Pääsiäisloman toiminta

Päivitetty 17.3.
Koronavirusepidemian vuoksi pääsiäisloman kurssit ja avoimet harjoitukset on peruttu. Olemme yhteydessä kaikkiin tiiviskursseille ilmoittautuneisiin sähköpostitse ja kurssimaksut palautetaan.

 

Sirkuskoulu viettää pääsiäislomaa to 9.4. – ke 15.4. Opetus on lomaviikolla tauolla tiiviskursseja ja avoimia harjoituksia lukuun ottamatta.

 

Käsinseisonnan tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

To 9.4. klo 18.45–20.45
Hinta 30 €

Haluatko kokeilla käsinseisontaa tai kehittää käsinseisontataitojasi? Käsinseisonnan tiiviskurssilla tehdään käsinseisontaa kehittäviä tekniikka-, voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Taso on avoin ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tuntiin kuuluvat käsinseisontaan liittyvä alkulämmittely ja venyttely. Käytössä on harjoitusta tukevia ja helpottavia välineitä kuten mattoja, erilaisia korokkeita ja käsinseisontatelineitä.

Opettaja: Osmo Tammisalo
Osmo on sirkusopettaja ja tietokirjailija. Sirkuksessa hänen päälajinsa ovat akrobatia, pariakrobatia ja käsinseisonta, joiden lisäksi hän opettaa jongleerausta.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

 

Pitkäperjantain avoimet harjoitukset

Pääsiäislomalla avoimet harjoitukset sunnuntain sijaan pitkäperjantaina 10.4.!
klo 10–12 lapset ja nuoret
klo 12–14 aikuiset
klo 15–17 alle kouluikäiset lapset (osallistuminen aikuisen kanssa)

Circus Helsingin avoimet harjoitukset ovat turvallista akrobatia- ja sirkustaitojen omatoimiharjoittelua varten. Osallistujien käytössä on Circus Helsingin harjoitussali ja välineistö. Sinun ei tarvitse olla Circus Helsingin oppilas osallistuaksesi avoimiin harjoituksiin. Paikalla on ohjaajia, joilta voi kysyä tarvittaessa neuvoa.

Avoimiin harjoituksiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, mutta huomaathan, että saliin mahtuu kerralla rajattu määrä ihmisiä. Alle kouluikäisten vuorolla pienet lapset voivat harjoitella aikuisen seurassa. Myös lasten ja nuorten vuorolle osallistuvien pienempien lasten tulee osallistua harjoituksiin aikuisen kanssa.

Circus Helsingin oppilaat voivat korvata poissaolojaan osallistumalla avoimiin harjoituksiin. Alle kouluikäisten lasten vuorolla ei kuitenkaan ole korvausmahdollisuutta.

Kertamaksu 6 €
10 kerran kortti 60 € (ensimmäinen kerta ilmainen)
Alle kouluikäisten lasten vuorolla kertamaksu 6 € / lapsi ja aikuinen

Facebook-tapahtuma

 

Trampoliinin tiiviskurssit

Pe ja la 10.–11.4.
klo 17–18.30   Lapset 10–15 v.
klo 18.30–20.30   Aikuiset ja yli 15 vuotiaat

Hinta:
Lapset 55 €
Aikuiset 70 €

Avoimen tason trampoliinin tiiviskursseilla harjoitellaan trampoliiniliikkeitä ryhmän tason mukaisesti. Harjoittelu lähtee liikkeelle perusliikkeistä, kuten hypyt istumaan, selälle ja mahalle sekä kerävoltti eteen ja taakse. Perushypyistä edetään muun muassa kierrevolttien, taitto- ja suoravolttien sekä tuplavolttien harjoitteluun. Kurssilaisten käytössä on kaksi kilpatrampoliinia ja alastulomonttu.

Suosittelemme, että aikuiset ja yli 15-vuotiaat saapuvat saliin lämmittelemään itsenäisesti ennen kurssin alkua.
Huomaathan, että molemmille kursseille mahtuu vain 6 osallistujaa.

