Circus Helsinki 20 vuotta – vuosijuhlaviikko 15.-20.12.2021

VUOSIJUHLAVIIKKO 15.12.-20.12.2021

Circus Helsinki viettää tänä vuonna 20. juhlavuotta. Vuosijuhlaviikolla joulukuussa on luvassa laaja kattaus huikeita sirkusesityksiä Circus Helsingin entisiltä oppilailta, jotka ovat jatkaneet taivaltaan esitystaiteen parissa sekä Circus Helsingin nykyiseltä Esiintyvältä ryhmältä. Tervetuloa kanssamme juhlimaan!

ke 15.12. klo 18 / Shelter / Johan Juslin ja Jacintha Damström
to 16.12. klo 18Hygge / Circus Helsinki
la 18.12. klo 19.30 / Kasvu / Sofia Kistol, Kasperi Kola, Hannu Pham ja Elsi Sloan + Dj Enrique
su 19.12. klo 15Kepa / Circus Helsinki
su 19.12. klo 18 / Rafla / Kate & Pasi
ma 20.12. klo 18 Shelter / Johan Juslin ja Jacintha Damström

Liput
Aikuinen 11 €
Lapsi (alle 12 v.) 6 €
Ryhmälippu 4 hlö 31 €

Circus Helsingin nykyiset oppilaat saavat esityslipuista 30 % alennuksen.
Alle 3-vuotiaat pääsevät esityksiin maksutta vanhemman sylissä (ei tarvetta ennakkovaraukselle).
Lippuhinnat sisältävät 1 € käsittelymaksun, jota ei palauteta mahdollisissa peruutustapauksissa.

Huomaathan, että tarkastamme koronapassit ovella.

LIPPUKAUPPAAN 

***

Shelter
A wordless performance that mixes circus and music with a theatrical twist
Johan Juslin & Jacintha Damström

Shelter on sympaattinen ja hauska esitys koko perheelle, jossa sirkus ja livejazzmusiikki yhdistyvät. Esityksessä näemme ystävyyden tärkeyden ja sen, kuinka tärkeää on hyväksyä toisemme, vaikka tulisimme erilaisista taustoista ja kulttuureista.

Johan Juslin on diaboloon ja jongleeraukseen erikoistunut sirkustaiteilija. Johan on valmistunut Montrealin École nationale de Cirque -sirkuskoulusta vuonna 2016. Hän on kiertänyt maailmaa Cirque du Soleilin Corteo-esityksen matkassa. Tänä päivänä Johan kehittää omia esityksiä ja on aktiivinen sosiaalisessa mediassa diabolotutoriaalivideoiden kanssa.

Jacintha Damström on monipuolinen taiteilija, joka esiintyy aktiivisesti käyttäen hyväkseen kaikkia vahvuuksiaan. Hän aloitti taiteellisen uransa sirkuksessa ja myöhemmin myös huilu tuli hänen elämäänsä. Damström valmistui vuonna 2018 musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian solistiselta osastolta pääaineenaan huilu ja sivuaineenaan laulu. Häntä kiehtoo erilaisten taidelajien yhteentuominen, ja hän on jo vuodesta 2012 lähtien tehnyt sekä koreografioita että esiintynyt moniartistina. Hän on erikoistunut klassisen musiikin, tanssin ja fyysisen teatterin sekoittamiseen. Damström työskentelee lisäksi improvisaationäyttelijänä ja klovnina, ja on myös huilu-, sirkus- sekä improvisaatioteatteripedagogi.

//

Shelter är en rolig och sympatisk föreställning för hela familjen där cirkus och live jazzmusik möts. I föreställningen ser vi vänskapens betydelse och hur viktigt det är att gå varandra till mötes trots att man kommer från olika bakgrund och kultur.

Johan Juslin är en cirkusartist som specialiserat sig på diabolo och jonglering. Han tog examen från cirkusskolan “École nationale de Cirque” i Montreal 2016 och har turnerat runt världen med Cirque du Soleil’s show Corteo. Idag skapar Johan sina egna föreställningar och är aktiv på sociala medier med diabolo läro videon.

