Talviloman toiminta

Sirkuskoulu viettää talvilomaviikkoa ma 17.2. – su 23.2. Opetus on lomaviikolla tauolla leirejä, tiiviskursseja, temppuratoja ja avoimia harjoituksia lukuun ottamatta.

 

TALVILOMAN SIRKUSLEIRIT LAPSILLE, NUORILLE JA AIKUISILLE

Circus Helsingin leireillä harjoitellaan monipuolisesti eri sirkuslajeja, kuten lattia-akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, käsinseisontaa ja trampoliinihyppyjä. Lisäksi kiinnitetään huomiota lihasvoiman ja liikkuvuuden harjoitteluun. Lastenleireillä myös leikitään ja pelataan erilaisia pelejä.

Leireille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin sirkus- tai akrobatiaharrastajat. Opettajat huomioivat jokaisen osallistujan lähtötason ja tarvittaessa vaikeuttavat tai helpottavat harjoituksia kunkin treenaajan tarpeisiin.

Lasten kolmen päivän sirkusleiri (7–12-vuotiaille)
Ma 17.2. – ke 19.2. klo 9–15
Hinta: 150 € (sisältää lounasruokailun)
Ilmoittauduthan viimeistään 10.2.!

Aikuisten minileiri
Ti 18.2. ja ke 19.2. klo 18–21
Hinta: 75 €

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma

Yöleiri 10–14-vuotiaille keski- ja jatkotason oppilaille / PERUTTU
to 20.2. klo 18.30 – pe 21.2. klo 17
Hinta: 90 € (sisältää iltapalan, aamupalan ja lounaan)
Opettaja: Fanni Tähtinen
Ilmoittauduthan viimeistään 13.2.!

Yöleiri koostuu akrobatia- ja sirkusharjoittelusta sekä sirkusaiheisesta oheistoiminnasta. Leiriläiset yöpyvät sirkuksen harjoitussalissa. Hintaan sisältyy iltapala, aamiainen ja lounas.

 

 

Workshop: Aerial hoop variations with Eliana Sofia (15+ years)

Sunday 16.2. time 15:00-17:30 (2,5 hours)
Price: 40 €

This workshop will lead you through set variations of tricks, positions, movements and transitions and will teach you to explore and create your own variations. Such exploration will allow you to expand your own personal aerial hoop vocabulary, encouraging you to diversify and improve your skill level in fun and creative ways. Previous experience with aerial hoop is required.

Teacher: Eliana Sofia
Eliana is a creator, expressing herself in the realms of circus, visual arts, and music. She received comprehensive circus training as a teenager in a youth performance troupe in the United States, where she developed an aptitude for both trapeze and aerial hoop. She later moved to Canada where she performed as an independent aerialist for five years, including with the internationally renowned company The Underground Circus. She has been coaching circus internationally (CA, US, DE, FI, EE, CH) for more than nine years. Eliana recently participated in international artist residencies and exhibitions in Finland and Germany as a recipient of the British Columbia Arts Council’s Early Career Development Program Award (2018-2019). She holds a BA in visual arts and Indigenous and Western art history, and she is currently studying a Masters degree in socially-engaged art at the Superior School of Art and Design in Geneva, Switzerland. Her current projects include a Yiddish music research and performance collaboration and a conceptual feminist circus production. www.eliana-sofia.com

Register (you will get info about payment via e-mail after registration)
Facebook-event

 

Ruoskan tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille) / Täynnä

Ma 17.2. klo 17.30–19
Hinta: 40 €

HUOM! Kurssille mahtuu vain 5 osallistujaa.

Kurssilla harjoitellaan erilaisia tapoja käyttää ruoskaa sirkusvälineenä. Lisäksi harjoitellaan tarkkuuttaa vaativia harjoituksia, kuten osumista johonkin kohteeseen. Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta ruoskan käytöstä. Mukaan omat korvatulpat ja pitkähihainen vaatetus (housut ja paita, jotka peittävät mahdollisimman paljon ihoa).

