Toimintaohjeet syksylle 2021

Jos sinulla on edes pieniä flunssan oireita tai olet vastikään ollut sairaana, älä tule harjoituksiin. Seuraamme sairastapauksissa THL:n ohjeistusta.

Circus Helsingin arvot:
Olemme kaikille avoin, lämminhenkinen yhteisö, jolle tärkeää ovat turvallinen ja yhdenvertainen ilmapiiri, luovuus ja ilo, sinnikkyys sekä vastuullisuus. Toimintaamme ohjaaviin arvoihin voi tutustua tarkemmin täällä. Tervetuloa mukaan!

Sirkustunnin sisältö:
-Circus Helsingillä on käytössä 600 m2 harjoitussali Suvilahden Voimala-rakennuksessa 1. Harjoitussali on jaettu kolmeen osaan, mustaan, punaiseen ja siniseen, akustoivilla verhoilla.
-Sirkusryhmät on jaettu Vadelmiin, Viinirypäleisiin ja Appelsiineihin, ja ne kiertävät vuoroviikoin Circus Helsingin eri saleissa. Kussakin harjoittelupaikassa harjoitellaan eri sirkuslajeja eri välineiden avulla.
-Sirkustunnit koostuvat alkulämmittelystä, akrobatian ja sirkuslajien turvallisesta opettelusta, ilmaisu- ja esiintymisharjoituksista, lihaskuntoharjoittelusta ja kehonhuollosta.
-Olemme rajanneet ryhmien kokoa siten, että ryhmät voivat harjoitella salissa turvaväleillä. Seuraamme tarkasti tautitilannetta, ja olemme valmiudessa jakaa ryhmiä vielä pienempiin alle 10 henkilön ryhmiin tai siirtämään osan opetuksesta viime kevään 2021 tavoin ulkotreeneiksi, mikäli tilanne sitä vaatii. Toivottavasti rokotekattavuuden kasvun myötä tälle ei kuitenkaan ole tarvetta.

Harjoitusten käytännön järjestelyt:
-Pue treenivaatteet päälle jo kotona. Pukuhuoneet on muutettu odotustiloiksi, eivätkä ne siten ole tavallisessa käytössä.
Tunnille tullaan liikuntaan sopivissa vaatteissa. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni ja korut poistaa harjoittelun ajaksi. Muista myös juomapullo. Talvella suosittelemme kerrospukeutumista, sillä sali on viileä kylmällä säällä.
-Tunnille saavutaan C-rapun kautta. Kädet pestään heti saavuttaessa oman odotusalueen käsipesupisteillä. Myös tunnin aikana käsiä desinfioidaan välinelajeja harjoiteltaessa.
-Sirkuksen tiloissa käytetään maskia oman harkinnan mukaan. Suosittelemme maskia, jos sinua ei ole rokotettu tai olet juuri ollut flunssassa.
-Tunnin alkua odotetaan ryhmän omalla odotusalueella kolmessa eri odotustilassa: Appelsiinit ovat aulassa, Vadelmat vasemmanpuoleisessa pukuhuoneessa ja Viinirypäleet oikeanpuolimmaisessa pukuhuoneessa. Suosittelemme välttämään tarpeetonta oleilua yhteistiloissa. Pienempien lasten vanhempien on kuitenkin hyvä olla tunnin ajan tavoitettavissa puhelimitse.
-Ulkovaatteet ja kengät otetaan mukaan salin puolelle narikkaan, ja salista poistutaan B-rapun kautta, jotta lähtevät ja saapuvat oppilaat eivät kohtaa toisiaan. Jos lapsesi tarvitsee apua pukemisessa, tulee aikuisen pitää huolta ulkovaatteista tunnin ajan ja tulla lasta B-rappuun vastaan tunnin päätyttyä. Opettaja saattaa nuoremmat oppilaat B-rapun alaovelle. Olethan ajoissa lastasi vastassa, sillä opettaja ei seuraavan tunnin alkamisen vuoksi voi jäädä lasten kanssa alas odottamaan.
-Salin ikkunat pidetään auki ilmanvaihdon takaamiseksi. Salin ilma vaihdetaan tehokkaalla savunpoistopuhaltimella säännöllisesti. Puhallin vaihtaa koko salin ilman 2 minuutissa.
-Huomaathan, että sirkustreenit voivat alkaa muutaman minuutin myöhässä, kun opettaja saattaa edellistä ryhmää ulos tai desinfioi välineitä tuntien välissä.

Poissaolot ja korvaaminen:
HUOM! Poissaolojen korvaaminen toisella viikkotunnilla ei toistaiseksi ole mahdollista.
-Koululais- tai nuortenryhmien oppilaat (7–18-vuotiaat) voivat korvata poissaolojaan toisen ryhmän tunnilla tai sunnuntain avoimissa harjoituksissa. Toisen ryhmän tunnilla korvaamisesta tulee sopia erikseen opintosihteerin kanssa (info@circushelsinki.fi).
-Aikuisryhmien oppilaat sekä vauva-, taapero- ja lapsi-vanhempi-ryhmien aikuiset voivat korvata poissaolojaan aamuakrobatiatunneilla tai sunnuntain avoimissa harjoituksissa.
-Naperoryhmien oppilailla ei valitettavasti ole korvausmahdollisuutta.
-Huomaathan, että korvaaminen tulee suorittaa saman lukukauden aikana.

Vakuutus:
Alle 20-vuotiaat oppilaat on vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan vahinkoilmoituslomakkeen. Lomakkeen voi pyytää myös Circus Helsingin toimistosta (toimisto@circushelsinki.fi). Yli 20-vuotiaat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

Turvallinen kulku sirkukselle:
-Circus Helsinki sijaitsee Suvilahdessa osoitteessa Sörnäisten rantatie 22, rakennus 1 C.
-Suosittelemme kävellen tai pyörällä saapumista. Lähimmät metropysäkit ovat Sörnäinen ja Kalasatama. Vilkas Sörnäisten rantatie kannattaa sään salliessa ylittää kävelysiltaa pitkin.
-Suvilahden alueella on paljon toimijoita sekä liikkuvia lapsia ja alueella järjestetään yleisötapahtumia läpi vuoden. Olethan siis varovainen, jos saavut autolla! Ethän pysäköi autoasi sirkuksen oven eteen edes väliaikaisesti lapsia noudettaessa. Alueella on 3 tunnin maksuton pysäköinti kiekolla.
-Tarkemmat saapumisohjeet täällä.

Viestintä:
-Lähetämme kuukausittain infokirjeen ajankohtaisista asioista ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Olethan yhteydessä, jos haluaisit sirkuksen tiedotuksen useampaan osoitteeseen.
-Jokaiselle ryhmälle luodaan kauden alussa oma keskusteluryhmä Slack-sovellukseen. Keskusteluryhmässä voi ilmoittaa poissaoloistaan sekä jakaa kuvia ja videoita oman ryhmän ja opettajan kanssa. Keskusteluryhmiin voivat liittyä niin oppilaat kuin heidän vanhempansa. Slackia voi käyttää puhelimen tai tietokoneen sovelluksella tai selaimen kautta.
-Sirkuksen tunnelmaa myös sosiaalisen median kanavissamme FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!