Henkilökunta

Martina Linder, toiminnanjohtaja. Martina on koulutukseltaan juristi, mutta työskentelee nykyisin täysipäiväisesti sirkuksen parissa. Hän perusti Circus Helsingin vuona 2001 ja toimi useita vuosia sen opettajana ja esiintyvän ryhmän ohjaajana. Tämän lisäksi Martina on alusta asti ollut Circus Helsingin toiminnanjohtaja. Toiminnanjohtajan tehtävien lisäksi hän on päävastuussa Circus Helsingissä vierailevien yritysryhmien tapahtumien suunnittelusta ja myynnistä. Martinalle tärkeintä sirkustaiteessa ja sen harrastamisessa on yhteisöllisyys ja tekemisen ilo. Se, että sirkus kannustaa meitä olemaan oma itsemme sekä henkisellä että fyysisellä tasolla.

Mikko Rinnevuori, rehtori. Mikko on kasvatustieteen maisteri, joka on harjoitellut niin capoeiraa, breakdancea, ilma-akrobatiaa kuin käsinseisontaakin. Hän on opiskellut Intrépida Trupe-akrobatiaryhmässä Rio de Janeirossa vuosina 2003 ja 2004 sekä kilpaillut TeamGym-voimistelumaajoukkueessa vuosina 2008 ja 2009. Mikko on työskennellyt akrobaattina Race Horse Companyssa vuodesta 2014. Mikko on kirjoittanut akrobatian harjoittelusta kaksi kirjaa, ”Lattia-akrobatian perusteet (2014)” ja ”Käsinseisonnan perusteet (2016)”. Circus Helsingin rehtorina hän on toiminut vuodesta 2010. Rehtorin töiden lisäksi Mikko opettaa Circus Helsingin oppilaita naperoista aikuisiin.

Tuula Anttila, toimistosihteeri.

Saga Kolehmainen, toimistotyöntekijä. Saga on sirkusartisti ja opettaja. Hän on opiskellut sirkusta Lahdessa sekä Ecole nationale de cirque de Chatellerault -koulussa Ranskassa ja valmistunut opettajaksi Haaga-Helian ammtillisesta opettajakorkeakoulusta. Saga hallitsee ja opettaa monta eri sirkuslajia, hänen oma erikoislajinsa on ilma-akrobatia ja nuorallakävely. Monipuolista kokemustaan sirkusopettajana toimimisesta hän on kartoittanut eri sirkuskouluissa vuodesta 1998. Saga opettaa esiintyvää ryhmää ja vastaa esiintyvän ryhmän keikoista. Tällä hetkellä Saga on äitiyslomalla.

Laura-Elina Aho, opintosihteeri.

Laura Tuorila, toimistotyöntekijä. Laura valmistuu keväällä 2017 taiteen maisteriksi Aalto-yliopistosta. Lisäksi hän on suorittanut opintoja Teatterikorkeakoulussa, Tukholman tanssi- ja sirkuskorkeakoulun maisteriohjelmassa ja Rio de Janeiron yliopistossa. Lisäksi Laura käy aktiivisesti kursseilla Suomessa ja ulkomailla. Circus Helsingillä Laura vastaa harjoitussalin toimivuudesta ja turvallisuudesta. Hän myös järjestää avoimia harjoituksia, tiiviskursseja ja muita kaikille avoimia tapahtumia sirkuksella, Minkä lisäksi Laura opettaa aikuisten aamutunteja sekä eri ikäisiä lapsia. Lauran työn tavoitteena on avata Circus Helsingin toimintaa myös ulkopuolisille ja mahdollistaa sirkuksen harrastaminen mahdollisimman laajalle joukolle.

Niko Miettinen, salimestari. Niko on alkujaan parkouraaja, joka sittemmin on astunut myös sirkuksen maailmaan treenaten useita eri lajeja niin lattialla kuin ilmassakin. Niko on myös esiintynyt Company Uusi Maailman teoksissa vuodesta 2012 lähtien. Lisäksi hän on toiminut parkour- ja sirkusopettajana Jyväskylässä. Circus Helsingillä Nikon vastuualueena on harjoitussali ja sen välineistö, minkä lisäksi hän valvoo avoimia harjoituksia.