Opettaja: Lassi Tauriainen
Lassi on sirkustaiteilija ja akrobatiaopettaja. Trampoliinia, akrobatiaa ja trikkausta päälajeinaan treenaava Lassi on kouluttautunut muun muassa Flic sirkuskoulussa Italiassa sekä Torinon kuninkaallisessa voimisteluseurassa. Hän on esiintynyt freelanceartistina vuodesta 2010 asti sekä toiminut akrobatiaopettajana niin sirkuskouluissa, voimisteluseuroissa kuin trampoliinipuistossakin. Lisäksi hän esiintyy Race Horse Company -ryhmän teoksissa.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

 

Workshop mixing dance and aerials by Nomad-Philippe Bost (15+ years)

Sat and Sun 11.–12.4.
Time 10–16 (with 1,5-hour lunch break, lunch not included)
Price: 100 €
Level: Open level. You need to know at least five movements with your aerial discipline.

Do you want to explore the possibilities of mixing movements based on modern and contemporary dance
and aerial acrobatics? Workshop focuses on combining dance elements and circus techniques of discipline
chosen by the participant (f. ex. rope, silks, trapeze, straps). The aim of the workshop is to explore
participants personal way of moving and creating, and to search tools for transforming dance elements
from the floor to the air. Workshop approaches movement with sensitivity. Using participants senses and
feelings it is possible to create something unusual, fascinating and instantaneous. You can take part with
any aerial acrobatics discipline or chinese pole (except swinging/flying trapeze). You can bring your own aerial equipment or use one of Circus Helsinki´s. Please inform us your aerial discipline beforehand.

Watch a video to get a better view of the workshop.

Teacher: Nomad-Philippe Bost
Nomad-Philippe is circus artist, dancer, musician and writer. He is the founder of group Cie Étoile de mer
and has created and directed several workshops and multidisciplinary art pieces around the world.
More info: https://cieetoiledemer.wixsite.com/cieetoiledemer/quand

Register
Facebook-event

 

Korealaisen kehdon tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

Su ja ma 12.–13.4. klo 18–20.30
Hinta 75 €

Korealainen kehto on harvinainen sirkuslaji, jossa lentäjiä keinutetaan ja heitetään puolelta toiselle korkeilla tasoilla. Tässä rakennelmassa kaksi heittäjää seisoo vastakkain ja keinuttaa lentäjää välissään. Kurssilla pääsee kokeilemaan lajia ammattilaisohjauksessa!

Ensimmäisellä tunnilla harjoitellaan keinumisen perusteita sekä erilaisia irrotuksia yhdellä puolella. Toisella tunnilla keskitytään vaihtoheittoihin puolten välillä. Kaikki liikkeet tehdään turvallisesti lonssissa.

Arctic Ensemble on suomalainen sirkusryhmä, joka on esiintynyt korealaisen kehdon kanssa kahden vuoden ajan mm. Sirkus Finlandian kiertueella, Little World -teemapuistossa Japanissa sekä Hippodrome Circuksessa Isossa-Britanniassa. Ryhmä koostuu entisistä Salpauksen Sirkusartistikoulutuksen opiskelijoista. Tämän kurssin opettajina toimivat Armas Lintusaari, Linnea Purontaus, Minna Pulsa ja Orfeo Llewellyn. He ovat valmistuneet Sirkusartistikoulutuksesta vuosina 2017 ja 2018 ja heidän muita päälajejaan ovat pariakrobatia, ristiheitot, tiukka nuora, ilmatolppa, köysi sekä cyr-rengas.

Kurssille ilmoittautuessa mainitsethan, oletko tulossa kurssille lentämään vai heittämään. Heittäjille on hyötyä kokemuksesta pari- tai ryhmäakrobatiassa ja lentäjillä olisi hyvä olla jonkin verran akrobatiataustaa. Kurssin taso on kuitenkin avoin, joten kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita! Opetuskielet ovat suomi ja englanti.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

 

Cyr-renkaan tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

Ma 13.4. klo 15–17
Hinta: 55 €
Taso: perustaso, ei aiempaa osaamista

Cyr-rengas on akrobaattinen sirkuslaji, jossa esiintyjä seisoo metallisen vanteen sisällä ja antaa sille pyörimisvauhtia, joka mahdollistaa akrobaattisten liikkeiden toteuttamisen renkaan sisällä sekä sen ympärillä.

