Toimintaohjeet syksylle 2022

Jos sinulla on edes pieniä flunssan oireita tai olet vastikään ollut sairaana, ethän tule harjoituksiin. Seuraamme sairastapauksissa THL:n ohjeistusta. 

 

Circus Helsingin arvot:
Olemme kaikille avoin, lämminhenkinen yhteisö, jolle tärkeää ovat turvallinen ja yhdenvertainen ilmapiiri, luovuus ja ilo, sinnikkyys sekä vastuullisuus. Toimintaamme ohjaaviin arvoihin voi tutustua tarkemmin täällä. Tervetuloa mukaan! 

 

Harjoitustilat:
-Generaattorisali on 600 m2 harjoitussali Suvilahden Voimala-rakennuksessa 1. Harjoitussali on jaettu kolmeen osaan, mustaan, punaiseen ja siniseen, akustoivilla verhoilla. Ryhmät harjoittelevat salin jokaisessa osassa vuoroviikoin vaihtuvin välinein. 

Konttorisali on 56m2 harjoitussali Suvilahden Konttori-rakennuksessa 7 (B-rappu). Konttorisali mahdollistaa harjoittelun rauhallisissa pienryhmissä.  

 

Sirkustunnin sisältö:
-Sirkustunnit koostuvat alkulämmittelystä, akrobatian ja sirkuslajien turvallisesta opettelusta, ilmaisu- ja esiintymisharjoituksista, lihaskuntoharjoittelusta ja kehonhuollosta. 

-Seuraamme tarkasti tautitilannetta, ja olemme valmiudessa jakaa ryhmiä pienempiin alle 10 henkilön ryhmiin tai siirtämään osan opetuksesta kevään 2021 tavoin ulkotreeneiksi, mikäli tilanne sitä vaatii. Toivottavasti rokotekattavuuden kasvun myötä tälle ei kuitenkaan ole tarvetta. 

 

Harjoitusten käytännön järjestelyt:
-Pue treenivaatteet päälle jo kotona. Pukuhuoneet on muutettu odotustiloiksi, eivätkä ne siten ole tavallisessa käytössä. 

Tunnille tullaan liikuntaan sopivissa vaatteissa. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni ja korut poistaa harjoittelun ajaksi. Muista myös juomapullo. Talvella suosittelemme kerrospukeutumista, sillä saleissa on viileää kylmällä säällä.

-Tunnille saavutaan C-rapun kautta. Kädet pestään heti saavuttaessa suihkutilojen käsipesupisteillä. 

-Tunnin alkua odotetaan ryhmän omalla odotusalueella kolmessa eri odotustilassa: Appelsiinit ovat aulassa, Vadelmat vasemmanpuoleisessa pukuhuoneessa ja Viinirypäleet oikeanpuolimmaisessa pukuhuoneessa. 

-Tarpeetonta oleilua yhteistiloissa tulee välttää. Vanhemmat voivat odottaa sirkustunnin ajan lapsen oman ryhmän odotustilassa. 

-Illan viimeisen tunnin jälkeen tiloista täytyy poistua välittömästi tunnin päätyttyä.  

 

Poissaolot ja korvaaminen:
-Koululais- tai nuortenryhmien oppilaat (7–18-vuotiaat) voivat korvata poissaolojaan sunnuntain avoimissa harjoituksissa.

-Aikuisryhmien oppilaat sekä vauva-, taapero- ja lapsi-vanhempi-ryhmien aikuiset voivat korvata poissaolojaan sunnuntain avoimissa harjoituksissa.

-Naperoryhmien oppilailla ei valitettavasti ole korvausmahdollisuutta.

-Huomaathan, että korvaaminen tulee suorittaa saman lukukauden aikana. 

 

Vakuutus:
Alle 20-vuotiaat oppilaat on vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan vahinkoilmoituslomakkeen. Lomakkeen voi pyytää myös Circus Helsingin toimistosta (toimisto@circushelsinki.fi). Yli 20-vuotiaat huolehtivat itse vakuutusturvastaan. 

 

Turvallinen kulku sirkukselle:
-Circus Helsinki sijaitsee Suvilahdessa osoitteessa Sörnäisten rantatie 22. Generaattorisali rakennus 1 C:n toisessa kerroksessa. Konttorisali rakennus 7 B:n toisessa kerroksessa.

-Suosittelemme kävellen tai pyörällä saapumista. Lähimmät metropysäkit ovat Sörnäinen ja Kalasatama. Vilkas Sörnäisten rantatie kannattaa sään salliessa ylittää kävelysiltaa pitkin.

-Suvilahden alueella on paljon toimijoita sekä liikkuvia lapsia ja alueella järjestetään yleisötapahtumia läpi vuoden. Olethan siis varovainen, jos saavut autolla! Ethän pysäköi autoasi sirkuksen oven eteen edes väliaikaisesti lapsia noudettaessa. Alueella on 3 tunnin maksuton pysäköinti kiekolla.

-Tarkemmat saapumisohjeet täällä. 

 

Viestintä:
-Lähetämme kuukausittain infokirjeen ajankohtaisista asioista ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Olethan yhteydessä, jos haluaisit sirkuksen tiedotuksen useampaan osoitteeseen.

-Jokaiselle ryhmälle luodaan kauden alussa oma keskusteluryhmä Slack-sovellukseen. Keskusteluryhmässä voi ilmoittaa poissaoloistaan sekä jakaa kuvia ja videoita oman ryhmän ja opettajan kanssa. Keskusteluryhmiin voivat liittyä niin oppilaat kuin heidän vanhempansa. Slackia voi käyttää puhelimen tai tietokoneen sovelluksella tai selaimen kautta.

-Sirkuksen tunnelmaa myös sosiaalisen median kanavissamme Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!