. Saavuthan odotustilaan vasta juuri ennen tunnin alkua. Ryhmän opettaja noutaa ryhmän saliin odotustilasta tunnin alkaessa. Huomaathan, että sirkustreenit voivat alkaa muutaman minuutin myöhässä, kun opettaja saattaa edellistä ryhmää ulos tai desinfioi välineitä tuntien välissä.
 • Tarpeetonta oleilua yhteistiloissa tulee välttää, ja vanhempien tulee odottaa sirkustuntien ajan sirkuksen ulkopuolella. Pienten lasten vanhempien tulee kuitenkin olla tuntien ajan tavoitettavissa puhelimitse. Jos pientä lasta jännittää ensimmäisillä kerroilla tunneille meno tai lapsella on erityistarpeita, voi opettajien kanssa erikseen sopia, että vanhempi on tunnin ajan odotustilassa kasvomaskiin pukeutuneena.
 • Ulkovaatteet ja kengät otetaan mukaan salin puolelle narikkaan, ja salista poistutaan B-rapun kautta, jotta lähtevät ja saapuvat oppilaat eivät kohtaa toisiaan. Jos lapsesi tarvitsee apua pukemisessa, tulee aikuisen pitää huolta ulkovaatteista tunnin ajan ja tulla lasta B-rapun alaovelle vastaan tunnin päätyttyä. Opettaja saattaa nuoremmat oppilaat B-rapun alaovelle. Olethan ajoissa lastasi vastassa, sillä opettaja ei seuraavan tunnin alkamisen vuoksi voi jäädä lasten kanssa alas odottamaan. Kädet voi tunnin jälkeen pestä B-rapun wc:ssä. Taaperoryhmien rattaiden kanssa saapuvat vanhemmat voivat poistua C-rapun kautta.
 • Odotustilojen ja salin ikkunat pidetään auki ilmanvaihdon takaamiseksi. Salin ilma vaihdetaan säännöllisesti savunpoistopuhaltimen avulla, joka vaihtaa koko salin ilman kahdessa minuutissa. Tehonsa vuoksi puhallin on kuitenkin melko äänekäs, joten asiasta on hyvä jutella pienten lasten kanssa jo kotona, jottei lapsi pelästy ääntä.
 • Jokaiselle sirkusryhmälle on luotu Slack-keskustelukanava. Ryhmä on oiva paikka ilmoittaa opettajalle poissaolosta, jakaa yhteisiä kuvia ja jutella omien ryhmäläisten kanssa. Keskusteluryhmiin voivat liittyä niin oppilaat kuin heidän vanhempansa. Olemme lähettäneet kutsulinkit Slackiin ilmoittautumisen yhteydessä annettuihin sähköpostiosoitteisiin. Olethan yhteydessä, mikäli haluat liittymispyynnön myös lapsen omaan sähköpostiosoitteeseen. Slackia voi käyttää puhelimen tai tietokoneen sovelluksella tai selaimen kautta.
 • Mikäli lapsellasi on erityistarpeita, joista et ole vielä ilmoittanut, olethan yhteydessä sirkuksen toimistoon mahdollisimman pian, jotta opettajat ehtivät huomioida asian opetusta suunniteltaessa.
 • Valitettavasti poissaoloja ei voi toistaiseksi korvata toisilla viikkotunneilla tautitilanteen vuoksi. Pyrimme järjestämään avoimia harjoituksia ja aamuakrobatiatunteja rajatulla henkilömäärällä jälleen myöhemmin syksyllä, joilla korvaaminen on mahdollista.
 • Alle 20-vuotiaat oppilaat on vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan vahinkoilmoituslomakkeen.

Tutustu lukuvuoden tärkeisiin päivämääriin täällä: http://www.circushelsinki.fi/lukuvuoden-paivamaarat/

Tervetuloa Circus Helsingille!