Opettaja: Katerina Repponen
Katerina on sirkusartisti ja sirkuksen opettaja. Kuusivuotiaana sirkusharrastuksen aloittanut Katerina valmistui Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta vuonna 2010. Lisäksi hän on kouluttautunut Kiovassa Ukrainan valtion sirkuskoulussa. Katerina esiintyy aktiivisesti ympäri maailmaa erilaisissa produktioissa, festivaaleilla ja teatterissa. Lisäksi hän on opettanut sirkuksen eri lajeja valmistumisestaan lähtien ja pitänyt työpajoja sekä Suomessa että ulkomailla. Katerinan erityisosaamisaluetta ovat pariakrobatia, jalkajongleeraus ja ruoskien manipulointi salsan pyörteitä unohtamatta.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

 

Käsinseisonnan perusteet -tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille) / Täynnä

Ma 17.2. klo 19–21
Hinta: 30 €

Kurssilla paneudutaan käsinseisonnan perusteisiin. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta lajista osallistuaksesi kurssille. Harjoitukset sisältävät käsinseisontaa kehittäviä tekniikka-, voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Käytössä on harjoitusta tukevia välineitä kuten mattoja ja erilaisia korokkeita.

Opettaja: Osmo Tammisalo
Osmo on sirkusopettaja ja tietokirjailija. Sirkuksessa hänen päälajinsa ovat akrobatia, pariakrobatia ja käsinseisonta, minkä lisäksi hän opettaa jongleerausta.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

 

 

Jalkajongleerauksen tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

Ti 18.2. klo 17.30–19
Hinta: 30 €

Kurssilla harjoitellaan jalkajongleerauksen perusteita. Mukaan voivat osallistua niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin sirkusharrastajat. Harjoituksia vaikeutetaan ja helpotetaan jokaisen oppilaan tason mukaan. Kurssilla annetaan myös ohjeita itsenäiseen jatkoharjoitteluun. Kurssille et tarvitse omia välineitä. Kaikki tarvittavat välineet löytyvät sirkuskoulusta.

Opettaja: Katerina Repponen
Katerina on sirkusartisti ja sirkuksen opettaja. Kuusivuotiaana sirkusharrastuksen aloittanut Katerina valmistui Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta vuonna 2010. Lisäksi hän on kouluttautunut Kiovassa Ukrainan valtion sirkuskoulussa. Katerina esiintyy aktiivisesti ympäri maailmaa erilaisissa produktioissa, festivaaleilla ja teatterissa. Lisäksi hän on opettanut sirkuksen eri lajeja valmistumisestaan lähtien ja pitänyt työpajoja sekä Suomessa että ulkomailla. Katerinan erityisosaamisaluetta ovat pariakrobatia, jalkajongleeraus ja ruoskien manipulointi salsan pyörteitä unohtamatta.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

 

Workshop: Acro and psychomotricity for beginners (15+ years) / Full

Thu 20.2. time 18-20.30

This course is a great starting point for beginners who want to learn the basics of floor-based acrobatics by focusing on drills and positioning for acrobatic fundamentals. You will exercise your strength, core and upper body whilst learning exciting and dynamic new skills.

Furthermore, the course will exploit psychomotricity, the relation between mental processes and physical activities, in its content. The course will explore motor, expressive and creative possibilities through the body, which leads psychomotricity to focus in the movement and human functions.

Price 35 €

Teacher: Enrique Salas
Enrique is a versatile sports and arts professional. He has experience as a physical education teacher, gymnast, capoerist, clown and circus artist. Originally from Chile, Enrique has worked with the Mannerheim League for Child Welfare, the Cultural Center in Kaisa and several festivals. In recent years, he has focused on projects aimed specifically at immigrants and refugees. In his classes, students learn not only circus tricks but also expression, collaboration and other important skills.

