Syysloman toiminta

Syysloman lasten sirkusleiri (7–12-vuotiaille)

Circus Helsingin leireillä harjoitellaan monipuolisesti eri sirkuslajeja, kuten lattia-akrobatiaa, ilma-akrobatiaa, käsinseisontaa ja trampoliinihyppyjä. Lisäksi kiinnitetään huomiota lihasvoiman ja liikkuvuuden harjoitteluun. Lastenleireillä myös leikitään ja pelataan erilaisia pelejä.

Leirille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin kokeneemmatkin sirkus- tai akrobatiaharrastajat. Opettajat huomioivat jokaisen osallistujan lähtötason ja tarvittaessa vaikeuttavat tai helpottavat harjoituksia kunkin treenaajan tarpeisiin.

Ma 12.10 – to 15.10 klo 9–15
Hinta: 180 € (sisältää lounasruokailun)

Tartuntariskin minimoimiseksi leiriläiset harjoittelevat koko leirin ajan omassa enintään 10 hengen ryhmässä.

Opettajat: Lilli Dahlberg ja Milena Oksanen

ILMOITTAUDU (5.10. mennessä)
Facebook-tapahtuma

 

Käsinseisonnan perusteet -tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

Ma 12.10. klo 17.30–19
Hinta: 25 €

Yhden kokoontumiskerran tiiviskurssilla tutustutaan käsinseisonnan perusteisiin. Harjoitukset sisältävät käsinseisontaa kehittäviä tekniikka-, voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Käytössä on harjoittelua tukevia välineitä, kuten mattoja ja erilaisia korokkeita. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta lajista osallistuaksesi kurssille.

Opettaja: Osmo Tammisalo
Osmo on tietokirjailija ja sirkusopettaja. Sirkuksessa hänen päälajinsa ovat akrobatia, pariakrobatia ja käsinseisonta, minkä lisäksi hän opettaa jongleerausta. Osmo on sirkusharjoitusten käsillä kävelevä tietokirja: häneltä löytyy kekseliäitä harjoituksia ja vinkkejä liikkeen kuin liikkeen kehittelyyn.

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma

 

Rengastrapetsin alkeet (yli 15-vuotiaille)

Ma 12.10. ja ti 13.10. klo 19–21
Hinta: 60 €

Rengastrapetsin alkeet -tiiviskurssilla kokeillaan ja harjoitellaan erilaisia rengastrapetsin tekniikoita: asentoja, tiputuksia ja pyörähdyksiä. Kurssille osallistujan ei tarvitse osata muuta kuin päästä renkaalle istumaan. Opettaja ottaa kuitenkin huomioon sekä ryhmän että yksilöiden tason ja vaikeuttaa/helpottaa tekniikoita sen mukaan. Kurssille tulee pukeutua pitkähihaisiin, vartalonmyötäisiin urheiluvaatteisiin.

Opettaja: Inga Björn
Inga on valmistunut Turun Taideakatemian sirkuslinjalta päälajinaan rengastrapetsi. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä esiintyen ja opettaen.

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma

 

Kiinalaisen tolpan tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

Ma 12.10. ja ti 13.10. klo 19–20.30
Hinta: 60 €
Huom! Kurssille mahtuu vain 6 osallistujaa.

Kiinalaisen tolpan tiiviskurssi sopii kaikentasoisille akrobaateille ja tolpan ystäville, joilla on vähintäänkin hieman perusvoimaa ja liikkuvuutta. Kurssilla tehdään voima-, liikkuvuus- ja tolppatreeniä, joka hyödyttää kaikentasoisia treenaajia. Tolpalla tehtävistä tempuista on saatavilla eri variaatioita eri tasoille. Kurssilla on mahdollista treenata pidempää liikesarjaa tai vain yksittäisiä liikkeitä. Otathan mukaan kurssille farkut ja pitkähihaisen hupparin suojaamaan ihoa palamiselta sekä kumipohjaiset tossut.

Opettaja: Petri Ekqvist
Petri on kiinalaiseen tolppaan erikoistunut sirkustaiteilija, tanssija ja hieroja. Taiteellisen uransa aikana Petri on työskennellyt niin maalla, merellä kuin ilmassakin sekä Suomessa että Suomen ulkopuolella.

