Joulukuun alun tiiviskursseilla vielä muutamia paikkoja

fb_img_1504556746565-1

Circus Helsinki järjestää erilaisia liikeklinikoita ja tiiviskursseja joulukuussa. Tunneille ovat lämpimästi tervetulleita niin Circus Helsingin omat oppilaat kuin kaikki muutkin akrobatiasta ja sirkuslajeista kiinnostuneet. Kursseille voi ilmoittautua täältä.

Tiiviskurssien tarkoitus on tarjota oppilaille lyhyessä ajassa kohdistetusti tietoa jostain yksittäisestä lajista tai tekniikasta. Useat lajit sopivat myös hyväksi oheisharjoitteluksi muille lajeille. Liikeklinikoiden tarkoitus puolestaan on tarjota oppilaille lyhyessä ajassa kohdistetusti tietoa jostain yksittäisestä liikkeestä. Kurssilla opetetaan kyseisen liikkeen tekniikkaa, valmistavia harjoituksia sekä harjoitellaan varsinaista liikettä eri tavoilla helpotettuna. Liikeklinikoilla saa hyvän käsityksen siitä, miten yksittäisiä akrobatialiikkeitä kannattaa harjoitella. Kursseilla tehdään liikkeestä suuri määrä toistoja mahdollisimman oikealla tekniikalla ja liikeradalla tehtynä. Kurssin jälkeen oppilaalla on hyvät valmiudet jatkaa liikkeen omatoimista harjoittelua esimerkiksi avoimissa harjoituksissa.

Kursseille voi ilmoittautua teknisten ongelmien selvittyä. Huomaathan, että kurssi tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoa ja kysymykset: info@circushelsinki.fi

Kimmon hyppiskurssi

2.12. klo 19.30-21.30 hyppynaru / avoin taso

– yli 7-vuotiaille / aikuisille
– hinta 30 euroa

Hyppynarutaituri Kimmo Hietasen tiiviskurssi nyt Circus Helsingillä! Tiiviskurssilla treenataan hyppynarun perustekniikoita ja footwork-liikkeitä railakkaan musiikin tahdissa, syvennytään käsikoordinaatioliikkeisiin sekä harjoitellaan hauskoja liikkeitä ja temppuja. Kimmo opettaa hyppynarua ja muita sirkuslajeja useissa eri nuorisosirkuksissa sekä Turun Taideakatemiassa. Kimmo on esiintynyt sirkusnumeroillaan lukuisissa varietee- ja dinner show-esityksissä Keski-Euroopassa ja Kanadassa. Kymmenen minuuttia hyppynarulla hyppimistä vastaa noin puolen tunnin lenkkiä! Ota siis mukaan juomapullo, sisäpelikengät tai muut vastaavat tossut. Hyppynarun saat lainaan Kimmolta. Kurssi soveltuu kaiken tasoisille hyppijöille. Tervetuloa hyppimään!

Fannin arabialainen ja puolivoltti

1.12. klo 20-21.30 ja 2.12. klo 19.30-21 arabialainen ja puolivoltti / avoin taso

– yli 12-vuotiaille ja aikuisille
– hinta 50 euroa

Circus Helsingin valmennusryhmän vastaavan opettajan Fannin liikeklinikka, jolla harjoitellaan arabialaista ja puolivolttia. Arabialainen ja puolivoltti ovat lattia-akrobatian teknisesti vaikeita liikkeitä, ja niitä kannattaa harjoitella huolellisesti. Fannin harjoituksissa tehdään paljon erilaisia tekniikka-, voima- ja liikkuvuusharjoituksia, jotka parantavat arabialaista ja puolivolttia. Kurssilla on avoin taso, ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Varusteiksi riittävät joustavat sisäliikuntavaatteet.

Sofian notkeusakrobatia lattialla ja rengastrapetsilla

1.12. klo 20-21.30 ja 2.12. klo 19.30-21 notkeusakrobatia / keskitaso

– yli 12-vuotiaille ja aikuisille
– hinta 50 euroa

Circus Helsingin esiintyvän ryhmän jäsen ja entinen rytmisen voimistelun kilpailija Sofia Biris pitää notkeusakrobatian tiiviskurssin. Kurssilla ei ”opeteta notkeutta”, vaan sisällytetään liikkuvuutta perussirkustaitoihin lattialla ja rengastrapetsilla. Molempina päivinä käytetään noin puolet ajasta lämmittelyyn ja venyttelyyn. Osallistujien kanssa tehdään hyvän koko kehon venyttelyohjelma, joka keskittyy enemmän spagaattien ja selän venyttelyyn. Jälkimmäinen osa tunnista käytettäisi notkeusakrobatiaan lattialla ja rengastrapetsilla. Ensimmäisenä päivänä harjoitellaan notkeita variaatioita perusakrobatialiikkeistä: Esimerkiksi siltakaadot, siltakaadot jalan vaihdolla, hämähäkki, illuusio ja hylje kuuluvat ohjelmaan. Toisena päivänä notkeusliikkeet harjoitellaan rengastrapetsilla. Kurssi on keskitason kurssi, joten perusakrobatialiikkeiden kannattaa olla hallinnassa. Varusteiksi riittävät joustavat sisäliikuntavaatteet.