Infoa uusille oppilaille

 

Tunnille saapuminen:
Opettaja noutaa lapsiryhmien oppilaat tunnille sirkuksen aulasta. Vanhemmat voivat odottaa sirkustunnin ajan aulassa, ja tunnin päätyttyä opettaja tuo lapset takaisin aulaan. Vanhemmat voivat tulla seuraamaan pienten lasten ensimmäistä tuntia salin puolelle, mutta pääsääntöisesti lapset harjoittelevat salissa opettajien johdolla ilman vanhempia. Kauden puolivälissä järjestämme avoimien ovien viikon, jolloin vanhemmat ovat jälleen tervetulleita seuraamaan lastensa tunteja.

Suuri sali jaetaan kolmeen osaan (musta, punainen ja sininen) akustoivilla verhoilla ja salissa harjoittelee samanaikaisesti kolme ryhmää. Jokaisessa osassa harjoitellaan hieman eri välineillä eri sirkuslajeja. Ryhmät vuorottelevat viikoittain salin kahdessa tai kolmessa osassa.

Vaatetus:
Ulkokengät jätetään sirkukselle saavuttaessa aulassa oleville hyllyille. Sirkuskoululla on erilliset pukeutumis- ja peseytymistilat tytöille ja pojille. Alle kouluikäiset lapset, jotka tarvitsevat vanhemman apua pukuhuoneessa, käyttävät vanhemman sukupuolen mukaista pukuhuonetta. Tunnille tullaan liikuntaan sopivissa vaatteissa. Harjoittelu tapahtuu paljain jaloin ja tietyillä välineillä sukat jalassa. Pitkät hiukset on hyvä pitää kiinni ja korut poistaa harjoittelun ajaksi. Talviaikaan suosittelemme kerrospukeutumista, sillä salin lämpötila laskee kovilla pakkasilla. Otathan arvotavarasi mukaan salin puolelle! Muista myös juomapullo.

Poissaolot ja korvaaminen:
Jos koululais- tai nuortenryhmien oppilas (7–18-vuotiaat) on poissa sairauden tms. syyn vuoksi, hän voi korvata poissaolon toisen ryhmän tunnilla tai sunnuntain avoimissa harjoituksissa. Korvaustunneista ja pidemmistä poissaoloista tulee sopia erikseen opintosihteerin kanssa (info@circushelsinki.fi). Naperoryhmien oppilailla ei ole korvausmahdollisuutta. Aikuisryhmien oppilaat sekä vauva-, taapero- ja lapsi-vanhempi -ryhmien aikuiset voivat korvata poissaolojaan aamuakrobatiatunneilla tai avoimissa harjoituksissa sunnuntaisin. Korvaaminen tulee suorittaa saman lukukauden aikana.

Vakuutus:
Alle 20-vuotiaat oppilaat on vakuutettu sirkustuntien ajan Fennia Vahinkovakuutus Oy:ssä. Vahinkotapauksessa opettaja antaa oppilaalle mukaan vahinkoilmoituslomakkeen. Lomakkeen voi pyytää myös Circus Helsingin toimistosta. Yli 20-vuotiaat huolehtivat itse vakuutusturvastaan.

Turvallinen kulku sirkukselle:
Suvilahden alueella on paljon toimijoita sekä liikkuvia lapsia ja alueella järjestetään yleisötapahtumia läpi vuoden. Olethan siis varovainen autolla liikkuessasi! Ethän pysäytä autoasi sirkuksen oven eteen edes väliaikaisesti lapsia noudettaessa. Suosittelemme julkisilla kulkuvälineillä ja kävellen saapumista sekä sään salliessa vilkkaan Sörnäisten rantatien ylittämistä ylikulkusillan kautta. Tarkemmat saapumisohjeet löydät täältä.

Viestintä:
Lähetämme kuukausittain infokirjeen ajankohtaisista asioista ilmoittautumisen yhteydessä annettuun sähköpostiosoitteeseen. Seuraathan meitä myös Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!