Pääsiäisloman tiiviskurssit

Circus Helsingin viikkotunnit ovat tauolla pääsiäislomalla to 14.4. – ke 20.4.2022. Järjestämme loman aikana salissa tiiviskursseja eri lajeissa.

 

Käsinseisonnan tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

To 14.4. klo 18.00–20.00 ja
Ma 18.4. klo 10.00–12.00

Hinta: 60 €
Kurssille otetaan max. 16 osallistujaa

Haluatko kokeilla käsinseisontaa tai kehittää käsinseisontataitojasi? Käsinseisonnan tiiviskurssilla tehdään käsinseisontaa kehittäviä tekniikka-, voima- ja liikkuvuusharjoituksia. Taso on avoin ja harjoituksia helpotetaan tai vaikeutetaan tarpeen mukaan. Tuntiin kuuluvat käsinseisontaan liittyvä alkulämmittely ja venyttely. Käytössä on harjoitusta tukevia ja helpottavia välineitä, kuten mattoja, erilaisia korokkeita ja käsinseisontatelineitä.

Opettaja: Osmo Tammisalo
Osmo on tietokirjailija ja sirkusopettaja. Sirkuksessa hänen päälajinsa ovat akrobatia, pariakrobatia ja käsinseisonta, minkä lisäksi hän opettaa jongleerausta. Osmo on sirkusharjoitusten käsillä kävelevä tietokirja: häneltä löytyy kekseliäitä harjoituksia ja vinkkejä liikkeen kuin liikkeen kehittelyyn.

Ilmoittaudu

Leikkisä klovnerian tiiviskurssi aloittelijoille (yli 18-vuotiaille)

Pe 15.4. klo 10–13 ja
La 16.4. klo 10–13

Hinta: 80 €
Kurssille otetaan max. 15 osallistujaa

Klovni. Se joka rakastaa mokiaan ja vikojaan ja haluaa tulla niiden kanssa nähdyksi.

Lyhyen kurssin aikana piipahdetaan klovnerian maailmassa, jossa käydään läpi klovnerian peruspilarit: leikki, läsnäolo ja jakamisen tärkeys. Tämän lisäksi houkutellaan jokaisen klovniminää esille erilaisten fyysisten harjoitteiden ja leikin avulla. Mikä juuri minussa on ihanan naurettavaa?

Kurssi sopii kaikille yli 18-vuotiaille klovneriasta kiinnostuneille, eikä vaadi aikaisempaa kokemusta.

Vaatetus: Mielellään yksiväriset, mukavat vaatteet, joissa on helppo liikkua.

Opettaja: Inga Björn
Inga on näyttelijä, klovni, sirkustaiteilija ja sirkusopettaja. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta ja toiminut tämän jälkeen laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä esiintyen ja opettaen. Klovneriaa Inga on opiskellut klovnipedagogien Giovanni Fusettin opissa Coloradossa, Angela De Castron opissa Lontoossa sekä Taina Mäki-Ison opissa Turussa ja Helsingissä.

Ilmoittaudu

 

Trampoliinin tiiviskurssit

La 16.4 ja su 17.4.

Lapset ja nuoret 10–15 v.
klo 15.45.–17.45

Aikuiset ja yli 15-vuotiaat
klo 18–20

Hinta: 65 €
Kurssille otetaan max. 6 osallistujaa

Avoimen tason trampoliinin tiiviskurssilla harjoitellaan trampoliiniliikkeitä ryhmän tason mukaisesti. Harjoittelu lähtee liikkeelle perusliikkeistä, kuten hypyt istumaan, selälle ja mahalle sekä kerävoltti eteen ja taakse. Perushypyistä edetään muun muassa kierrevolttien, taitto- ja suoravolttien sekä tuplavolttien harjoitteluun. Kurssilaisten käytössä on kaksi kilpatrampoliinia ja alastulomonttu.

Opettaja: Lassi Tauriainen
Lassi on sirkustaiteilija ja akrobatiaopettaja. Trampoliinia, akrobatiaa ja trikkausta päälajeinaan treenaava Lassi on kouluttautunut muun muassa Flic-sirkuskoulussa Italiassa sekä Torinon kuninkaallisessa voimisteluseurassa. Hän on esiintynyt freelanceartistina vuodesta 2010 asti sekä toiminut akrobatiaopettajana niin sirkuskouluissa, voimisteluseuroissa kuin trampoliinipuistossakin. Lisäksi hän esiintyy Race Horse Company -ryhmän teoksissa.

Ilmoittaudu

 

Lisäksi pian pääsiäisen jälkeen:

 

Nuorallatanssin työpaja (yli 15-vuotiaille)

Su 24.4. klo 15–17.30
Hinta: 40 €
Kurssille otetaan max. 6 osallistujaa

Kurssilla tehdään erilaisia tasapainoa kehittäviä harjoitteita ja opetellaan nuorallatanssiin liittyviä sirkusteknisiä temppuja. Harjoitteita tehdään sekä lattialla että tiukalla nuoralla. Kurssin taso on avoin ja haasteita lisätään kunkin osallistujan aiemman kokemuksen mukaan. Tunnin alussa keho lämmitellään tasapainoaistia herättelevillä liikkeillä. Harjoitteiden lisäksi kurssilla annetaan neuvoja ja haasteita kunkin osallistujan omaan harjoitteluun tulevaisuudessa.

Kurssille tulee ottaa mukaan asiaan kuuluvat joustavat vaatteet, leveälahkeisia housuja ei suositella, ja nuoralle sopivat tossut. Circus Helsingillä on muutama viuhka, mutta otathan mukaan oman viuhkasi, jos sinulla on sellainen. Muista myös vesipullo. Lisäksi mukaan kannattaa ottaa muistiinpanovälineet, koska kurssi on intensiivinen ja kurssin materiaaleja voi muuten olla vaikea muistaa jälkikäteen.

Opettaja: Hanna Moisala
Hanna on Oulusta kotoisin oleva sirkustaiteilija. Hän on toiminut aktiivisesti freelance-sirkustaiteilijana Turun Taideakatemian sirkuslinjalta 2008 valmistumisen jälkeen. Hanna on myös legendaarisen kulttibändin, Leningrad Cowboys -yhtyeen jäsen, jonka kanssa hän kiertää tanssijana ympäri Eurooppaa. Hän on täydentänyt opintojaan Lontoossa, National Centre for Circus Art -oppilaitoksessa suorittaen PGCert-tutkinnon nuorallatanssijana. Hanna on työskennellyt sekä yksin että osana työryhmää (mm. Agit Cirk, Chivaree, HK Circus, ja Dizzy O´Dare). Suomessa asuessaan Hanna ehti opettaa vakituisena sirkusopettajana Sorin Sirkuksella, Turun Taideakatemialla ja Lappeenrannan taidekoulu Estradilla. Hanna on Lumo Company -nykysirkusyhdistyksen perustajajäsen.
www.hannamoisala.com | https://www.lumocompany.com/

Ilmoittaudu


Kuva: Chantal Guevara