Jacintha Damström är en mångsidig konstnär som uppträder aktivt inom alla sina styrkor. Hon började sin konstnärliga karriär inom cirkusen och senare kom även tvärflöjten med i livet. År 2018 blev hon musikmagister från solistiska avdelningen vid Sibelius-Akademin med flöjt som huvudämne och sång som biämne. Damström fascineras av att blanda olika konststilar och har sedan 2012 börjat koreografera och uppträda som multiartist. Hennes nisch är att blanda den klassiska musiken med fysiskt skådespeleri och dans. Damström jobbar även som improvisationsskådespelare och clown samt är verksam som pedagog i flöjt, cirkus och improvisationsteater.

ke 15.12. klo 18
ma 20.12. klo 18

Esitys sopii yli 4-vuotiaille
Kesto n. 45 min

Esiintyjät: Johan Juslin & Jacintha Damström
Livemusiikki: Arto Ikävalko
Ohjaus: Alfonso Garzon
Valokuva: Tuomas Tenkanen

***

Hygge
-Home is where my socks are
Circus Helsinki

Hygge kutsuu katsojat turvaan villasukkien ja lämpimien syleilyjen maailmaan. Hyggeilijät avaavat kotinsa ovet katsojille ja päästävät heidät sisään maailmaansa, jossa kommunikoidaan liikkein ja elein. Olohuoneen matoilla nähdään akrobatiaa, käsilläseisontaa, jongleerausta, ilma-akrobatiaa, tanssia ja mimiikkaa. Vedä jalkaasi villasukat ja tee olosi kotoisaksi! Tässä kodissa kaikille tarjotaan kuumaa teetä.

to 16.12. klo 18

Esitys sopii kaiken ikäisille
Kesto n. 50 min

Ohjaus: Saga Kolehmainen
Tanssikoreografiat: Julia von Lerber
Esiintyjät: Kerttu Arnkil, Julia Ant-Wuorinen, Sara Björklund, Viola Freystätter, Saana Friberg, Liina Hämäläinen, Aiko Matsuda, Karoliina Pohjonen, Oona Rautio, Altti Timonen, Ronja Tuominen ja Julia von Lerber

***

Kasvu K-18
Sofia Kistol, Kasperi Kola, Hannu Pham ja Elsi Sloan
Juontaja ja dj Enrique Salas

Täysi-ikäiseksi kasvanutta Circus Helsinkiä juhlitaan illan aikana kasvun, kipuilun ja ilon kautta. Kasvu on neljän Circus Helsingillä kasvaneen nuoren artistin tähdittämä ilta, jossa sirkuksen, musiikin ja teatterin keinoja hyödyntävien esitysten kautta pohditaan identiteetin rakentumista sekä oman paikan löytämistä osana yhteiskuntaa ja sen normeja.

Esitysten lisäksi illan aikana nautitaan mukavasta yhdessäolosta, rennosta livemusiikista ennen esityksiä sekä dj Enriquen rytmeistä väliajalla ja esitysten jälkeen. Tarjoamme viinilasillisen ennen esityksiä, jonka voi nauttia sirkusbaarissa tai ottaa mukaan katsomoon.

Huomaathan, että ilta on suunnattu vain täysi-ikäisille. Lipun hinta sisältää kaksi alkoholillista tai holitonta juomaa.

la 18.12. klo 19.30 (showtime klo 20)

~Esiintyjät~

 

Sofia Kistol

Esitys käsittelee esiintyjän suhdetta feminiinisyyteen ja maskuliinisuuteen sen eri muodoissa. Esityksessä tutkitaan aihetta liikekielen, pukeutumisen ja tarinankerronnan keinoin sekä viitataan luontoon.

Kasperi Kola: VITTU MIKÄ TYÖMAA

”Missä mun turvakengät? Missä heijastinliivi? Missä kypärä? Miksi toi alue on rajattu oranssilla?”

VITTU MIKÄ TYÖMAA on monologi maskuliinisuudesta, seksuaalisesta turhautumisesta ja unelmoinnista. Siinä halutaan porautua poralla perseeseen ja kysyä, miksi työmaalle pääsee vain kulkukortilla. Se on mieleen juolahtaneiden ajatusten kasa, joka tahtoo laajentaa leikkikenttää.

Esitys sai ensi-iltansa Tampereella keväällä 2021.
Monologi sisältää ronskia kielenkäyttöä.

Kasperi Kola on pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva näyttelijä, esitystaiteilija ja klovni. Hän on ollut Circus Helsingin Esiintyvän ryhmän oppilas, ja sen jälkeen myös opettanut sirkuksella lapsi- ja aikuisryhmiä. Tällä hetkellä Kasperi opiskelee näyttelijäksi Tampereen yliopistossa Nätyllä. Muun muassa klovneria on hänelle tärkeältä ja kiinnostavalta tuntuva sirkuksesta käteen jäänyt esiintymisen muoto.

 

Hannu Pham: Light dance

”A rhythm of nature presented by the beauty of power and art”
-We are queerlesque

Light dance on soolo lattia-akrobatiassa, jossa hengitys on pääosassa.

