Toimintaohjeet lukuvuodelle 2022-23

Jos sinulla on edes pieniä flunssan oireita tai olet vastikään ollut sairaana, ethän tule harjoituksiin. Seuraamme sairastapauksissa THL:n ohjeistusta. 

 

Circus Helsingin arvot:
Olemme kaikille avoin, lämminhenkinen yhteisö, jolle tärkeää ovat turvallinen ja yhdenvertainen ilmapiiri, luovuus ja ilo, sinnikkyys sekä vastuullisuus. Toimintaamme ohjaaviin arvoihin voi tutustua tarkemmin täällä. Tervetuloa mukaan! 

 

Harjoitustilat:
-Generaattorisali on 600 m2 harjoitussali Suvilahden Voimala-rakennuksessa 1. Harjoitussali on jaettu kolmeen osaan, mustaan, punaiseen ja siniseen, akustoivilla verhoilla. Ryhmät harjoittelevat salin jokaisessa osassa vuoroviikoin vaihtuvin välinein. 

Konttorisali on 56m2 harjoitussali Suvilahden Konttori-rakennuksessa 7 (B-rappu). Konttorisali mahdollistaa harjoittelun rauhallisissa pienryhmissä.  

 

Sirkustunnin sisältö:
-Sirkustunnit koostuvat alkulämmittelystä, akrobatian ja sirkuslajien turvallisesta opettelusta, ilmaisu- ja esiintymisharjoituksista, lihaskuntoharjoittelusta ja kehonhuollosta. 

 

Harjoitusten käytännön järjestelyt:
-Pue treenivaatteet päälle jo kotona. Pukuhuoneet on muutettu odotustiloiksi, eivätkä ne siten ole tavallisessa käytössä. 

Tunnille tullaan liikuntaan sopivissa vaatteissa. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni ja korut poistaa harjoittelun ajaksi. Muista myös juomapullo. Talvella suosittelemme kerrospukeutumista, sillä saleissa on viileää kylmällä säällä.

-Kädet pestään heti saavuttaessa suihkutilojen käsipesupisteillä. 

-Generaattorisalissa tunnin alkua odotetaan ryhmän omalla odotusalueella kolmessa eri odotustilassa: Appelsiinit ovat aulassa, Vadelmat vasemmanpuoleisessa pukuhuoneessa ja Viinirypäleet oikeanpuolimmaisessa pukuhuoneessa. 

-Konttorisalissa tunnin alkua odotetaan salin ulkopuolella, josta opettaja tulee hakemaan ryhmän. Vanhemmat pääsevät odottamaan tunnin ajaksi viihtyisään odotustilaamme. 

-Tarpeetonta oleilua yhteistiloissa tulee välttää. Vanhemmat voivat odottaa sirkustunnin ajan lapsen oman ryhmän odotustilassa. 

-Illan viimeisen tunnin jälkeen tiloista täytyy poistua välittömästi tunnin päätyttyä.  

 

Poissaolot ja korvaaminen:
-Koululais- tai nuortenryhmien oppilaat (7–18-vuotiaat) voivat korvata poissaolojaan sunnuntain avoimissa harjoituksissa.

-Aikuisryhmien oppilaat sekä vauva-, taapero- ja lapsi-vanhempi-ryhmien aikuiset voivat korvata poissaolojaan sunnuntain avoimissa harjoituksissa ja aamuakrobatiassa.

-Naperoryhmien oppilailla ei valitettavasti ole korvausmahdollisuutta.

-Huomaathan, että korvaaminen tulee suorittaa saman lukukauden aikana. 

 

Vakuutus:
Alle 20-vuotiaat oppilaat ovat vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vakuutusehdot löydät täältä. Yli 20-vuotiaille ja kattavamman vakuutusturvan (esim.magneettikuvaus) haluaville, suosittelemme oman vakuutuksen hankkimista. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan toimintaohjeen. 

 

Turvallinen kulku sirkukselle:
-Circus Helsingin toimisto sijaitsee Suvilahdessa osoitteessa Sörnäisten rantatie 22. Generaattorisali on rakennus 1 C:n toisessa kerroksessa. Konttorisali rakennus 7 B:n toisessa kerroksessa.

-Suosittelemme kävellen tai pyörällä saapumista. Lähimmät metropysäkit ovat Sörnäinen ja Kalasatama. Vilkas Sörnäisten rantatie kannattaa sään salliessa ylittää kävelysiltaa pitkin.

-Suvilahden alueella on paljon toimijoita sekä liikkuvia lapsia ja alueella järjestetään yleisötapahtumia läpi vuoden. Olethan siis varovainen, jos saavut autolla! Ethän pysäköi autoasi sirkuksen oven eteen edes väliaikaisesti lapsia noudettaessa. Alueella on 3 tunnin maksuton pysäköinti kiekolla.

-Tarkemmat saapumisohjeet täällä. 

 

Viestintä:
-Lähetämme kuukausittain infokirjeen ajankohtaisista asioista ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Olethan yhteydessä, jos haluaisit sirkuksen tiedotuksen useampaan osoitteeseen.

-Jokaiselle ryhmälle luodaan kauden alussa oma keskusteluryhmä Slack-sovellukseen. Keskusteluryhmässä voi ilmoittaa poissaoloistaan sekä jakaa kuvia ja videoita oman ryhmän ja opettajan kanssa. Keskusteluryhmiin voivat liittyä niin oppilaat kuin heidän vanhempansa. Slackia voi käyttää puhelimen tai tietokoneen sovelluksella tai selaimen kautta.

-Sirkuksen tunnelmaa myös sosiaalisen median kanavissamme Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!