Tilan vuokraus

Circus Helsingin tila on monikäyttöinen! Circus Helsinki sijaitsee vanhassa voimalarakennuksessa osoitteessa Sörnäisten rantatie 22, Voimala/rakennus 1, Suvilahdessa Helsingin Energian entisellä voimala-alueella.

Lisätietoja Martina Linder +358 400 881 204, martina@circushelsinki.fi tai Saga Kolehmainen (äitiyslomalla) +358505991721, saga@circushelsinki.fi.

Käyttö

Circus Helsingin tilana Suvilahdessa toimii suuri Generaattorisali. Se on pinta-alaltaan 700 m² ja se voidaan jakaa pienempiin osiin akustoivilla väliverhoilla. Generaattorisali toimii Circus Helsingin pääasiallisena harjoittelutilana.

Generaattorisalia vuokrataan sirkus-, urheilu-, tanssi- ja teatteriryhmille yms. sekä yrityksille virkistyskäyttöön. Tilaa voi vuokrata omaan opetus- ja harjoittelukäyttöön tai ryhmille voidaan järjestää opetusta tai tapahtumia sirkusteemalla.

Tilassa on pidetty esimerkiksi synttäreitä, polttareita, pikkujouluja, seminaareja, yli 200 hengen liikeillallisia ja tilausesityksiä.

Generaattorisalin voi esimerkiksi vuokrata kokonaan (700 m²), puoliksi (350 m²) tai pienemmän osan, joka erotetaan väliverholla. Tila on 10 metriä korkea, 42 metriä pitkä ja 16 metriä leveä.

Harjoitustilan lisäksi käytössä on pukuhuoneet, aula sekä neuvottelutilat.

Kulkuyhteydet

Lähistölle pääsee busseilla (pysäkki: Sörnäinen), sekä raitiovaunuilla 6, 7 ja 8 (pysäkki: Sörnäinen). Sörnäisten ja Kalasataman metroasemilta kävelymatkaa on noin 500 metriä.

Alueelle on mahdollista ajaa henkilöautolla. Auton voi pysäköidä Voimalan itäpuolelle (tapahtumakentän ja graffitiaidan puolelle).

Circus Helsinki, Suvilahti

Varusteet

– henkilönosturi
– ilma-akrobatiakiinnitykset ja -välineet sekä turvavaljaita
– 15 metriä pitkä ilmarata (eli Air Track, joka soveltuu niin flikkien ja kuperkeikkojen kuin edistyneiden volttisarjojenkin harjoitteluun)
– permantomattoja
– kaksi isoa trampoliinia, alastulomonttu ja lonssi
– eripaksuisia patjoja
– kaksi tiukkaa nuoraa, korkea ja matala
– yksipyöräisiä
– ponnahduslauta
– käsinseisontakeppejä
– erilaisia jongleerausvälineitä: vanteita, diaboloja, flowersticksejä, palloja, keiloja.

Circus Helsingin generaattorisalin historiaa

Generaattorisali on valmistunut vuonna 1907, ensimmäisenä Suvilahden vanhan voimalaitoksen rakennuksista. Generaattorisalissa ovat sijainneet vanhat turbiinit, joita on aikakaudesta riippuen käytetty hiilellä, öljyllä ja kaasulla. Generaattorisali on art nouveau-tyylinen Suvilahden arkkitehtuurin helmi, ja se on yksi kansallisista suojelukohteista. Uuden voimalaitoksen valmistuttua vanha voimalaitos lopetti toimintansa vuonna 1976. Viimeisten 10 vuoden aikana Generaattorisali on palvellut Helsingin Energian työntekijöiden urheilusalina. Vuosina 2012-2013 salissa on tehty mittavia kunnostus- ja uudistustöitä sirkuskäyttöä varten.

Sirkustilaa vuokrataan

 

Tallenna