Circus Helsingin opettaja Kristiina Janhunen palkittiin Venäjällä

Circus Helsingin opettaja Kristiina Janhunen palkittiin parhaasta naispääosasta lyhytelokuvafestivaaleilla Venäjällä Voronezhissa. Festivaaliin osallistui yhteensä 153 elokuvaa. Rooli elokuvassa Poterjannyi dom (Kadonnut talo, Nikolai Kotjash) oli Kristiinan debyyttirooli elokuvissa.

Kysymyksiä ja vastauksia:

Millainen rooli sinulla oli elokuvassa? Esitin suomalaista Johannaa, joka oli Pietarissa käymässä.

Miten päädyit hakemaan roolia? Sain kaverin kaverilta vinkin VK:n kautta (se on venäläisten oma Facebook). Haussa oli suomalaisen näköinen suomalaisella korostuksella venäjää puhuva näyttelijä. Hakijoita oli kaksi.

Millaista oli työskennellä venäläisessä porukassa? Erilaista kuin Suomessa. Aikatauluista ei ole mitään tietoa. Kuvauspäivät ovat ympärivuorokautisia. Riitoja ei vältellä. Lopulta kuitenkin kaikki ovat hyviä ystäviä keskenään ja kun lähdin juna-asemalle, saattamaan tulivat kaikki äänimiehen assistentin tyttöystävää myöten.

Kerro jokin hauska sattumus. Puvustajan tehtävä oli saada ”Johanna” näyttämään mahdollisimman suomalaiselta. Hän toi sovitettavakseni mekon, joka oli sinivalkoinen. Värivalinta oli tietenkin loppuun asti mietitty. Mekko oli kuitenkin muodoltaan kaikkea muuta kuin suomalainen. Se oli ihonmyötäinen, erittäin lyhyt ja kaula-aukosta avonainen neuletrikoomakkarankuori. Päädyimme lopulta harmaaseen väljään mekkoon, joka oli mukanani matkalla.

kaappaus

kaappausSvetlana Smirnova sokeana naisena ja Kristiina Johannana