Cyr on hauska ja haastava laji, jossa yhdistyvät tasapainoilu, akrobatia sekä esinemanipulaatio. Parhaimmillaan renkaan kanssa työskentely on tanssillinen kokonaisuus, jossa esiintyjän ja renkaan yhteinen liike on sulavaa ja saumatonta.

Kurssi koostuu kolmesta osasta: renkaaseen ja sen liikkeeseen tutustumiseen, erilaisiin manipulaatioharjoitteisiin sekä renkaan perusliikkeen, ”valssin” harjoitteluun. Sen lisäksi käydään läpi turvallista kaatumista ja harjoittelua edistävää kehonhuoltoa.

Kurssi on suunnattu ensisijaisesti aloittelijoille. Ilmoitathan pituutesi, jolloin osaamme varautua oikean kokoisilla renkailla! Huomaathan, että kurssille mahtuu vain 5 oppilasta.

Opettaja: Armas Lintusaari
Armas on valmistunut vuonna 2018 Salpauksen sirkusartistikoulutuksesta Lahdesta päälajinaan cyr-rengas. Hän on lyhyen ammattilaisuransa aikana ehtinyt jo kiertää maailmaa yhdessä Arctic Enselmble -ryhmän kanssa esiintyen myös korealaisella kehdolla ja ristiheitoilla. Tällä hetkellä hänen kiinnostuksen kohteensa ovat nykytanssi, parkour, kiipeily sekä pariakrobatia.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

 

Strapsien tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

ti 14.4. ja ke 15.4. klo 18–20.30
Hinta: 70 €

Strapsit (aerial straps) ovat hauska, dynaaminen ja voimaa kehittävä ilma-akrobatian laji, joka muistuttaa välimuotoa rengasvoimistelusta ja kankailla tai erilaisilla loopeilla tehtävästä ilma-akrobatiasta. Strapsit itse ovat kamppailulajivöitä muistuttavat kahdet pitkät ja kestävät kankaiset ”hihnat”, jotka ovat kiinni kovan pyörimisen mahdollistavassa swivel-yhdistelmässä. Laitteella tehtävät tekniikat keskittyvät kehonhallinnan ja dynaamisuuden yhdistelmään, ja vaikka lajia opetetaan melko vähän, se on kuitenkin laajassa käytössä ammattisirkuksessa.

Avoimen tason kurssilla harjoitellaan lajiin kuuluvaa voimaa, venyvyyttä ja tekniikkaa, oikeaa otetta, roikkumista sekä asentoja, sekä strapseihin kuuluvia elementtejä ja progressioita alkeista haastavampiin temppuihin. Kurssilla pääsee kokemaan huvipuistomaisen laitteen vauhdin tuntua sekä löytämään itsestään uusia lihaksia ja voimia.

Suosittelemme, että otat kurssille mukaan pitkähihaisen paidan ja ranteiden suojaksi esimerkiksi urheiluteippiä, nyrkkeilyssä käytettävät käsisiteet tai vanhat sukat, joista on mahdollista askarrella rannesuojat. Strapsit voivat olla aluksi kivuliaat ranteille ja käsivarsien iholle.

Opettajat: Marjukka Mykkänen ja Pihla Aarnisalo
Marjukka ja Pihla ovat kolmannen vuoden opiskelijoita Berliinin sirkuskoulu Die Etagessa. Heidän päälajinaan ovat duo strapsit ja pariakrobatia. Strapseissa heitä kiinnostaa erityisesti lentämisen tunne, nopea pyöriminen ja itsensä kehittäminen kohti haastavia tekniikoita.

Kurssiin liittyvät kysymykset voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen: circentropia@gmail.com

ILMOITTAUDU
Facebook-tapahtuma

Tämä sivu täydentyy.