Register
Facebook-event

 

Frozen-temppuradat / Täynnä

La 22.2.
klo 10–11   2–3-vuotiaat
klo 11–12   3–6-vuotiaat
klo 12–13   3–6-vuotiaat
klo 13.30–14.30   5–8-vuotiaat
klo 14.30–15.30   4–8-vuotiaat

Hinta: 11 €/h/lapsi

Talvilomaviikon lauantaina Circus Helsingin harjoitussali täyttyy talven taiasta. Frozen-teemaisella temppuradalla oman elämänsä Elsat, Annat, Kristoffit ja Olafit pääsevät seikkailemaan erilaisten esteiden ja temppupisteiden lävitse. Luvassa mm. liaaneja, tasapainoiluhaasteita ja trampoliineja. Halutessaan lapset voivat pukeutua teeman mukaisesti.

Temppurata on suunniteltu siten, että lapsi osaa kiertää sitä iästä riippuen itsenäisesti tai yhdessä läheisen aikuisen kanssa. Alle 6-vuotiaiden lasten tulee osallistua radalle aikuisen kanssa. Samalla myös aikuiset pääsevät tutustumaan sirkusvälineisiin. Osallistuminen ei vaadi ennakkotaitoja, ja Circus Helsingin ohjaajat opastavat radalla.

Ratojen aikana sirkuskahviossa myynnissä pientä syötävää ja juotavaa.

Muistathan ilmoittautua temppuradalle etukäteen!

Ilmoittaudu

Kutsu Facebookissa myös ystäväperheesi tapahtumaan!

 

Leikkisä klovnerian tiiviskurssi aloittelijoille (yli 18-vuotiaille) / Täynnä

Su 23.2. klo 13–17
Hinta: 60 €

Klovni. Se joka rakastaa mokiaan ja vikojaan ja haluaa tulla niiden kanssa nähdyksi.

Lyhyen kurssin aikana piipahdetaan klovnerian maailmassa, jossa käydään läpi klovnerian peruspilarit: leikki, läsnäolo ja jakamisen tärkeys. Tämän lisäksi houkutellaan jokaisen klovniminää esille erilaisten fyysisten harjoitteiden ja leikin avulla. Mikä juuri minussa on ihanan naurettavaa?

Kurssi sopii kaikille yli 18-vuotiaille klovneriasta kiinnostuneille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta.

Vaatetus: Mielellään yksiväriset, mukavat vaatteet, joissa helppo liikkua.

Opettaja: Inga Björn
Inga on näyttelijä, klovni, sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta ja toiminut tämän jälkeen laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä esiintyen ja opettaen. Klovneriaa Inga on opiskellut klovnipedagogien Giovanni Fusettin opissa Coloradossa, Angela De Castron opissa Lontoossa sekä Taina Mäki-Ison opissa Turussa ja Helsingissä.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

 

Avoimet harjoitukset

su 23.2.
klo 17:30–19:30 lapset ja nuoret
klo 19:30–21:30 aikuiset

Avoimet harjoitukset ovat turvallista omatoimiharjoittelua varten. Sinun ei tarvitse olla Circus Helsingin oppilas osallistuaksesi avoimiin harjoituksiin. Pienet lapset voivat harjoitella vanhempiensa seurassa lasten ja nuorten vuorolla. Paikalla on aina Circus Helsingin ohjaaja, jolta voit kysyä tarvittaessa neuvoa.

Avoimet harjoitukset maksavat 6 € / henkilö. Harjoituksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Voit maksaa kertamaksun valvojalle tai vaihtoehtoisesti ostaa 10 kerran kortin (60 €) avointen harjoitusten valvojalta. 10 kerran kortilla ensimmäinen harjoituskerta on maksuton.

Circus Helsingin oppilaat voivat korvata poissaolojaan osallistumalla avoimiin harjoituksiin.