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma

 

Aerial Flow -tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille) / Täynnä

Ke 14.10. ja to 15.10. klo 19–21
Hinta: 60 €

Oletko keski- tai edistyneellä tasolla ilma-akrobatiassa ja haluaisit kehittää taitojasi yhä uudelle tasolle? Haluaisitko löytää sinulle ominaisen tavan liikkua ja luoda ilma-akrobatiavälineen kanssa? Aerial Flow -kurssilla keskitymme liikkeiden loppuun hiomiseen, oman tyylin etsintään sekä linkkien luomiseen temppujen välillä. Tutustumme ilma-akrobatiavälineen mahdollisuuksiin ja etsimme omaa luonnollista liikekieltä. Kurssi on suunnattu ilma-akrobatiaa jo aikaisemmin harrastaneille, ja sille voi osallistua millä tahansa ilma-akrobatiavälineellä. Kerro ilmoittautuessa, mitä välinettä haluaisit käyttää sekä käytätkö kurssilla omaa välinettäsi vai tarvitsetko välineen sirkuksen puolesta.

Opettaja: Milena Oksanen
Milena on maailmanluokan sirkusartisti ja ilma-akrobaatti. Hän on kouluttautunut alansa parhaissa korkeakouluissa Moskovassa ja Pariisissa ja on esiintynyt ympäri maailmaa jo kymmenen vuoden ajan. Milenan bravuuri on näyttävä keinutrapetsi, joka tarjoaa vauhtia ja vaaraa korkealla ilmassa. Hän taituroi myös sujuvasti ilmassa niin ilma-renkaalla kuin liehuvalla kankaalla kuvankaunista liikehdintää luoden. Hänen taitojaan on ihasteltu mm. Louis Vuittonin sekä Magic Johnssonin tapahtumissa ja Cirque Dreamsin tuotannoissa. Merkittävimpiin saavutuksiin lukeutuvat mm. päärooli Cirque du Soleilin “ Le Joyeux Calvaire” esityksessä sekä tribuutti Lola Floresille trapetsitaiteilijana Espanjassa kiertäneen ja yleisön valloittaneen The Hole 2 -show’n matkassa. Hän on myös edustanut Suomea menestyksekkäästi useilla kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla. Milena puhuu seitsemää eri kieltä, ja vapaa-ajalla hän rakastaa sosiaalista tanssia, etenkin lattareita.

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma

 

Cyr-renkaan tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

Ryhmä 1: La 17.10. klo 15–17
Ryhmä 2: La 17.10. klo 17.30-19.30

Hinta: 55 €

Taso: perustaso, ei aiempaa osaamista
HUOM! Molempiin ryhmiin otetaan vain 5 oppilasta

Cyr-rengas on akrobaattinen sirkuslaji, jossa esiintyjä seisoo metallisen vanteen sisällä ja antaa sille pyörimisvauhtia, joka mahdollistaa akrobaattisten liikkeiden toteuttamisen renkaan sisällä sekä sen ympärillä.

Cyr on hauska ja haastava laji, jossa yhdistyvät tasapainoilu, akrobatia sekä esinemanipulaatio. Parhaimmillaan renkaan kanssa työskentely on tanssillinen kokonaisuus, jossa esiintyjän ja renkaan yhteinen liike on sulavaa ja saumatonta.

Kurssi koostuu kolmesta osasta: renkaaseen ja sen liikkeeseen tutustumiseen, erilaisiin manipulaatioharjoitteisiin sekä renkaan perusliikkeen, ”valssin” harjoitteluun. Sen lisäksi käydään läpi turvallista kaatumista ja harjoittelua edistävää kehonhuoltoa.

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti aloittelijoille. Ilmoitathan pituutesi, jolloin osaamme varautua oikean kokoisilla renkailla!

Opettaja: Armas Lintusaari
Armas on valmistunut vuonna 2018 Salpauksen sirkusartistikoulutuksesta Lahdesta päälajinaan cyr-rengas. Hän on lyhyen ammattilaisuransa aikana ehtinyt jo kiertää maailmaa yhdessä Arctic Enselmble -ryhmän kanssa esiintyen myös korealaisella kehdolla ja ristiheitoilla. Tällä hetkellä hänen kiinnostuksen kohteensa ovat nykytanssi, parkour, kiipeily sekä pariakrobatia.

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma

Sivu täydentyy.