Toimintaohjeet lukuvuodelle 2020-2021

Jos sinulla on edes pieniä flunssan oireita tai olet vastikään ollut sairaana, älä tule harjoituksiin. Toivomme myös, että et tule sirkukselle, jos olet juuri palannut ulkomailta tai ollut lähikontaktissa sairastuneen henkilön kanssa. Seuraamme sairastapauksissa THL:n ohjeistusta.

Circus Helsingin arvot:
Olemme kaikille avoin, lämminhenkinen yhteisö, jolle tärkeää ovat turvallinen ja yhdenvertainen ilmapiiri, luovuus ja ilo, sinnikkyys sekä vastuullisuus. Toimintaamme ohjaaviin arvoihin voi tutustua tarkemmin täällä. Tervetuloa mukaan!

Sirkustunnin sisältö:
-Sirkustunnit koostuvat alkulämmittelystä, akrobatian ja sirkuslajien turvallisesta opettelusta, ilmaisu- ja esiintymisharjoituksista, lihaskuntoharjoittelusta ja kehonhuollosta.
-Tunnit pidetään Circus Helsingin harjoitussalissa, joka on jaettu kolmeen osaan, mustaan, punaiseen ja siniseen, akustoivilla verhoilla. Salissa harjoittelee samanaikaisesti enintään kolme ryhmää. Ryhmät vuorottelevat viikoittain salin kahden tai kolmen osan välillä, ja jokaisessa osassa harjoitellaan hieman eri välineillä eri sirkuslajeja.
-Lokakuusta 2020 lähtien Circus Helsingillä on ollut suuren salin (600 m²) lisäksi käytössä Huilaamo-tila (126 m²) Suvilahden rakennuksessa 9, jossa osa oppilaista on harjoitellut turvavälien takaamiseksi.
-Sirkustunneilla huolehditaan riittävien turvavälien toteutumisesta, ja käsiä desinfioidaan kontakti- ja välinelajeja harjoiteltaessa. Salin ilma vaihdetaan säännöllisesti tehokkaan savunpoistopuhaltimen avulla.

Tunnille saapuminen ja tunnilta poistuminen:
-Sirkukselle saavutaan C-rapun kautta aikaisintaan 15 minuuttia ennen harjoitusajan alkua. Tunnin alkua voi odottaa ryhmän omalla odotusalueella joko aulassa tai jommassakummassa pukuhuoneessa.
-Edellytämme, että lastaan sisään asti saattavat vanhemmat sekä aikuiset ja yli 15-vuotiaat oppilaat käyttävät kasvomaskia aina kun mahdollista. Maskin käyttö on erityisen tärkeää tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää (etenkin odotustilat ja narikat). Odotustilojen ikkunat pidetään auki ilmanvaihdon takaamiseksi.
-Kengät riisutaan ryhmän omassa odotustilassa ja kädet pestään heti saavuttaessa suihkutilojen käsienpesupisteillä. Opettajat noutavat ryhmät saliin. Ulkovaatteet riisutaan vasta salista löytyvään narikkaan, jonne myös kengät otetaan mukaan.
-Suosittelemme, että tarpeetonta oleilua yhteistiloissa vältettäisiin ja vanhemmat odottaisivat sirkustuntien ajan sirkuksen ulkopuolella. Pienempien lasten vanhempien on kuitenkin hyvä olla tunnin ajan tavoitettavissa puhelimitse.
-Salista poistutaan B-rapun kautta, jotta lähtevät ja saapuvat oppilaat eivät kohtaa. B-rappuun on kulku salista välinekäytävän oven tai hissin kautta. Opettajat saattavat nuoremmat oppilaat B-rapun alaovelle. Saavuthan ajoissa hakemaan lapsesi alaovelta. Jos lapsesi tarvitsee apua pukemisessa, olisi hyvä, että aikuinen pitää huolta ulkovaatteista ja tulee lasta B-rapun kautta vastaan tunnin päätyttyä. Poistuttaessa kädet on mahdollista pestä B-rapun alakerran inva-wc:ssä. Taaperoryhmien rattaiden kanssa saapuvat vanhemmat voivat poistua tavalliseen tapaan C-rapun kautta.

Vaatetus:
-Treenivaatteet puetaan päälle jo kotona. Olemme laajentaneet odotusalueen myös pukuhuoneisiin ja suihkut on muutettu käsienpesupisteiksi, joten pukuhuoneet ja suihkutilat eivät ole tavallisessa käytössä.
-Tunnille tullaan liikuntaan sopivissa vaatteissa. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin ja tietyillä välineillä sukat jalassa. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni ja korut poistaa harjoittelun ajaksi. Talviaikaan suosittelemme kerrospukeutumista, sillä salin lämpötila laskee pakkasilla. Muista myös juomapullo.

Poissaolot ja korvaaminen:
-Koululais- tai nuortenryhmien oppilaat (7–18-vuotiaat) voivat korvata poissaolojaan toisen ryhmän tunnilla tai sunnuntain avoimissa harjoituksissa. Toisen ryhmän tunnilla korvaamisesta tulee sopia erikseen opintosihteerin kanssa (info@circushelsinki.fi).
-Aikuisryhmien oppilaat sekä vauva-, taapero- ja lapsi-vanhempi-ryhmien aikuiset voivat korvata poissaolojaan aamuakrobatiatunneilla tai sunnuntain avoimissa harjoituksissa.
-Naperoryhmien oppilailla ei valitettavasti ole korvausmahdollisuutta.
-Huomaathan, että korvaaminen tulee suorittaa saman lukukauden aikana.

Vakuutus:
Alle 20-vuotiaat oppilaat on vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan vahinkoilmoituslomakkeen. Lomakkeen voi pyytää myös Circus Helsingin toimistosta (toimisto@circushelsinki.fi). Yli 20-vuotiaat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

Turvallinen kulku sirkukselle:
-Circus Helsinki sijaitsee Suvilahdessa osoitteessa Sörnäisten rantatie 22, rakennus 1 C.
-Suosittelemme julkisilla kulkuvälineillä ja kävellen saapumista sekä sään salliessa vilkkaan Sörnäisten rantatien ylittämistä ylikulkusillan kautta. Lähimmät metropysäkit ovat Sörnäinen ja Kalasatama.
-Suvilahden alueella on paljon toimijoita sekä liikkuvia lapsia ja alueella järjestetään yleisötapahtumia läpi vuoden. Olethan siis varovainen, jos saavut autolla! Ethän pysäköi autoasi sirkuksen oven eteen edes väliaikaisesti lapsia noudettaessa. Alueella on 3 tunnin maksuton pysäköinti kiekolla.
-Tarkemmat saapumisohjeet täällä.

Viestintä:
-Lähetämme kuukausittain infokirjeen ajankohtaisista asioista ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Olethan yhteydessä, jos haluaisit sirkuksen tiedotuksen useampaan osoitteeseen.
-Jokaiselle ryhmälle luodaan kauden alussa oma keskusteluryhmä Slack-sovellukseen. Keskusteluryhmässä voi ilmoittaa poissaoloistaan sekä jakaa kuvia ja videoita oman ryhmän ja opettajan kanssa. Keskusteluryhmiin voivat liittyä niin oppilaat kuin heidän vanhempansa.
-Sirkuksen tunnelmaa myös sosiaalisen median kanavissamme FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!