Infoa uusille oppilaille

Huomaathan, että koronavirustilanteen vuoksi pukuhuoneet ja suihkut ovat poissa tavallisesta käytöstä, ja suosittelemme, että vanhemmat odottavat lapsiaan sirkustuntien ajan sirkuksen ulkopuolella.

Sirkustunnin sisältö:
Sirkustunnit koostuvat alkulämmittelystä, akrobatian ja sirkuslajien turvallisesta opettelusta, lihaskuntoharjoittelusta ja kehonhuollosta. Tunnit pidetään Circus Helsingin harjoitussalissa, joka on jaettu kolmeen osaan, mustaan, punaiseen ja siniseen, akustoivilla verhoilla. Salissa harjoittelee samanaikaisesti enintään kolme ryhmää. Ryhmät vuorottelevat viikoittain salin kahden tai kolmen osan välillä. Jokaisessa osassa harjoitellaan hieman eri välineillä eri sirkuslajeja.

Tunnille saapuminen:
Opettaja noutaa lapsiryhmien oppilaat tunnille sirkuksen aulasta. Vanhemmat voivat odottaa sirkustunnin ajan aulassa, ja tunnin päätyttyä opettaja tuo lapset takaisin aulaan. Vanhemmat voivat tulla seuraamaan pienten lasten ensimmäistä tuntia salin puolelle, mutta pääsääntöisesti lapset harjoittelevat salissa opettajien johdolla ilman vanhempia. Kauden puolivälissä järjestämme avoimien ovien viikon, jolloin vanhemmat ovat jälleen tervetulleita seuraamaan lastensa tunteja.

Vaatetus:
Ulkokengät jätetään sirkukselle saavuttaessa aulassa oleville hyllyille. Sirkuskoululla on erilliset pukeutumis- ja peseytymistilat tytöille ja pojille. Alle kouluikäiset lapset, jotka tarvitsevat vanhemman apua pukuhuoneessa, käyttävät vanhemman sukupuolen mukaista pukuhuonetta. Tunnille tullaan liikuntaan sopivissa vaatteissa. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin ja tietyillä välineillä sukat jalassa. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni ja korut poistaa harjoittelun ajaksi. Talviaikaan suosittelemme kerrospukeutumista, sillä salin lämpötila laskee kovilla pakkasilla. Otathan arvotavarasi mukaan salin puolelle! Muista myös juomapullo.

Poissaolot ja korvaaminen:
Jos koululais- tai nuortenryhmien oppilas (7–18-vuotiaat) on poissa sairauden tms. syyn vuoksi, hän voi korvata poissaolon toisen ryhmän tunnilla tai sunnuntain avoimissa harjoituksissa. Korvaustunneista ja pidemmistä poissaoloista tulee sopia erikseen opintosihteerin kanssa (info@circushelsinki.fi). Naperoryhmien oppilailla ei ole korvausmahdollisuutta. Aikuisryhmien oppilaat sekä vauva-, taapero- ja lapsi-vanhempi -ryhmien aikuiset voivat korvata poissaolojaan aamuakrobatiatunneilla tai avoimissa harjoituksissa sunnuntaisin. Korvaaminen tulee suorittaa saman lukukauden aikana.

Vakuutus:
Alle 20-vuotiaat oppilaat on vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan vahinkoilmoituslomakkeen. Lomakkeen voi pyytää myös Circus Helsingin toimistosta. Yli 20-vuotiaat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

Turvallinen kulku sirkukselle:
Circus Helsinki sijaitsee Suvilahdessa osoitteessa Sörnäisten rantatie 22, rakennus 1 C. Suosittelemme julkisilla kulkuvälineillä ja kävellen saapumista sekä sään salliessa vilkkaan Sörnäisten rantatien ylittämistä ylikulkusillan kautta. Lähimmät metropysäkit ovat Sörnäinen ja Kalasatama. Suvilahden alueella on paljon toimijoita sekä liikkuvia lapsia ja alueella järjestetään yleisötapahtumia läpi vuoden. Olethan siis varovainen, jos saavut autolla! Ethän pysäköi autoasi sirkuksen oven eteen edes väliaikaisesti lapsia noudettaessa. Alueella on 3 tunnin maksuton pysäköinti kiekolla. Tarkemmat saapumisohjeet täällä.

Circus Helsingin arvot: Olemme kaikille avoin, lämminhenkinen yhteisö, jolle tärkeää ovat turvallinen ja yhdenvertainen ilmapiiri, luovuus ja ilo, sinnikkyys sekä vastuullisuus. Toimintaamme ohjaaviin arvoihin voi tutustua tarkemmin täällä. Tervetuloa mukaan!

Viestintä:
Lähetämme kuukausittain infokirjeen ajankohtaisista asioista ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Seuraathan meitä myös FacebookissaInstagramissa ja Twitterissä!