Kahden esityksen ilta: RAIN & SUHDE pe 23.10.

Kahden esityksen ilta:
RAIN & SUHDE

Pe 23.10. klo 20
Kesto n. 1 h (20 min + väliaika ulkona + 20 min)

Hinta: 15 € (+ käsittelymaksu 0,65 €), hintaan sisältyy lämmin mehu ja popcorn
Esitystä suositellaan yli 12-vuotiaille

Kahden esityksen illassa nähdään Petri Ekqvistin ja Kare Poutasen livemusiikkia, kiinalaista tolppaa, tanssia ja monologia yhdistelevä teos Rain sekä Kate ja Pasi -sirkusduon pariakrobatiaa ja jongleerausta hyödyntävä teos Suhde. Väliajalla Circus Helsingin sirkushahmot elähdyttävät katsojia ulkona lämpimän mehun ja popcornin äärellä. Uudessa esityskonseptissa nähdään kaksi 20 minuutin ammattilaisesitystä yhdistettynä sirkustunnelmaiseen väliaikaan ulkoilmassa.

Circus Helsinki haluaa tarjota sirkuselämyksiä myös nykyisessä poikkeavassa arjessa. Ilta toteutetaankin turvallisesti koronavarotoimet huomioiden. Esitykseen otetaan rajattu määrä ihmisiä, vain 50 katsojaa, ja katsomossa huomioidaan turvavälit. Väliaika vietetään ulkona, jolloin esityssalin ilma vaihdetaan tehokkaan savunpoistopuhaltimen avulla. Lisäksi suosittelemme yleisölle maskin käyttöä esityksen aikana.

Rajatun osallistujamäärän ja jonojen välttämisen vuoksi liput esitykseen tulee ostaa etukäteen. Lipunmyynti Circus Helsingin ilmoittautumissivun kautta.

Kutsu Facebookissa myös ystäväsi tapahtumaan!

 

RAIN

Esityksen teema kumpuaa pienestä sisäisestä liekistä, joka ei suostu sammumaan elämää ja kokemuksia muokkaavista haasteista huolimatta. Suurien toiveiden takaa paljastuu usein muutakin kuin vain utuisia haaveita ja unelmia. Onko elämä vain loputonta itsensä löytämistä ja kadottamista sen virratessa pysäyttämättömästi eteenpäin? Onko tietoisuutemme vain jäävuoren huippu ja se massa, joka uppoaa pinnan alle, lopulta elämäämme hallitseva voima, jota emme pysty koskaan lähestymään tai hallitsemaan? 

Petri Ekqvist on esiintyvän taiteen moniottelija, jolla on kokemusta tanssijana ja sirkustaiteilijana yli kahdenkymmenenviiden vuoden ajalta. Hän on esiintynyt maneeseilla, teattereissa ja oopperaproduktioissa niin maalla, merellä kuin ilmassakin. Ekqvist on opiskellut tanssia ja sirkustaidetta mm. Yhdysvalloissa ja Australiassa ja esiintynyt sirkustaiteilijana mm. No Fit State Circus -nykysirkusryhmän riveissä sekä Suomessa Talvisirkus Hurjaruuthissa. Viimeiset vuodet hän on tehnyt myös musiikkia yhdessä entisen tanssijakollegansa Kare Poutasen kanssa.

Kare Poutanen on ammattitanssija ja muusikko, joka on esiintynyt useissa teoksissa ympäri Eurooppaa niin nyky- kuin katutanssin parissa. Musiikin hän löysi oman aktiiviuransa jälkeen ja on julkaissut singlejä mm. Mental Beauty Recordsin kautta. Hänet löytää Spotifysta nimellä Kare Poutanen.

Uudessa esityksessä Ekqvist ja Poutanen hyödyntävät niin sirkusta, tanssia, puhetta kuin musiikkiakin. Esityksen liikemateriaalista, laulusta ja teksteistä vastaa Ekqvist ja musiikin sävellystyöstä sekä säestyksestä Poutanen. Esitys on englanninkielinen.

Ekqvistin ja Poutasen kappale The River kuunneltavissa YouTubessa: https://www.youtube.com/watch?v=gaoTK8fn3yU
Tolppakuva: Toni Koskimaa

 

SUHDE

Pariakrobatia on kuin parisuhde. Toiseen on voitava luottaa täysillä.

Miten 50 kg painava nainen peittoaa 100 kg painavan miehen? Miten parisuhde toimii näiden kahden erikokoisen henkilön kohdatessa? Kumpi johtaa ja kumpi tulee perässä? Miten parisuhde kahden ihmisen välillä rakentuu? Esityksessä sirkustekniikat kuten pariakrobatia ja jongleeraus kommentoivat luottamusta toiseen ihmiseen, kinastelua, sooloilua ja yhteisten päämäärien saavuttamista pieni pilke silmäkulmassa.

“Pasi Nousiaisen ja Katerina Repposen pariakrobatia on tunnetusti hengästyttävän upeaa.”
– 
Helsingin Sanomat

Katerina Repponen ja Pasi Nousiainen ovat työskennelleet yhdessä vuodesta 2010, jolloin intohimo pariakrobatiaa kohtaan toi heidät luonnollisesti yhteen. Nousiainen on valmistunut tukholmalaisesta Cirkuspiloterna-sirkuskoulusta ja Repponen Lahden Koulutuskeskus Salpauksen sirkuslinjalta. Yhdessä he ottivat pariakrobatiakursseja tunnetussa Kiovan valtion sirkuskoulussa vuonna 2010. Kate ja Pasi ovat esiintyneet yli 20 maassa. He ovat olleet mukana niin isoissa produktioissa kuin pienemmissä varieteeteattereissa, kuten maailmalla tunnetussa kanadalaisessa Cirque Eloize -nykysirkusryhmässä, USA:ssa kiertävässä Cirque Dreams -ryhmässä sekä monissa saksalaisissa varieteeteattereissa, kuten Krystallpalast ja Friedrichsbau Variete. Suomessa heidän esityksiään on nähty mm. Sirkus Finlandiassa ja Talvisirkus Hurjaruuthissa. Katen ja Pasin esityksiä on palkittu kansainvälisillä sirkusfestivaaleilla, mm. Golden Karl International Circus Festival (Latvia), hopeinen palkinto sekä Open Flair Bochum (Saksa), tuomariston palkinto.

Esityksen traileri nähtävissä Vimeossa: https://vimeo.com/84605994

 

TULOSSA MYÖS!

Open Stage
pe 27.11. klo 19
Liput 10 €, hintaan sisältyy lämmin mehu ja popcorn
Boikotoi Black Friday -päivää ja tule Circus Helsingille nauttimaan sirkuksen ilosta ja tukemaan luontoa! Tapahtuman tuotto lahjoitetaan luonnonsuojeluun.

Joulusirkusnäytökset
pe 18.12, la 19.12. ja su 20.12. klo 15 ja klo 18
Liput 10 €, hintaan sisältyy lämmin mehu ja popcorn
Joulukuussa Circus Helsingin esiintyvä ryhmä nousee lavalle kuudella erilaisella pienesityksellä, ja väliajalla maagiset sirkushahmot tervehtivät katsojia ulkoilmassa glögin ja pipareiden äärellä.

Lipunmyynti esityksiin avataan marraskuun aikana!

 

Haluatko kuulla ensimmäisenä tulevista esityksistä? Liity Circus Helsingin esitysten postituslistalle!