Intensiivi- ja erikoiskoulutusryhmät

Valmennusryhmä
Valmennusryhmä (ns. ”Kepe”-ryhmä) on tarkoitettu yli 7-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka ovat harrastaneet jo pidempään sirkusta tai jotain muuta akrobaattista lajia. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa.

Ryhmä harjoittelee tavoitteellisesti akrobatiaa ja eri sirkuslajeja. Ryhmän oppilailla on halutessaan välillä esiintymismahdollisuuksia. Valmennusryhmä kuuluu taiteen perusopetuksen piiriin. Opettajat ovat suurelta osin samoja kuin esiintyvällä ryhmällä.

Yhteyshenkilö: Fanni Tähtinen (fanni@circushelsinki.fi)

Esiintyvä ryhmä
Esiintyvä ryhmä on 8-20-vuotiaista lapsista ja nuorista koostuva noin 30 sirkusharrastajan ryhmä, joka esiintyy erilaisissa tilaisuuksissa kuten kesätapahtumissa, yritysten ja järjestöjen tapahtumissa sekä festivaaleilla Suomessa ja ulkomailla. Ryhmän taso on korkea ja ryhmä on toiminut mm. opetushallituksen nimeämänä Nuori kulttuuri -lähettiläänä.

Esiintyvään ryhmään otetaan lapsia ja nuoria, jotka ovat taidollisesti pitkällä ja jotka ovat kiinnostuneita sirkustaiteesta ja esiintymisestä. Esiintyvään ryhmään kuuluminen vaatii oppilaalta sitoutumista ryhmän toimintaan ja sääntöihin. Oppilaat harjoittelevat 3-4 kertaa viikossa ja esiintyvät säännöllisesti.

Yhteyshenkilö: Saga Kolehmainen (saga@circushelsinki.fi)

Ryhmää opettavat Osmo Tammisalo, Kristiina Tammisalo, Saga Kolehmainen, Fanni Tähtinen sekä vaihtuvat sirkusalan ammattilaiset.

Esiintyvän ryhmän palkinnot ja kunniamaininnat

Esiintyjiä tapahtumiin

Konkarit
Intensiiviryhmä 13-18 -vuotiaille syventävän vaiheen oppilaille

Syksyllä 2018 perustettu ryhmä on suunnattu taiteen perusopetuksen syventävän vaiheen oppilaille tai muuten korkean taitotason ja harjoittelumotivaation omaaville nuorille. Ryhmä harjoittelee kahdesti viikossa kahden tunnin ajan.

Harjoituksissa painotetaan akrobatian ja oman, vapaasti valittavan sirkuslajin harjoittelua, kehonhallintaa, ilmaisua, esitysten tekoa, esiintymistä ja sirkustaiteen tuntemusta. Syventävän vaiheen päätteeksi on mahdollista suorittaa lopputyö ja saada todistus taiteen perusopintojen laajan oppimäärän suorittamisesta.

Ryhmän harjoitusajat ovat keskiviikko ja lauantai klo 18-20
Ryhmää ohjaavat Fanni Tähtinen ja Meri Tähti Kunttu.
Lisätietoa taiteen perusopetuksesta: http://www.oph.fi/koulutus_ja_tutkinnot/taiteen_perusopetus

Circus Helsingin Esiintyvä ryhmä

Esiintyvän- ja valmennusryhmän sekä Konkarien pääsykokeet kesällä 2018

Seuraavat pääsykokeet ryhmiin pidetään perjantaina 3.8.2018 klo 17-20
Pääsykoetilanne on rento, normaali sirkustunti, jolla harjoitellaan akrobatiaa ja sirkuslajeja sekä tehdään ilmaisullisia improvisaatioharjoituksia.
Testaamme myös hakijoiden notkeutta ja voimaa sekä haastattelemme hakijat pienissä ryhmissä.

Kokeeseen voi valmistautua harjoittelemalla kärrynpyöriä, käsilläseisontaa, siltakaatoja, spagaatteja ja sirkuslajeja oman mielenkiinnon mukaan. Esiintyvän ryhmän osalta priorisoimme tänä vuonna erikoislajien taitajia, kuten jonglöörejä.

Pääsykokeisiin ilmoittaudutaan sähköpostitse osoitteseen saga@circushelsinki.fi

Tarvitsemme ilmoittautumisen yhteydessä seuraavat tiedot:
Hakijan nimi ja ikä
puhelinnumero
Aiemmat harrastukset
Vanhemman nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite

Pääsykokeiden tuloksista ilmoitamme sähköpostitse noin viikon kuluessa pääsykokeen jälkeen. Pyydämme huomioiomaan, että ryhmiin otetaan vain muutama uusi oppilas vuosittain.