Alkuvuoden tiiviskurssit

Tulisirkuksen peruskurssi (aikuisille)

La 26.3 – su 27.3. klo 18.30–20
Hinta: 50 €
Kurssille otetaan max. 8 osallistujaa

Kurssilla tutustutaan tulipoin ja tulikeppien perustekniikkaan, perehdytään tuliturvallisuuteen ja päästään kokeilemaan palavien välineiden käsittelyä. Jos sinulla on kokemusta keilajongleerauksesta voit halutessasi kokeilla myös jongleerausta soihduilla. Kurssin opettaja on tulisirkuksen ammattilainen, jolla on alalta yli kymmenen vuoden kokemus. Otathan kurssille mukaan luonnonkuituiset vaatteet, joissa on hyvä liikkua ulkona ja joissa pienet nokitahrat eivät haittaa.

Kurssi pidetään ulkona Suvilahdessa. Aloitus Circus Helsingiltä.

Opettaja: Tuomas Vuorinen
Tuomas on keppimanipulaatioon ja tulitaiteeseen erikoistunut sirkustaiteilija. Hän on valmistunut Turun Taideakatemiasta vuonna 2013 ja työskennellyt sen jälkeen sirkustaiteilijana Blind Gut Companyssa, Sirkus Aikamoisessa ja vapaana taiteilijana. Esiintymistöiden ohella Tuomas on pitänyt erilaisia sirkustyöpajoja ja opettanut sirkuskouluissa.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

 

Trampoliinin tiiviskurssi (yli 15-vuotiaille)

Ke 23.2. ja pe 25.2. klo 18–19.30
Hinta: 50 €
Max. 6 osallistujaa

Trampoliinin tiiviskurssilla opetellaan perusliikkeitä trampoliinilla asteittain vaikeampaa kohti kulkien. Trampoliini on hauska ja hyvin tehokas tapa harjoitella akrobaattisia taitoja ja koordinaatiota. Siinä sivussa tulee kuntoakin. Luvassa paljon hyppyjä ja hauskoja haasteita.

Sinulla ei tarvitse olla kokemusta lajista osallistuaksesi kurssille – tule sellaisena kuin olet! Haasteita löytyy kuitenkin myös kokeneemmalle hyppijälle.

Kurssille tarvitset mukaan: sukat, halutessasi pitkälahkeiset trikoot/housut trampoliinin karheaa pintaa varten (ei liian löysiä vaatteita!) ja vesipullon. Muistathan myös laittaa pitkät hiukset kiinni.

Opettaja: Ghia Fieandt
Ghia on esiintyvä sirkustaiteilija, joka on ollut mukana niin kotimaisissa kuin kansainvälisissäkin sirkus- ja performanssiteoksissa. Hän on valmistunut Salpauksen sirkusartistikoulutuksesta Lahdesta ja käynyt hakemassa oppia tanssin, käsilläseisonnan, improvisaation ja ryhmäakrobatian saralta pitkin Eurooppaa, mm. Ruotsista, Norjasta ja Ukrainasta. Opettajana Ghia kokee tärkeäksi jokaisen omien tavoitteiden kuuntelemisen ja kannustamisen, ja sen, että tunneilla huomioidaan erilaisten oppimistapojen laaja kirjo. Niin taiteessa kuin opetuksessakin Ghia tutkii mielellään liikkumista ja sirkustekniikkaa luovasta ja taiteellisesta näkökulmasta. Ihmisen tapa liikkua on kuin sormenjälki – yhtä ainutlaatuinen! Ghia opettaa suomeksi ja englanniksi.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

 

Käsinseisonnan tehotreenit etänä – alkeisjatko/keskitaso (yli 15-vuotiaille)

Ajankohta: ti 25.1., to 27.1., ti 1.2. ja to 3.2. klo 18-19
Hinta: 40 €

Kaipaatko motivaatiota käsinseisonnan kotitreeneihin? Tule kehittämään käsinseisontaa yhdessä sirkustaiteilija Katerina Repposen kanssa käsinseisonnan etäkurssille. Tunnin kestävä tehokas treeni sisältää monipuolisia harjoituksia, jotka kehittävät käsinseisonnan tekniikkaa, liikkuvuutta sekä voimaa. Kurssilla keskitytään hyvän käsinseisontatekniikan kehittämiseen, parantamiseen ja löytämiseen. Tehokkaan treenin lisäksi saat monipuolisia harjoituksia, joita voit tehdä omatoimisesti kotona.

Kurssi on suunnattu oppilaille, joilla on jo jonkin verran kokemusta käsinseisonnan harjoittelusta. Harjoituksista annetaan helpompia ja vaikeampia versioita. Koska harjoitukset tehdään yksin kotona ilman opettajaa, on tärkeää että hallitset ainakin seuraavat asiat:
– uskallat ponnistaa käsinseisontaan itse seinää vasten
– jaksat pysyä käsinseisonnassa seinää vasten vähintään 10 sekuntia

Harjoituksia varten tarvitset:
– riittävästi seinätilaa, jotta voit tulla käsinseisonnasta pois turvallisesti.
– kaksi saman korkuista tuolia
– matto (esim. joogamatto)
– 2 käsinseisontapalikkaa tai 2 samankokoista ja korkuista kirjaa

Kurssikertoja on yhteensä neljä. Kurssin teemoina ovat:
1. Balanssin hakeminen
2. Kerä
3. Pressi
4. Kertaus

Kurssi toteutetaan etänä Zoomin kautta. Jos tunnin ajankohta ei sovi sinulle, voit silti ilmoittautua kurssille ja tehdä tunnin jälkikäteen tallenteen kautta. Tallenne lähetetään jokaisen tunnin jälkeen, ja se on katsottavissa viikon verran. Voit myös tallentaa tunnin omalle koneellesi ja tehdä sen omaan tahtiin silloin kun sinulle sopii.

Opettaja: Katerina Repponen
Katerina on sirkusartisti ja sirkuksen opettaja. Kuusivuotiaana sirkusharrastuksen aloittanut Katerina valmistui Koulutuskeskus Salpauksen sirkusartistilinjalta vuonna 2010. Lisäksi hän on kouluttautunut Kiovassa Ukrainan valtion sirkuskoulussa. Katerina esiintyy aktiivisesti ympäri maailmaa erilaisissa produktioissa, festivaaleilla ja teatterissa. Lisäksi hän on opettanut sirkuksen eri lajeja valmistumisestaan lähtien ja pitänyt työpajoja sekä Suomessa että ulkomailla. Katerinan erityisosaamisaluetta ovat pariakrobatia, käsinseisonta, jalkajongleeraus ja ruoskien manipulointi salsan pyörteitä unohtamatta.

Ilmoittaudu
Facebook-tapahtuma

Sivu päivittyy