Pääsiäisen tiiviskurssit

17390398_1569005389794120_9078475289066120337_oCircus Helsinki järjestää akrobatian ja eri sirkuslajien tiiviskursseja 11.-14.4.2017. Kursseille ovat lämpimästi tervetulleita niin Circus Helsingin omat oppilaat kuin kaikki muutkin akrobatiasta ja sirkuslajeista kiinnostuneet. Kurssit ovat klovneriaa lukuun ottamatta avoimia kaiken ikäisille.

Tiiviskurssien tarkoitus on tarjota oppilaille lyhyessä ajassa kohdistetusti tietoa jostain yksittäisestä lajista tai tekniikasta. Useat lajit sopivat myös hyväksi oheisharjoitteluksi muille lajeille. Kursseille voi ilmoittautua 27.3. kello 9 alkaen täällä.

Huomaathan, että kurssi tulee maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Kursseille otetaan ensisijaisesti molemmille päiville ilmoittautuvat.

Vanhempi ja lapsi -sirkus 11.-12.4. kello 18-19:30
Kurssilla harjoitellaan erilaisia pariakrobatialikkeitä sekä mm. ikaroksen alkeita. Ikaroksesta löytyy edistyneitten harrastajien video täältä. Aiempaa kokemusta ei tarvita. Kurssille voivat osallistua vanhempansa (tai jonkun muun tutun aikuisen) kanssa yli 6-vuotiaat lapset. Harjoitusten kannalta on tärkeää, että vanhempi jaksaa kannatella lasta esimerkiksi jalkojensa päällä ns. lentokoneessa. Kurssille voi tulla lapsen kanssa myös toinen aikuinen samaan hintaan. Opettajina toimivat Karoliina Kaitanen ja Aino Savolainen. Hinta 50e/pari (tai lapsi + 2 aikuista)

Tuoliakrobatia 11.-12.4. kello 18-19:30
Tuoliakrobatia on tasapainoa ja notkeutta vaativa vanha perinteisen sirkuksen laji. Tunti painottuu tuettuun hartioilla ja käsillä seisontaan tuolin päällä ja huipentuu tuolipinojen kasaamiseen ja niillä tasapainotteluun. Kurssin taso on avoin, mutta käsinseisonnan ja akrobatian alkeiden osaamisesta on hyötyä. Opettajana toimii Onna Degerman. Hinta 50e/2 päivää

Straps perusteet 11.-12.4. kello 18-19:30
Straps eli liinat on ilma-akrobatialaji, jonka monet liikkeet muistuttavat miesten telinevoimistelun rengasliikkeitä. Kurssilla harjoitellaan esimerkiksi erilaisia pitoja, käännöksiä ja rullauksia. Kurssilla keskitytään tarkkaan ja turvalliseen perustekniikkaan. Kurssi sopii erityisen hyvin myös muiden lajien oheisharjoitteluksi. Opettajana toimii Jordan Webb. Opetuskieli englanti. Hinta 50e/2 päivää.

Käsinseisonta 11.-12.4. kello 19:30-21
Kurssilla käydään läpi voima- ja tekniikkaharjoituksia sekä venytyksiä, jotka parantavat käsinseisontaan nousuja, käsinseisonta-asentoa, kestävyyttä ja käsillä pysymistä. Kurssilla tehdään lämmittely, käytetään apuvälineitä ja käsinseisontatelineitä. Kurssilla on avoin taso. Kurssille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin ammattilaisetkin. Harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Opettajina ovat Kristiina Tammisalo ja Matti Koskela. Hinta 50e/2 päivää.

Jongleerauksen perusteet 11.-12.4. kello 19:30-21
Kurssilla harjoitellaan jongleerauksen perusteita palloilla, keiloilla, diabololla ja flowerstickillä. Kurssin päätavoitteena on oppia kolmen pallon peruskuvio. Harjoituksia voidaan tehdä yksin tai yhdessä parin kanssa. Opettajana kurssilla on Sasu Peistola. Hinta 50e/2 päivää

Klovneria 13.-14.4. kello 17:30-19:30
Kurssi on tarkoitettu aikuisille ja yli 16-vuotiaille. Hiihtoloman kurssilla olleiden kannattaa ilmoittautua myöhemmin järjestettävälle jatkotason kurssille. Kurssilla harjoitellaan fyysisen komedian ja klovnerian perusteita. Muun muassa liikeanalyysin sekä erilaisten improvisaatioharjoitusten kautta tutkimme, mikä naurattaa ja miksi. Mikä meissä itsessämme voi olla naurettavaa? Läsnäolo, leikki ja avoimuus ovat tämän kurssin avainsanoja! Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta klovneriasta osallistuaksesi kurssille. Kurssin opettaja Henni Kervinen on klovneriaan ja ilma-akrobatiaan erikoistunut sirkustaiteilija ja -opettaja. Henni on opiskellut fyysistä teatteria ja klovneriaa Italiassa, Firenzessä Giovanni Fusettin johdolla. Hinta 60e/2 päivää.

Vanne 13.-14.4. kello 19:30-21
Kurssilla harjoitellaan monipuolisesti vannetemppuja ja –tekniikkaa ja opetellaan yhdistämään yksittäisiä temppuja liikesarjoiksi. Kurssilla opeteltavat liikkeet yhdistelevät erilaisia vannetekniikoita sirkus- ja flow-tyylistä rytmiseen voimisteluun – treenaamme mm. heittoja, akrobaattisia vanneliikkeitä sekä multihooppausta. Kurssilla on avoin taso ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Opettajana toimii Elina Vessonen, Circus Helsingin kasvatti ja pitkä-aikainen opettaja. Video Elinan vanneharjoittelusta. Hinta 50e/2 päivää.