Toimintaohjeet lukuvuodelle 2020-2021

Jos sinulla on edes pieniä flunssan oireita tai olet vastikään ollut sairaana, älä tule harjoituksiin. Toivomme myös, että et tule sirkukselle, jos olet juuri palannut ulkomailta tai ollut lähikontaktissa sairastuneen henkilön kanssa. Seuraamme sairastapauksissa THL:n ohjeistusta.

Circus Helsingin arvot:
Olemme kaikille avoin, lämminhenkinen yhteisö, jolle tärkeää ovat turvallinen ja yhdenvertainen ilmapiiri, luovuus ja ilo, sinnikkyys sekä vastuullisuus. Toimintaamme ohjaaviin arvoihin voi tutustua tarkemmin täällä. Tervetuloa mukaan!

Sirkustunnin sisältö:
-Lasten ja nuorten sirkustunnit pidetään kevätkaudella 2021 vuoroviikoin sisä- ja ulkoharjoituksina turvallisen harjoittelun takaamiseksi pandemia-aikana. Sisätilojen henkilömäärää on rajattu tartuntojen ehkäisemiseksi. Aikuisten lähiopetus on toistaiseksi tauolla.
-Ryhmät on jaettu Vadelmiin, Viinirypäleisiin ja Appelsiineihin, ja ne kiertävät vuoroviikoin Circus Helsingin eri saleissa ja ulkona. Kussakin harjoittelupaikassa harjoitellaan eri sirkuslajeja eri välineiden avulla.
-Circus Helsingillä on käytössä 600 m2 suuri harjoitussali Suvilahden Voimala-rakennuksessa 1 sekä 126 m2 Huilaamo-harjoitussali rakennuksessa 9. Suuri sali on jaettu kolmeen osaan, mustaan, punaiseen ja siniseen, akustoivilla verhoilla.
-Sirkustunnit koostuvat alkulämmittelystä, akrobatian ja sirkuslajien turvallisesta opettelusta, ilmaisu- ja esiintymisharjoituksista, lihaskuntoharjoittelusta ja kehonhuollosta.

Sisäharjoitusten käytännön järjestelyt (Suuri sali):
-Tunnille saavutaan C-rapun kautta. Kädet pestään heti saavuttaessa suihkutilojen käsipesupisteillä.
-Kaikkien yli 12-vuotiaiden tulee käyttää maskia odotustiloissa ja salista poistuttaessa.
-Tunnin alkua odotetaan ryhmän omalla odotusalueella kolmessa eri odotustilassa: Appelsiinit ovat aulassa, Vadelmat vasemmanpuoleisessa pukuhuoneessa ja Viinirypäleet oikeanpuolimmaisessa pukuhuoneessa.
-Tunnille tullaan liikuntaan sopivissa vaatteissa. Pukeuduthan harjoituksiin lämpimästi kerroksiin (esim. treenitrikoot, collegehousut, pitkähihainen, huppari ja sukat/tossut), sillä ilmastointilaitteemme lisäksi sisätilojen ikkunat pidetään auki tehokkaan ilmanvaihdon takaamiseksi. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni ja korut poistaa harjoittelun ajaksi. Muista myös juomapullo.
-Treenivaatteet tulee pukea päälle jo kotona. Pukuhuoneet eivät toistaiseksi ole tavallisessa käytössä. Kaikki tavarat, kengät ja päällysvaatteet otetaan harjoitusten ajaksi salin puolelle.
-Tarpeetonta oleilua yhteistiloissa tulee välttää. Toivomme, että vanhemmat odottavat sirkustunnin ajan sirkuksen ulkopuolella. Pienempien lasten vanhempien on kuitenkin hyvä olla tunnin ajan tavoitettavissa puhelimitse.
-Harjoitusten aikana salin ikkunat pidetään auki. Salin ilma vaihdetaan tehokkaalla savunpoistopuhaltimella jokaisen ryhmän välissä. Puhallin vaihtaa koko salin ilman 2 minuutissa.
-Harjoitusten ajan turvaväleistä toisiin oppilaisiin huolehditaan. Käsiä desinfioidaan välinelajeja harjoiteltaessa.
-Salista poistutaan B-rapun kautta, jotta lähtevät ja saapuvat oppilaat eivät kohtaa. Opettajat saattavat nuoremmat oppilaat B-rapun alaovelle.
-Huomaathan, että sirkustreenit voivat alkaa kevätkaudella muutaman minuutin myöhässä, kun opettaja saattaa edellistä ryhmää ulos tai desinfioi välineitä tuntien välissä.