Valokuva: Johanna Sandborg

 

Elsi Sloan

Elsi on rohkee ja rankka tyyppi joka haluaisi tehdä raffii musaa, mutta sielusta pulppuaa pelkkää hellää heleää tekstivetosta queerartpoppia.

”Mä olen Elsi Sloan, 21-vuotias vapaa ilmaisija. Mulle tärkeitä asioita ovat innostuminen, yhdessä tekeminen, välittäminen ja uteliaisuus. Viimeiset viisi vuotta olen säveltänyt ja esittänyt omia laulujani ukulelen, pianon ja lauluefektilaudan säestyksellä. Ääni kiinnostelee kokonaisuutena. Circus Helsingillä olin 7-11-vuotiaana, ja siellä kokemani asiat ovat vaikuttaneet ajatteluuni hyvin perustavanlaatuisesti: poikkitaiteellisuus ei oo mitenkään erityistä vaan lähtökohta, överiyden ihanuus, ideoiden välitön kokeileminen jahkailun sijaan, esiintymisen mielekkyys, vakavastiotettava leikki, luovan yhteisön merkittävyys, miten hyvältä tuntuu kun saa yleisön nauramaan… Tällä hetkellä opiskelen näyttelemistä Tampereen yliopistossa ja haaveilen kapitalismin jälkeisestä lempeämmästä ajasta.”

 

Dj Enrique 

Enrique began his passion for music at an early age, but it was only in 2015 when this passion became a little more serious hobby. His style mixes elements from house, deep house, minimal, and techno. Lately he has added some inclusion of folkloric, mystical elements, and organic sounds with shamanic vibes in his music selection. His goal is to express and convey a feeling of happiness, and to behold the moment through music.

***

Kepa
Circus Helsinki

Sun on turha koittaa määräillä mua
En tästä päivästä lähtien tottele sua
Tästä päivästä lähtien teen mitä huvittaa
-Janna

Iloinen ja raikas Kepa-sirkusesitys on täynnä vauhtia ja huimia temppuja. Tässä pikkuklovnien leikkipuistossa kiikkulaudalta hypitään voltteja, tynnyreillä seisotaan käsillä, keinussa roikutaan pää alaspäin ja hyppynaruissa tehdään voltteja. Kulmakunnan coolein klovni Kepa sekoittaa pakkaa suurella persoonallaan. Kepa on hyväntuulen esitys, joka sopii erityisen hyvin myös perheen pienimmille.

su 19.12. klo 15

Esitys sopii kaiken ikäisille
Kesto n. 40 min

Ohjaus: Saga Kolehmainen
Tanssikoreografiat: Julia Von Lerber
Esiintyjät: Kerttu Arnkil, Amos Finell, Saana Friberg, Helka Haukilahti, Sohvi Kanervo, Lilli Korpimäki, Belen Unal, Miray Unal, Karoliina Pohjonen, Oona Rautio ja Ninni Tervo

***

Rafla
Kate & Pasi

Rafla on nykysirkuksen keinoin kerrottu tarina kiertävästä ravintolasta ja kahdesta ravintoloitsijasta, jotka rakastavat työtään ja toisiaan kommelluksista huolimatta. Raflassa kaikki ei aina mene niin kuin pitää, mutta ilo ja riemu on aina taattu. Kevyen komediallinen ja elämäniloinen teos kaappaa katsojat mukaan akrobatian ja jongleerauksen maailmaan, jossa pizzat, sipulit ja ihmiset lentävät, kun Raflan ravintoloitsijat käyvät toimeen! Esityksen jälkeen yleisö voi jäädä kokeilemaan esityksessä nähtyjä pitsajongleeraustemppuja!

Kate & Pasi on kymmenen vuoden ajan maailmaa kiertänyt ja kansainvälisesti palkittu duo, joka luo korkeatasoista, vauhdikasta ja huumorilla höystettyä sirkusohjelmaa. Duo on esiintynyt tunnettujen varieteeteattereiden ohjelmistoissa ja kiertänyt maailmalla kanadalaisen nykysirkusryhmä Cirque Eloizen sekä pohjoisamerikkalaisen Cirque Dreamsin matkassa. Kotimaassa duo on nähty mm. Sirkus Finlandian ja Talvisirkus Hurjaruuthin tuotannoissa.

su 19.12. klo 18

Esitys sopii yli 5-vuotiaille
Kesto n. 30 min

Esiintyjät: Katerina Repponen ja Pasi Nousiainen
Esityksen idea: Maksim Komaro
Puvustus: Riikka Heiskanen
Lavastus: Tapio Komulainen
Valokuva: Mia Bergius

https://www.kate-pasi.com/

 

***

Haluatko kuulla ensimmäisenä tulevista esityksistä? Liity Circus Helsingin esitysten postituslistalle!