Ulkoharjoitusten käytännön järjestelyt (Huilaamolta):
-Ulkoharjoituksissa harjoitellaan ryhmän omien opettajien kanssa ryhmän tavallisena harjoitusaikana mm. akrobatiaa, vannetta, jongleerausta, tasapainoilua slacklinella, käsinseisontaa, pyramideja ja kiipeilyä Kalasataman parkourpuistossa. Lisäksi leikitään, tehdään luovia harjoitteita sekä harjoitellaan voimaa. Lopuksi nautitaan yhdessä lämmintä mehua. Mehua on tarjolla myös lapsiaan hakeville vanhemmille.
-Ryhmät aloittavat ja lopettavat harjoitukset Circus Helsingin Huilaamo-tilan edustalta.
-Turvallisuuden vuoksi on tärkeää, että oppilaat saapuvat ajoissa ja liikkuvat alueella vain ryhmässä opettajien johdolla. Opettajat ovat pukeutuneet keltaisiin huomioliiveihin, ja myös lapsille annetaan tunnin ajaksi huomioliivit.
-Harjoituksiin tulee pukeutua sään mukaisesti lämpimiin ja vettä hylkiviin vaatteisiin, kuten toppahousuihin, toppatakkiin, talvikenkiin ja pipoon. Verkkarit ja lenkkarit kastuvat lumessa, vaikka niiden alla olisikin pitkät housut ja villasukat. Suosittelemme kerrospukeutumista, jotta oppilas voi tarvittaessa myös vähentää kerroksia. Käsineiksi suosittelemme lämpimiä rukkasia, kintaita tai hansikkaita, joilla saa pidettyä kiinni esimerkiksi vanteesta tai roikuttua kiipeilytelineestä.
-Harjoitusten pakkasraja on -10-astetta. Lähetämme mahdollisina pakkaspäivinä erikseen viestiä harjoitusten uusista järjestelyistä. Ulkotreenialueella on katos sateen varalta.
-Roskamäärän vähentämiseksi toivomme, että oppilaat ja vanhemmat ottaisivat mukaan oman mukin lämmintä mehua varten.

Poissaolot ja korvaaminen:
Poissaolojen korvaaminen ei toistaiseksi ole mahdollista, sillä harrastustoiminta tulee toteuttaa koronatilanteen vuoksi vakiintuneissa ryhmissä. Normaaliaikana poissaoloja voi korvata alla mainitulla tavalla.
-Koululais- tai nuortenryhmien oppilaat (7–18-vuotiaat) voivat korvata poissaolojaan toisen ryhmän tunnilla tai sunnuntain avoimissa harjoituksissa. Toisen ryhmän tunnilla korvaamisesta tulee sopia erikseen opintosihteerin kanssa (info@circushelsinki.fi).
-Aikuisryhmien oppilaat sekä vauva-, taapero- ja lapsi-vanhempi-ryhmien aikuiset voivat korvata poissaolojaan aamuakrobatiatunneilla tai sunnuntain avoimissa harjoituksissa.
-Naperoryhmien oppilailla ei valitettavasti ole korvausmahdollisuutta.
-Huomaathan, että korvaaminen tulee suorittaa saman lukukauden aikana.

Vakuutus:
Alle 20-vuotiaat oppilaat on vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan vahinkoilmoituslomakkeen. Lomakkeen voi pyytää myös Circus Helsingin toimistosta (toimisto@circushelsinki.fi). Yli 20-vuotiaat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

Turvallinen kulku sirkukselle:
-Circus Helsinki sijaitsee Suvilahdessa osoitteessa Sörnäisten rantatie 22, rakennus 1 C. Uusi Huilaamo-harjoitussali sijaitsee rakennuksessa 9.
-Suosittelemme julkisilla kulkuvälineillä ja kävellen saapumista sekä sään salliessa vilkkaan Sörnäisten rantatien ylittämistä ylikulkusillan kautta. Lähimmät metropysäkit ovat Sörnäinen ja Kalasatama.
-Suvilahden alueella on paljon toimijoita sekä liikkuvia lapsia ja alueella järjestetään yleisötapahtumia läpi vuoden. Olethan siis varovainen, jos saavut autolla! Ethän pysäköi autoasi sirkuksen oven eteen edes väliaikaisesti lapsia noudettaessa. Alueella on 3 tunnin maksuton pysäköinti kiekolla.
-Tarkemmat saapumisohjeet täällä.

Viestintä:
-Lähetämme kuukausittain infokirjeen ajankohtaisista asioista ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Olethan yhteydessä, jos haluaisit sirkuksen tiedotuksen useampaan osoitteeseen.
-Jokaiselle ryhmälle luodaan kauden alussa oma keskusteluryhmä Slack-sovellukseen. Keskusteluryhmässä voi ilmoittaa poissaoloistaan sekä jakaa kuvia ja videoita oman ryhmän ja opettajan kanssa. Keskusteluryhmiin voivat liittyä niin oppilaat kuin heidän vanhempansa.
-Sirkuksen tunnelmaa myös sosiaalisen median kanavissamme FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!